CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Dovada minciunii: guvernantii au stiut exact ca invazia Rusiei e o gogorita

12 comentarii / 7623 vizualizări / 16 februarie 2022

A trecut fatidica oră de unu noaptea, miercuri, 16 februarie, și Rusia s-a încăpățînat să nu invadeze Ucraina. Mulți români vor fi stat cu sufletul la gură, dacă totuși?, iar acum răsuflă, probabil, ușurați. Ce nu știu ei e că autoritățile de la noi, pliindu-se, în aparență, pe pozițiile alarmiste din presa internațională și din diverse alte surse știau, de fapt, cu precizie, că nu se pune problema niciunei ”iminente” invazii. Și, totuși, au preferat să lase românii să-și mănînce unghiile de spaimă. Iată dovada irefutabilă că Iohannis, Geoană & comp au mers la cacealma în numele altor interese decît ale cetățenilor.

”În clipa de față, mobilizarea, organizarea, logistica și susținerea forțelor rusești din jurul Ucrainei, pe trei laturi ale Ucrainei, ar putea permite, în eventualitatea unui ordin din partea Kremlinului, o intervenție militară în orice moment” a declarat duminică nr.2 în NATO, Mircea Geoană.

”În orice moment”, ați reținut.

Un mesaj similar a transmis și nr.1 în NATO, Jens Stoltenberg, umăr la umăr cu Klaus Iohannis, zilele trecute. Și alți lideri autohtoni au evocat în ultimele zile pericolul extrem de mare al unei invazii rusești în Ucraina, în orice moment, ținînd isonul SUA, care declara luni, prin Karine Jean-Pierre, adjuncta secretarului de presă al Casei Albe că ”O invazie rusă în Ucraina ar putea fi declanșată în orice moment, inclusiv în această săptămână”.

Mai pe scurt, dinspre americani, dar și dinspre organe de presă de peste ocean ori de pe bătrînul continent, au venit în ultimele zile mesaje panicarde despre iminenta invadare a Ucrainei într-un intrval de zile. Cu tot efortul disperat al președintelui ucrainean de a bloca asemenea zvonuri care îi afectează grav țara.

În România, însă, avem dovada că s-a știut cu precizie că nu e cazul, deocamdată, de nicio invazie, iar acea dovadă o constituie decizia MAE de sîmbătă de a ridica nivelul de alertă pentru teritoriul ucrainean la nivelul șapte.

Ce înseamnă asta: ”MAE recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. Totodată, MAE recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Ucrainei să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat. De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.”

Or, dacă la nivel înalt existau informații cît de cît rezonabile că se pregătește invazia Rusiei în Ucraina în decurs de zile, MAE ar fi ridicat nivelul, în mod obligatoriu, la treapta a opta, supremă, prin care se cere cetățenilor români aflați în Ucraina să părăsească de urgență țara.

Că așa stau lucrurile o confirmă, azi, consilierul prezidențial Luminița Odobescu, șeful Departamentului Afaceri Europene, într-o intervenție la România Actualități, vorbind despre pomenita decizie a MAE de a urca alertă pînă la nivelul șapte:

”Sunt, practic, opt trepte de alertă. Este penultimul, deci situaţia este destul de serioasă, ca să spun aşa, de gravă, da. Ultimul, deci, înseamnă ”Părăsiţi teritoriul Ucrainei!”. Deci doar nu suntem la acel moment şi practic, de la… pleacă de la nivelul cel mai mic, ca să spun aşa, când situaţia este una normală”.
Realizator: ”Deci acum suntem, de fapt, înainte de ultimul nivel de alertă”.
Luminiţa Odobescu: ”Da”.

Întrebată cum evaluează riscul unei confruntări armate între Rusia şi Ucraina pe o scară de la 1 la 10, Odobescu s-a eschivat: ”Aş evita, ca să spun aşa, să dau o notă, ca să spun, sau… Situaţia este serioasă, extrem de serioasă”.

