CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Domeniul IT – cine minte? Orban sau Iohannis?

2 comentarii / 2827 vizualizări / 3 octombrie 2019

”Pentru următorii ani, consider că sprijinirea dezvoltării sectorului digital ar trebui să se afle, cu titlu de prioritate zero, pe agenda oricărui guvern – care sper că va veni după săptămâna viitoare. Avem un capital uman de peste 140 de mii de profesioniști angajați în domeniu și o valoare actuală de circa 4,5 miliarde de euro a pieței autohtone de profil”. (Klaus Iohannis)

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”. (Ludovic Orban)

Cînd declarații care se bat cap în cap emană din interiorul aceleiași structuri politice, cineva minte. Iohannis sau Orban? (B.T.I.)

P.S.: Declarațiile de mai sus ale lui Klaus Iohannis au fost făcute ieri, cu prilejul acordării oficiale a Înaltului Patronaj al președinției inițiativei „România TechNation”, care va fi lansată săptămîna viitoare de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, condus de Florin Jianu.
Jianu este un apropiat al partidului Pro România al lui Victor Ponta și, totodată, e ministrul din guvernul Grindeanu al PSD devenit celebru după demisia sa cu scandal și acuzații, în februarie 2017, după ședința în care s-au adoptat modificările prin OUG 13 la codurile penale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Parca ei stiu ce vorbesc? Dau din gura poate ii crede cineva.

  2. A vazut cineva politician care nu minte ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998