CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Document-bomba la alegerile pentru sefia PNL Bucuresti

6 comentarii / 11472 vizualizări / 7 aprilie 2017

Ședința de mîine a PNL București dedicată alegerii noii conduceri nu se anunță prea tensionată în condițiile în care există un singur candidat la șefia organizației – Cristian Bușoi – dar surpriza ar putea veni din altă parte, mai precis de la organizația sectorului 2, condusă de Anca Boagiu.

Astfel, la ședința de mîine, organizația sectorului doi va prezenta filialei municipale, spre dezbatere, un document, în fapt o moțiune politică, intitulată ”PNL: singura forță politică autentică de centru-dreapta din România”, care a fost deja asumat de noua conducere, cu Anca Boagiu în frunte
Moțiunea va fi prezentată de prim-vicepreședintele PNL sector 2, Viorel Cataramă, care a avut un rol important și în elaborarea sa, potrivit unor informații din organizație și este menită să contribuie la clarificarea orientării doctrinare a partidului, aflată mult în suferință în ultimii ani.
Întrucît documentul are prevederi foarte ferme, e de așteptat ca dezbaterea lui să fie cu scîntei, mai ales că liberalii s-au tras mai degrabă spre stînga, după fuziunea cu PDL, partid desprins din fostul FSN.

Vă prezentăm mai jos, integral, textul explozivei moțiuni:

MOŢIUNE
PNL: SINGURA FORŢĂ POLITICĂ AUTENTICĂ DE CENTRU-DREAPTA DIN ROMÂNIA

Valorile fundamentale ale dreptei în România sunt:
-munca
-proprietatea
-familia
-biserica

Electoratul dreptei este reprezentat în special de persoanele care muncesc şi creează PIB-ul ţării, adică plus valoare.

Fie în opozitie, fie la putere, PNL va milita în mod consecvent pentru aplicarea următoarelor măsuri:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă (segmentul 18-62 ani), dezideratul diminuării saraciei urmând a fi realizat prin stimularea muncii; în acest sens, al doilea salariu va fi scutit de taxe, iar toate actele de pensionare pe caz de boală vor fi reexaminate.
In Romania sunt suficiente locuri de muncă!
2. Stabilirea, prin lege, a pensiei minime la 200 EUR lunar, concomitent cu eliminarea salariului minim, care va deveni o componenta a negocierior dintre patronate şi sindicate.
3. Infiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Copilului, iar părinţii care îşi maltratează copiii, refuză şcolarizarea sau vaccinarea lor si îi privează de hrana necesară, să fie decăzuţi din drepturi, instituţia sus-menţionată – fie direct, fie pe calea adopţiilor naţionale – urmând să le asigure acestor copii condiţii decente de trai şi educaţie.
Agenţia îi va avea în evidenţă inclusiv pe copiii care au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, înlesnindu-le posibilitatea vizitelor reciproce periodice.
4. Consolidarea familiei şi încurajarea relaţiilor maritale, concomitent cu stabilirea unui prag maxim legal de pensie de întreţinere de 700 EUR lunar.
5. Privatizarea integrală a învăţământului superior (cu excepţia domeniilor care ţin de siguranţa naţională), a 25% din învăţământul mediu şi a 10% din învăţământul primar.
6. Privatizarea spitalelor, dublată de reglementarea obligativităţii asigurărilor de sănătate .
Statul va păstra însă în administrare toate serviciile de urgenţă.
7. Eliminarea totala a subvenţiilor pentru agenţii economici neperformanţi (de exemplu TVR, Tarom).
8. Stabilirea, prin lege, a unor sancţiuni severe (amendă minimă în cuantum de 100’000 EUR) pentru orice atingere adusă proprietăţii private, inclusiv prin declaratii publice.
9. Promovarea oamenilor de afaceri în administraţia locală şi centrală a ţării.
10.Taxarea cu 21% a tuturor transferurilor de bani în străinătate a veniturilor din activităţi de consultanţă, prestări servicii sau comision şi cu 16% a tuturor importurilor de produse din alte ţări decât cea de origine.
11. Eliminarea posibilităţii ca, prin decizii ale executivului sau legislativului, să se stabilească sau plafoneze preţuri ori tarife; statul are la dispoziţie pârghia taxării pentru descurajarea abuzurilor.
12.Toate achiziţiile publice se vor face numai prin licitaţie, singurul criteriu de adjudecare fiind preţul, iar modificarea ulterioară a acestuia (inclusiv prin acte adiţionale) nu va mai fi permisă.
13. Introducerea posibilităţii votului electronic în cazul tuturor categoriilor de alegeri şi pentru toţi cetăţenii, incluzându-i pe cei care lucrează sau trăiesc în străinătate; acesta va putea fi exprimat atât anticipat, cât şi în ziua votului, fără formalităţi birocratice excesive.
14. Adoptarea, în cel mai scurt timp posibil, a monedei EURO, pentru a fructifica şansa României de a fi în prima linie a Uniunii Europene. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Te doare mintea …

 2. Te doare mintea …

 3. O mare prostie!!!..
  Cum să elimini salariul minim, când de fapt, este singura pârghie a guvernului, pentru a negocia cu patronatele, pentru ca in România să putem ajunge intr-o zi, la o piață capitalistă funcțională???!!!
  Soluția este simplă; Fonduri de garantare și facilități fiscale, oferită firmelor care angajează personal cu un salariu minim de 800 de euro ( contravaloarea in lei).
  România nu are ce căuta în zona euro, până când nu vom ajunge cu economia la nivelul Germaniei.
  STOP vânzări terenurilor agricole și forestiere.
  Recuperarea pământului agricol și forestier.
  Recuperarea bogățiilor naturale ale României.

 4. prostii debitate de un liberal nu prea zdravan la tartacuta, invatamant superior total privatizat nu exista nici in SUA, privatizarea tuturor spitalelor, cum poti face asta daca sistemul de asigurari de sanatate devine obligatoriu, cine ar mai avea acces la ele, dat fiind tarifele imposibil de platit, vezi stomatologia care s-a privatizat si trei sferturi din populatie nu are dinti in gura (un implant costa intre 500 si 1000 de euro), de cand oamenii de afaceri au competente administrative, cum poti sa adopti euro peste noapte cand oricum minim doi ani trebuie sa fii in MCS II, votul electronic e greu de introdus si poate fi fraudat mai usor, oricum numai aberatii sinistre produse de o minte nu prea dotata!!!

 5. Cu doua dintre ele sunt de acord: desfiintarea ajutorului social pentru cei apti de munca; se incurajeaza puturosenia.
  Privatizarea invatamantului superior. De ce sa cheltuie statul bani pentru pregatirea celor care ulterior vor pleca in strainatate? Daca se mai putea, ca pe vremea lui Ceausescu sa fie obligati sa stea 3-5 ani intr-un loc de munca, sau sa-si plateasca scolarizarea, da, altfel masura este buna.

 6. […] 14 puncte a fost prezentată la alegerile PNL București, care au avut loc ieri. Se intitulează „PNL: singura forță politică autentică de centru-dreapta din România” și originează, se pare, de la organizația Sector 2. Nu avem acces la întregul document (dacă […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998