În concluzie, semnalul oficial clar că situația chiar e groasă în Ucraina va fi decizia MAE – dacă va fi cazul – de a ridica nivelul de alertă la ultima treaptă și de a cere imperios românilor să părăsească Ucraina.
Cum guvernanții nu au făcut asta înainte fatidicei zile de miercuri, e limpede că știau exact că nu există riscul niciunei invazii ”în orice moment”.
Dar le-a plăcut să facă jocul Casei Albe și să se joace cu nervii românilor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Să fim serioși. Țineți minte cum au ocupat rușii Crimeea? Cât de prost să fie un hoț să-și anunțe victima: ai grijă că eu mâine la ora x vin pe ușa din spate și-ți sparg casa!
  Deși nu sunt un admirator al Rusiei a jucat magistral această piesă.

 2. Dar cu nordul Bucovinei ,Herta,sudul Basarabiei,Insula Serpilor cum ramane dle patriot nationale Vasilica ca vad ca toti aveti ceva de impartit cu Rusia.Si ca sa nu ramai neinformat Crimeea e de secole teritoriu rusesc.

  • @ Costica Neam Prost Am pomenit eu ceva despre soarta Ucrainei? Poate etnicul George Simion cu echipa lui de diplomați într-un Târziu va aduce aceste teritorii în România. Păi bine măi țarane, eu am fost țăran vreo 17 ani, de ce cezi că eu sunt ca mincinosul de George Simion? Eu nu vreau să încânt proștii cu povești. Basarabia, Nordul Bucovinei și Ținutul Herța vor mai aparține României după învierea lui Hristos. Din moment ce Emil Constantinescu dimpreună cu Adrian Severin a cedat de bunăvoie lititgul teritorial iar Parlamentul a ratificat Tratatul cu Ucraina, numai un război cu Ucraina mai poate extrage acele teritorii românești. Insula Șerpilor cred că nu va fi recuperată nici duoă a doua venire, că s-ar putea ca și Dumnezeu să o considere strategică iar românii na-r ști ce să facă dacă o au în proprietate!

   • Tov. Militaru, ce grad ai , ai vut alaturi de crimianlii generali acum adunati toti in PNR,zis in batjocora partidul neamului romanesc? Incultura, ura fata de oamnei , dispretul fata de adevarul istoric este definitoriu pentru asasinii ce-si zis ” neamul romanesc”.

    • AUR-istule. Nu am nicio legătură cu partidul lui Peia Neamul Românesc. Să vedeți voi ce asasini ai Neamului Românesc se vor alătura cu partidul vostru. Puțintică răbdare, domnule Ursuleanu.

     • Eu AUR-ist! Doamne fereste.Nu stiu cine , de ce a infiintat ONG-ul neamul romanesc, dar sunt revoltata cand oricare toporlan este toata ziua cu neamul romanesc in gura.

    • Domnule Ursuleanu, Neamul Românesc este o asociație – ong – înființată din anul 2011 când acestor lepădături care clamează acum interesele Neamului nici nu se gândeau să se compromită cu acest nume luat în râs de mass media. La modul peiorativ jurnaliștii care-l pupă în dos pe Simion spuneau „aleșii neamului”. A dispărut acum sintagma. OARE DE CE?

 3. SI-A RATAT GEOANA CAMPANIA ELECTORALA….DA DIN GURA CA UN PROST…SI CIRACII LUI IL IMPING PE VANGHELIE IN PUSCARIE CA NU CUMVA SA SE SPARGA VANGHELIE DE NERVI SI SA IL DEA IN VILEAG DE CIORDITOR…RAFILA, ARAFAT, GEOANA, MARS DRACULUI DIN ROMANIA….IDIOTILOR UTILI

 4. Domnișoara Odobescu foloseste obsesiv expresia „ca să spun aşa”. Este o dovadă clară a lipsei de cultură și a unui vocabular foarte limitat. Cine a pus în funcție o asemenea ciudată venită de pe centură?

 5. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: infopolitics.ro […]

 6. putin e viclean si stie ca pisiCA CU clopotei nu prinde soareci dar ii inebuneste de umbla bezmetici

 7. toti am stiut.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998