CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9024 RON DOWN | 1 USD = 4.4632 RON DOWN | 1 GBP = 5.4966 RON DOWN

DNA, umbla pe virfuri sa n-o deranjezi pe Alina Gorghiu!

4 comentarii / 4127 vizualizări / 15 iunie 2015

Dacă unii mai aveau dubii legate de subiectivitatea DNA în raport cu apartenența politică a celor anchetați, ele sunt, probabil, spulberate de informații care au ajuns azi la marele public, odată cu trimiterea în judecată a ”împăratului” Mihail Vlasov, dosar în care apare și numele deputatei Alina Gorghiu.

S-a spus, nu o dată, în ultimii doi ani mai ales, că DNA folosește unități de măsură diferite cînd e vorba de anchetarea demnitarilor; unii sunt terfeliți prin spectacolul cătușelor și al audierilor la ore de maximă audiență, cu înștiințarea discretă, prealabilă, a mass-media, în timp ce alții sunt audiați pe furiș, să nu știe nici vîntul, nici pămîntul.
Despre un asemenea caz scandalos am aflat azi, odată cu trimiterea lui Mihail Vlasov în judecată, pentru dare de mită.
Fără a intra în amănunte tehnice, să spunem doar că, din rechizitoriul procurorilor DNA aflăm, azi, că la data de 17.02.2015, președintele PNL, deputatul Alina Gorghiu, totodată arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a fost audiată la DNA, în calitate de martor, unde a făcut o serie de declarații pe marginea cazului Vlasov.

Nu asupra conținutului acestor declarații ne-am propus să ne aplecăm, însă, ci a altui element, anume discreția totală a DNA în privința audierii șefei PNL, partidul prezidențial.
Nici în ziua respectivă, nici a doua zi, nici a treia și, în general, pînă astăzi, nimeni nu a știut că Gorghiu a dat cu subsemnatul la DNA.

Spre deosebire de ea, toți politicienii pesediști, spre exemplu, au ajuns la DNA, indiferent de calitate, cu un întreg alai după ei, unii săltați direct de pe stradă cu mascați, ori de prin restaurante.

Cum a reușit Gorghiu să treacă neobservată e un mister, în condițiile în care, în aceeași zi, toate privirile presei erau ațintite spre activitatea procurorilor DNA, care audiau piese grele: Sebastian Ghiță, șeful CJ Prahova Mircea Cosma ori Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta. Chiar toți acreditații de presă să fi plecat la DNA Ploiești, lăsînd sediul central de izbeliște?

Am crede că șefa PNL a fost audiată pe șest, mai pe înserat, dar e improbabil, pentru că, în seara zilei de 17 februarie, Gorghiu tuna și fulgera la B1TV împotriva premierului Ponta, care avea tupeul să nu demisioneze din funcție, deși cumnatul său e anchetat de DNA.
Evident, Gorghiu nu a suflat un cuvînt la TV despre propria descindere la DNA, nu a dat vreun comunicat oricît de lapidar de presă, și nu a scris vreun rînduleț pe Facebook, lucru ciudat, dacă se știa chiar atît de nevinovată.
Asta, pentru că, atît timp cît dosarul era încă în lucru la procurori, calitatea ei de martor se putea transforma oricînd, teoretic, cel puțin, în cea de suspect. Azi, odată cu trimiterea lui Vlasov în judecată, dosarul se cheamă că e încheiat, iar Gorghiu scăpată de frisoane, deci informația nu mai e necesar să fie ținută la secret. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. psd e partidul mai periculos pentru romania, pnl e o furnica fata de elefentul psd dpdv al nocivitatii pentru romania

  2. @mihai, Tu esti tampit de felul tau sau doar postac care mananca cacat in interes de partid?

  3. Mare foame au unii! Ce mai furnicuta este viespea Alinuta!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998