CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Document stupefiant: Cum stabileste Parchetul normele profesiei de avocat

11 comentarii / 4175 vizualizări / 23 aprilie 2021

Condamnarea la închisoare a avocatului Robert Roșu, care a zguduit lumea justiției și a răscolit opinia publică, face valuri tot mai mari. Avocatul Elena Radu postează azi pe Facebook un document oficial stupefiant, în care Parchetul Brașov pare să reglementeze cu de la sine putere profesia de apărător. Radu face un apel la reacție, totodată, către toți confrații de breaslă, avertizînd că decizia ICCJ ”ne reeducă pe toți în privința moralității”.

”Stimati colegi,
Din raspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov comunicat catre Baroul Brasov ni se spune ca aceasta hotărâre reprezintă un reper moral și profesional pentru toți avocații români.
Care va să zică, nu știați cum stă treaba cu moralitatea avocatului? Puneți mana si cititi motivarea ICCJ ca se pare ca ne reeduca pe toti în privința moralității.
Ni se spune totodată că acea hotărâre stabilește limita exercitării profesiei de avocat care poate acorda consiliere și asistență oricărui client.
Cautati bine si limitele alea. O sa vedeti cat de elastice sunt, raman la mana parchetului.
Aaa, să nu care cumva să vă apuce mila de client că nu are bani și sa stabiliti un onorariu fix mic cumulat cu un onorariu de succes.
Vedeti ca onorariul ala de succes se cam prezuma ca e ilicit din start.
Va doresc studiu placut si astept comentarii în care să imi spuneti si mie la ce concluzii ati ajuns:
ce e moral si ce e imoral (pardon, penal)?
ce consiliere si asistenta juridica putem da ca sa fim in siguranta, adica sa fim considerati avocati si nu infractori ? Onorariul de succes sa-l scoatem din lege si statut?” scrie avocata. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Prevederile Statutului Avocaților, Art. 136, alin. (2): ,,Ori de câte ori clientul propune un demers despre care avocatul apreciază că va avea consecințe legale negative, acesta va atenționa clientul cu privire la consecințe sau, după caz, va putea denunța contractul de asistență juridică”.

  Nedenunțând contractul, Robert Roșu a devenit complice al grupului infracțional organizat care a urmărit furtul a 145 de milioane de Euro și spălarea sumei, având știință de faptul că bunurile pe care clientul le solicita au fost retrocedate nelegal, așa cum reiese din Rechizitoriu.
  Achiesând la demersurile nelegale ale clientului (prin nedenunțarea contractului), a devenit parte a grupului infracțional organizat.

  Robert Roșu și-a negociat onorariul de succes dintr-o țeapă, beneficiu ilicit.

  • Dacă ață ai înțeles înseamnă că sști mai prost decât prevede legea.

   • N-am chiar expertiza lui Robert Roșu care a ajuns la pârnaie așa deștept, înhăitat cu escroc retardat.

    Procent din țeapă este parte din țeapă, grup infracțional organizat. Dacă tu înțelegi altceva și dacă ești și avocat, nu-i de mirare că sunțeți și proști și hoți.

 2. Să împingem puțin adevărul de la mijloc mai spre vârful cucului.

  ,,Între documentele ridicate de la precheziția domiciliară desfășurată la sediul firmei de avocați a fost descoperită această decizie din anul 1941 a ICCJ purtând mențiunea ,,a nu se folosi în niciun proces”, ceea ce dovedește reaua credință a inculpatului Roșu Robert în toate demersurile pe care le-a înterprins, inclusiv pentru punerea în posesie a pădurii Snagov, ascunzând instituțiilor/autorităților publice, inclusiv instanței de judecată, probe esențiale pentru lămurirea stării de fapt” (sursa- Ionel Stoica)

 3. Odată ajuns spre vârful cucului, adevărul ar putea fi ejaculat pe scară largă, chiar și dintr-un cuc mic.

  Robert Roșu a fost și reprezentantul paravanul off-shore prin care s-a tranzitat produsul infracțiunii.

 4. Bai gheorghita , nu avocatii retrocedeaza proprietati, dau bani sau executa ceva. Tot ce face avocatul la cererea clientului. Judecata daca se intampla sau nu o fac judecatorii. La o logica simpla, cineva vrea boxe de 1000 de w in masina. Nu este corect ca ar putea deranja alte persoane, dar electricianul monteaza statia si boxele cum vrea clientul. Treaba lui ce face apoi.Referitor la hartia din 1941, asa cum s-a spus de cand nu avem voie sa detinem o hartie??? (aveti pasarici la cap). Americanii umbla cu mitraliere dupa ei. Daca o sa va spuna procurorii sa ne dati in cap , ca nu purtam masca, sau pantaloni cu un crac, probabil asta o sa faceti. Va meritati soarta. natie…..

  • Gașca din mafia retrocedărilor are și membri avocați.

   E frumos cu boxe, dar aici vorbim despre un aviz itp acordat pe o mașină făcută din bucăți sub ochii inspectorului.

 5. Cu siguranță vă meritați soarta. Robert Roșu își merită soarta din plin.

  A fost parte la toate șmenurile făcute de mafia retrocedărilor.

 6. Habarniștii plâng pe umărul bietului avocat mafiot, dar aici este vorba despre caz clasic de mafie securistă a retrocedărilor în complicitate cu mafia securistă bancară, cumpărare de drepturi la 0,1% din valoare, moștenitor fake, învăluire moștenire, acoperire moștenire, plimbare moștenire inclusiv prin off-shore, valorificare moștenire prin aruncarea bombei în brațele unei bănci, prin intermediul unui securist servitor din interior.

  Vai, dar legal, Robert Roșu era doar un gândac de bucătărie al mafiei retrocedărilor. Știu.

  • În cazul prezentat sunt cu totul de acord cu cele relatate de dumneavoastră… Nu intenționam sa las un comentariu, dar văzând opoziția din comentarii, am ținut sa știți ca mai sunt persoane care va și susțin în ceea ce a-ți prezentat și strict pe cazul dat.

 7. […] ”Stimati colegi,Din raspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov comunicat catre Baroul Brasov ni se spune ca aceasta hotărâre reprezintă un reper moral și profesional pentru toți avocații români.Care va să zică, nu știați cum stă treaba cu moralitatea avocatului? Puneți mana si cititi motivarea ICCJ ca se pare ca ne reeduca pe toti în privința moralității.Ni se spune totodată că acea hotărâre stabilește limita exercitării profesiei de avocat care poate acorda consiliere și asistență oricărui client.Cautati bine si limitele alea. O sa vedeti cat de elastice sunt, raman la mana parchetului.Aaa, să nu care cumva să vă apuce mila de client că nu are bani și sa stabiliti un onorariu fix mic cumulat cu un onorariu de succes.Vedeti ca onorariul ala de succes se cam prezuma ca e ilicit din start.Va doresc studiu placut si astept comentarii în care să imi spuneti si mie la ce concluzii ati ajuns:ce e moral si ce e imoral (pardon, penal)?ce consiliere si asistenta juridica putem da ca sa fim in siguranta, adica sa fim considerati avocati si nu infractori ? Onorariul de succes sa-l scoatem din lege si statut?” scrie avocata, potrivit inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998