CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Document oficial – situația angajaților la stat. Cu cît va crește numărul după ”scăderile” lui Ciolacu?

16 comentarii / 4491 vizualizări / 16 august 2023

Dacă pe vremea Împușcatului circula o lozincă miștocardă, ”Să economisim cît mai mult, indiferent cît ne costă”, acum tema zilei pare să fie ”să reducem cît mai mult aparatul de stat, indiferent cîți mai trebuie să angajăm pentru asta”. După marele val al reducerilor de personal cu 200.000 de posturi existente doar în teorie, în multe, dacă nu în toate instituțiile statului s-a declanșat o goană furibundă după angajări, conform numeroaselor informații din interior apărute în presă.
Marea întrebare e cu cît va fi crescut aparatul de stat atunci cînd guvernul actual va lua, în fine, măsura oficială a ”reducerii” posturilor vacante?

Răspunsul nu îl vom afla decît, cel mult, peste cîteva luni, cînd vor veni datele oficiale privind situația angajărilor la finele acestui an.

Deocamdată, vă prezentăm mai jos situația exactă a posturilor la stat la sfîrșitul lunii aprilie 2023, așa cum rezultă din datele oficiale ale ministerului Finanțelor furnizate drept răspuns la o interpelare parlamentară recentă a deputatului AUR Silviu Păunescu.
După cum se observă, cifra totală a posturilor vacante, 204.468 e aproape identică cu cea anunțată de guvern pentru ”disponibilizare”, adică 200.000 de posturi.
Ceea ce înseamnă că din sistem nu pleacă nimeni în mod real, ba chiar mai e loc de cîteva mii de angajări.
Ceea ce se și întîmplă în ultimele 2-3 săptămîni, multe instituții, începînd cu ministere, anunțînd brusc concursuri de angajări pentru diverse posturi.

Reamintim că anul trecut, în iulie, guvernul Ciucă a dat o OUG de blocare a angajărilor la stat, dar și pentru ea s-au găsit subterfugii, angajările continuînd în varii locuri.
Publicăm mai jos tabelul cu datele complete, măcar pentru a putea face peste cîteva luni o comparație cu viitoarea schemă de la stat. Care în mod cert va fi sensibil mai groasă, la cum merg lucrurile. (B.T.I.)

 

foto: Unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Tot inainte, tovarasi ! Tot inainte era mai bine !

 2. Vin alegerile.

 3. Politicieni lipsiti de orice fel de pregatire profesionala. Fripturisti nesimtiti lipsiti de orice gandire programatica. Incompetenti plini de ifose. Fandosite care dau ochii peste cap a inteligenta debordanta. Astia si astea conduc Romania de ani buni. Planul este de a aduce indivizi cat mai idioti la guvernare. Sa vedeti ce urmeaza in anii urmatori. Slava Prostia din Romania!

  • Nu s-ar zice, dimpotriva. Esti alta toapa care injura generic si-si da ochii peste cap.

   • Cretinule. Eu comentez ca oamenii destepti nu ajung la guvernare. este evident ca nu te afli printre acestia. Esti o epava care se gudura pe langa viitorii impostori ai guvernarii hAUR-iste?

    • Ca bei apa de dupa caini la ce idei crete ai in cap si cum vorbesti.

    • si halesti maroneala dinlauntru

 4. In Germania : 9.6 lucrători la privat pentru 1 lucrător la stat, in Romania :3.4 lucrători la privat pentru1 lucrător la stat (enormă diferența).

  • Germanii spun ca sunt sunt condusi de incompetenti si degenerati. Cica guvernantii lor sunt mai neprofesionisti decat incompetentii nostri.

  • 1) Ai uitat sa adaugi ca in Romania 50% din populatia activa a disparut si a plecat inclusiv in tarile alea de tipul Germaniei.

   2) Germania are zeci de milioane de paduchi imigranti care traiesc din pomeni de la stat, alocatii, ajutoare sociale si castiga pe luna cat castiga un director ASF salariu lunar.
   E de ajuns sa faca 2 puradei acei imigranti non-europeni si castiga mai bine decat un corporatist roman sau german.

   3) Germania, pe langa bugetari si paduchi alogeni, au milioane de paduchi (germani si imigranti) ONGisti finantati din bani publici si europeni frecand menta sau care finanteaza activitati ilegale.

   Raportul de 9.6 la 1 al Germaniei este inselator.

 5. Structurii sunt acri. Ce-ar mai vrea unii de pe aici să se oploșească și ei la stat cu vreo 10000 lei pe lună! Care 10000 înseamnă 2200 USD și înmulțit cu 2 (fiindca în România indicele costului vieții e cam 46% față de US) dă vreo 4500! În America nu se plânge nimeni de sărăcie cu 4500 dolari pe lună, media e cam 3200.

  • „În America nu se plânge nimeni de sărăcie cu 4500 dolari pe lună, media e cam 3200.”

   De aici imi dau seama ca esti un pensionar obosit si nu cunosti pe nimeni din America, roman sau american.
   Habar nu ai care este costul vietii real de acolo. De banii aia nu iti poti plati chiria, asigurarea de sanatate, asigurarea autovehiculului, combustibilul, mancarea etc.

 6. In Romania cu exceptia unei mici brume de amarati care lucreaza pe la mici patroni, cam toata lumea lucreaza la stat. Fiindca toate marile companii ori iau ajutoare de stat ori au contracte exclusiv cu statul. Nu mai bine nationalizam dreaq totul si o luam iar de la 47 inainte? Capitalismul oricum e mort p-acilea si da sa moara si prin occident. In SUA si Canada e deja pe nasalie.

  • De acord. Sa incepem cu d-na ma-ta, bou comunist ce esti!

   • Data viitoare iti pun si desene ca vidul dintre urechi nu ti-e suficient sa procesezi un text sarcastic.

    • propunerea era buna

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998