Dosarele elevilor-securisti: pentru ce politicieni bat clopotele?
10 comentarii / 6406 vizualizări / 3 noiembrie 2021
Aflăm dintr-un comunicat remis azi presei că în perioada iulie-octombrie 2021, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a remis Parchetului General un număr de 6.702 documente identificate în arhiva proprie, cu privire la activitatea desfăşurată de 169 de foşti ofiţeri de Securitate, care au fost implicaţi în activităţi de recrutare şi dirijare a unui număr de peste 2.300 de elevi minori în ultimii ani ai regimului comunist. Marea întrebare e dacă perdanții urmează să fie victimele ori călăii?
În luna mai a acestui an, reamintim, Colegiul CNSAS cerea anchetă în cazul recrutării, în ultimele două decenii ale dictaturii comuniste din România, ca surse, a mii de elevi care nu împliniseră vîrsta majoratului.
Colegiul CNSAS transmitea atunci către Parchetul General o sesizare in rem, privind posibile infracţiuni contra păcii şi omenirii, săvîrşite de foşti ofiţeri de Securitate şi Miliţie.
O decizie lăudabilă, dar care ar putea produce pagube colaterale, inclusiv pe scena politică.
Pentru că, din acele dosare, se va afla în perioada care urmează nu doar cine sunt recrutatorii, ci, foarte probabil, și recrutații, tineri între 14 (vîrsta minimă de recrutare) și 18 ani, mai pe scurt liceeni.
Vorbim aici în special de persoane născute de pe la jumătatea anilor 60, așa-zisa generație a decrețeilor, pînă cel mai tîrziu în 1975, deci care aveau 14 ani în 1989, punctul terminus al Securității.
Din aceste generații provin majoritatea liderior politici actuali, de la Dacian Cioloș, Dan Barna, Marcel Ciolacu, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Ponta, la Florin Cîțu, Turcan, Vîlceanu, Kelemen Hunor și mulți alții.
Deocamdată, știm puține nume – Dan Puric printre cele mai cunoscute – racolate de Securitate încă din liceu.
Dar sabia lui Damocles plutește deasupra multora, de acum.
Pentru cine bat clopotele trase de sfoară de CNSAS? (B.T.I.)
Bine ar fi să se caute și dosarele studenților. Sunt sigură că Iohannis ar fi într-unul.
PRINTRE EI ÎL REGĂSIM ȘI PE FLORIN CIUCAȘ, REDACTOR ȘEF AL PUBLICAȚIEI BIHOREANUL, RECRUTAT DE COL. GRIGORE HUC!! CIUCAȘ A FOST PRELUAT ȘI FOLOSIT DE SRI!!
Si pe cacamicu.
Adevăratul Cacamicu este Andrei Caramitru, un gunoi fascist, dar probabil vaccinat pentru că nu-i chiar atât de prost ca tine.
Nicusor Dan este genial si nu este vaccinat pentru ca stie ce este in vaccin si nu este prost.
Primul nume de elev imbecil recrutat de Securitatea plină de prostovani inumani este M R U.
Nu-i adevarat ca majoritatea elevilor au fost turnatori pe tiammpul lui Ceausescu.Mie mi-au inscenat o ”faforizare a infractorului”,iar cand l-am intrebat pe sri-stul in civil ce a venit cu vre-o 5 politisti la mine in birou,mi-a da numele de familie al unui coleg de clasa a 7-tea,din1958,deci de pe atunci aveam toti elevvii dosare la securitate.
Tatal meu a pus faianta si gresie unei profesoare..eram in clasa a 7a. Mama avea ceva relatii la Alimentara si auzind ca tovarasa profesoara nu are ulei, i-a trimis o sticla cu ulei acesteia prin tata. Dupa vreo 2 luni, profesoara a iesit din clasa chemata de cineva. Pe catedra era catalogul si o agenda de care ea nu se despartea niciodata, cu coperti maro deschis. Noi am dat navala pe catedra si unii foiau catalogul si altii citeam agenda. Pe fiecare fila era notat cate un elev si dedesubt scria date personale si despre familia lui. Cand am citit ce scria la mine, nici azi nu pot sa nu ma gandesc ce javra de om era profesoara Argentina, din Tulcea. Scria ca eu nu am biblioteca in casa si nici carti. Tata e alcoolic pentru ca a baut in casa ei cat timp a pus gresie si faianta si ea nu i-a platit nici in leu. Ca mama mea sustrage produse alimentare de la locul de munca. Iar eu stau cu prietenii langa gard pana seara tarziu. Eu aveam carti si inca multe dar mama nu lasa sa fie expuse prin casa pentru ca le dadeam cu imprumut si le pierdeam. Tata bea ca orice santierist, dar firesc era sa nu ii munceasca degeaba chit ca era progesoara mea. Cum sa judeci omul dupa ce il muncesti gratis? Hoata era ea. Si era firesc sa stau cu prietenii de pe strada pana seara, majoritatea eram rude sau colegi. Cat despre mama ca i-a trimis o sticla cu ulei…mama lucra la tricotaje, de unde sa sustraga ulei? Avea relatii la Alimentara ca tot poporul descurcaret. IATA DE CE ERA INTERESATA PROFESOARA DIN VIATA NOASTRA DE COPII…SOTUL SAU AMANTUL EI LUCRA LA MILITIE…DE AIA FACEA EA SPIONITA…LUA SI EA UN BAN
E de bine. Există o scăpare în articol, și anume ”…1989, punctul terminus al Securității”.
Să fim serioși!
CNSAS-ul asta devine mai odios (!!!!) decat Securitatea pe care o „cerceteaza” prin manipularea politica a arhivei detinute…Daca nu ard, la propriu , arhivele SIPA si CNSAS+ (adica si ce-au pastrat „urmasii” activi despre vietile „analizate” in scop de „pac la Razboiul!”), orice politica, sau justitie e o gluma proasta