CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dosarul penal al domnului Mircea Basescu

2 comentarii / 5357 vizualizări / 19 iunie 2014

Fratele presedintelui s-a prins in lat. Rau de tot. A luat 600.000 de euro de la clanul lui Bercea Mondialu’, sub pretextul ca, impreuna cu un complice, Cristian Geamanu, cu care este asociat si in comertul cu arme, va cumpara bunavointa unor magistrati. A unor judecatori care urmau sa se pronunte in cauze penale vizandu-l pe Bercea Mondialu’. Ruda sa prin botez. Lucrurile au mers atat de departe, incat, din inregistrarile audio si video puse la dispozitia opiniei publice, rezulta inclusiv implicarea fratelui sau, Traian Basescu, care este, pana la sfarsitul acestui an, presedintele Romaniei. Ce urmeaza?

Cateva fapte sunt indubitabile. Este o certitudine ca Mircea Basescu impreuna cu sotia sa au fost nasii de botez ai nepoatei lui Bercea Mondialu’. Dupa care au intretinut relatii cat se poate de apropiate. A doua certitudine este ca si presedintele Traian Basescu a avut si poate mai are relatii apropiate cu acelasi Bercea Mondialu’. A treia certitudine este ca Bercea Mondialu’ este seful unui clan care, intre altele, se indeletniceste si cu camataria. A patra certitudine este ca acest personaj, in urma unor acuzatii grave, se afla dupa gratii. A cincea certitudine este ca, in incercarea de a obtine o sentinta penala mai usoara, membri ai familiei lui Bercea Mondialu’ si, in primul rand, fiul acestuia au avut dese intalniri cu Mircea Basescu, care le-a promis, in nume propriu, dar si in numele fratelui sau, presedintele Romaniei, sprijin intr-o incercare de influentare a judecatorilor. A sasea certitudine este ca, in acest scop, s-a vorbit despre necesitatea ca clanul Mondialu’ sa achite suma de un milion de euro, dintre care 600.000 au fost platiti si incasati, in doua transe, de 350.000 si respectiv 250.000, de un anume Cristian Geamanu si Mircea Basescu, cei doi fiind de altfel asociati in afaceri cu arme. A saptea certitudine este ca, cel putin la nivel declarativ, Mircea Basescu a incercat sa influenteze justitia, apeland inclusiv la sprijinul fratelui sau, presedintele Traian Basescu. A opta certitudine este ca, in cele din urma, Bercea Mondialu’ a fost condamnat pentru faptele sale nu la un an de inchisoare, ci la sapte ani, ceea ce demonstreaza ca magistratii nu s-au lasat influentati. A noua certitudine este ca, in aceste conditii, reprezentantii familiei au facut presiuni pentru a primi banii inapoi si, cu prilejul unei ultime transe incasate, de 10.000 de euro, impotriva baiatului lui Bercea Mondialu’ a fost organizat un flagrant, acesta aflandu-se acum dupa gratii. Si, in fine, a zecea certitudine este ca reprezentantii clanului Bercea Mondialu’ au inregistrat si filmat peste doua ore de discutii pe aceasta tema cu Mircea Basescu si cu Cristian Geamanu, cateva secvente de acest fel, extrem de elocvente de altfel, fiind depuse la DNA ca suport al unei plangeri penale si aduse la cunostinta opiniei publice incepand de miercuri seara.

Dincolo de cele zece certitudini enumerate succint mai sus, exista si cateva incertitudini. Care pot fi presupuneri sau banuieli. De pilda, am toate motivele sa imi imaginez ca este cu neputinta ca discutiile telefonice cel putin, daca nu si numeroasele intalniri dintre Mircea Basescu si reprezentanti ai familiei Bercea Mondialu’, sa nu fi fost monitorizate de serviciile secrete. Serviciul de Protectie si Paza are, sa nu uitam, sarcina de a-l proteja pe presedinte si, in egala masura, de a asigura protectie intregii sale familii. Ceea ce implica si monitorizarea tuturor actelor si faptelor care ar putea fi de natura sa puna in pericol securitatea, dar si imaginea celor carora li se acorda protectie. Este de presupus deci ca SPP a fost in tema cu o parte sau poate cu intreaga telenovela. In la doilea rand, si Serviciul de Telecomunicatii Speciale are obligatia de a proteja legaturile telefonice, ceea ce, din nou, presupune o monitorizare a acestora. Ori, este in afara oricarei indoieli ca au existat dialoguri pe aceasta tema, a obtinerii unei sentinte mai usoare pentru Bercea Mondialu’, cel putin intre Mircea Basescu si terte persoane, daca nu cumva si intre Mircea Basescu si fratele sau, presedintele Romaniei. In fine, aceleasi atributii, dar la o scara inca si mai mare, le are Serviciul Roman de Informatii. Este de neimaginat ca aceasta importanta institutie a statului de drept sa fi ignorat natura periculoasa a relatiilor dintre presedinte si respectiv fratele acestuia si clanul Bercea Mondialu’. Si mai ales ca SRI sa nu fi sesizat escaladarea acestei relatii din momentul in care, in urma savarsirii unei fapte penale, Bercea Mondialu’ a ajuns dupa gratii.

Inregistrarile audio si video date recent publicitatii, care reprezinta doar o infima parte a porbelor de care dispune familia Bercea Mondialu’, nu puteau sa nu fie cunoscute de catre serviciile de informatii si chiar de catre DNA inca de cand au fost ele efectuate, adica din 2012.

In consecinta, se pun cateva intrebari firesti: Ce a facut SRI? Ce au facut celelalte servicii secrete? Ce a intreprins, in acest sens, in ultimii doi ani, Directia Nationala Anticoruptie? Ce va face acum doamna Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, cu aceasta veritabila bomba infractionala care ii explodeaza pe birou? Care va fi decizia in ceea ce-l priveste pe Mircea Basescu acum, cand probele date publicitatii demonstreaza, fara echivoc, implicarea sa? Oare imunitatea prezidentiala este molipsitoare, transferandu-se si fratelui? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. am exersat intre timp si am facut 101 udatpe: jucatorule de 2… din Barlad, de ce injuri? eu cand te-am facut cu mama ta nu injuram, chiar chiar daca te-am facut la betie. (femeia gonflabila era la resapat si am folosit-o pe ma-ta in locul ei)IP: 79.112.194.169 5 dr01.barlad.rdsnet.ro (213.154.114.125) 9.290 ms 9.165 ms 9.235 ms 6 82.77.209.204 (82.77.209.204) 8.801 ms 9.046 ms * 7 79-112-194-169.rdsnet.ro (79.112.194.169) 78.235 msps:pentru toti ratatii/EMO/impotentii care joaca pe DEX si vin aici sa injure: va iau eu mortii in pula.Preventiv.

  2. Se poate face mult mai mult , daca esti atent sa-i tragi lui Traian basescu un sut in fund , exact atnuci cand este in pozitia cea mai potrivita .a0

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998