CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dosarele X ale Elenei Udrea: retrasul Negoita si stranierul Piedone

0 comentarii / 1543 vizualizări / 14 decembrie 2011

Președintele PDL București, Elena Udrea, a participat azi la reuniunea organizațiilor UNPR din București și Ilfov, prilej pentru a ține un discurs înflăcărat în fața a 8000 de participanți entuziasmați. Unul care conține, însă, vreo două ciudățenii, aparent, de rîsul curcilor. Doar aparent, pentru că, în realitate nu curcile se fac de rîs la faza respectivă, ci politica românească în ansamblu.

Astfel, Udrea a bubuit în microfoanele adunării. ”Semnalul câştigării alegerilor la Bucureşti se va propaga în toată ţara. Avem cum şi avem cu cine. Onţanu, Piedone, Poteraş, Liviu Negoiţă ”.

Atîta doar că Liviu Negoiță a anunțat cu gurița personală opinia publică, încă din luna august, că nu mai candidează la un nou mandat, alegînd retragerea din politică în favoarea unei cariere în avocatură.

Ori una, ori alta: fie Negoiță a mințit ca o valiză, fie Udrea a făcut anunțul de capul ei, ceea ce înseamnă că mîine, cel tîrziu, vom vedea cuvenita rectificare din partea primarului de la sectorul 3 și un bobîrnac după ceafa colegei de partid.

Pe de altă parte, Udrea a anunțat că postul de șef al campaniei electorale a PDL București, dar și a UNPR, va fi Cristian Popescu Piedone.

Una la mînă: Piedone este membru marcant al PC, pentru că demisia din partidul lui Voiculescu ar însemna să își piardă postul de primar, iar Felix a fost suficient de viclean să nu-i facă jocurile, excluzîndu-l din partid.

Grație acestei manevre, Piedone se plasează într-o situație absolut inimaginabilă: a pactizat cu dușmanul, aflîndu-se încă, oficial, în mijlocul vechii trupe. (Imaginați-vă un fotbalist care iese de la vestiar cu o echipă și joacă pentru cealaltă!!)
Unde va sta, în mod cert, pînă la alegeri dacă nu îl exclude nimeni. Și dovedind că, pe o parte reușește să subțieze osînza, iar pe alta să îngroașe obrazul.

Situația e și mai ridicolă dacă ne gîndim că un membru al PC e plasat, cel puțin teoretic, în postura de șef peste campaniile a două alte partide, ceea ce nici nu e posibil, legal, pentru că UNPR și PDL nu se află în alianță, nici juridică, nici electorală, iar semnătura lui Piedone pe acte – să zicem financiare – ale altor formațiuni, în campanie, ar fi ilegală.
Oricum ar fi, anunțurile aiuritoare ale ministrului turismului arată de pe acum cît de jos se pregătește să ajungă politica românească în perioada care urmează. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998