CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dr.Adina Alberts: ”Haos inainte de inceperea scolii, va veni un val de infectii”

6 comentarii / 2138 vizualizări / 18 august 2020

Candidatul Pro România la primăria sectorului 1, dr.Adina Alberts, critică tăios proiectul de OUG al guvernului Orban privind deschiderea anului școlar, afirmînd că acesta conține doar reglementări generice și nicio soluție clară și coerentă.

”Ce se întâmplă dacă e un caz pozitiv într-o clasă? Intră toți copiii în carantină 14 zile, împreună cu toți profesorii, părinții, bunicii, ori cei care, potrivit definiției, sunt contacții contacților direcți? Dacă apar 2 sau 3 cazuri de pozitivi în clase diferite, ce se întâmplă, se închide școala? Și în cazul unităților școlare mari, cu mii de elevi, intră toți elevii în carantină împreună cu familiile lor, așa după cum e procedura?!
Are rost ca fiecare școală să-și facă propriul ghid de proceduri și reacții? Nu e normal să existe un ghid național, reper, al ministerului Educației? În absența unui ghid oficial național detaliat, cu proceduri, criterii și măsuri clare, ușor de înțeles și de aplicat, începerea școlii riscă să aducă un nou val de infecții, în toată țara(…) O vară întreagă a fost pierdută, fără să fie nimeni în stare să ia deciziile necesare” scrie medicul pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Soluții există, se pune pepsiglas pe fiecare băncuță. Doar n-om fi toate proaste cărămidă ca Veorica.

 2. Ca ONU a semnalat „catastrofa generationala” din cauza masurilor aberante aplicate copiilor, nu intereseaza pe nimeni…sa mergem cu militzia stalinista la arestat de virusi si pentru ca nu-i dibuim, ii tratam pe toti oamenii, , inclusiv pe copii (stabiliti ca aproape imuni la boala, ei ramanand doar vectori…)ca potential infectati, unde „infectati”, aici in mahalaua sordida a politicii (fie ea si medicala) echivaleaza cu cel mai rusinos stigmat…ca, n-am evoluat cu nimic de la „a lu ofticosu”, chiar daca penicilina a rezolvat bacilul…E curioasa evolutia politicii mondiale fata de acest virus (doar ceva mai periculos decat o gripa obisnuita, dupa toate comunicatele specialistilor, de care nu vrea sa mai aminteasca nimeni), de la grija fata de vulnerabili, care i-a izolat de lume si pe multi i-a innebunit, la propriu, de la separarea bunicilor usor infectabili de nepotii zburdalnici aducatori de virusi nedetectati s-a trecut usor la isteria izolarii copiilor de copii, de locuri de joaca, de tot ce face copilaria copilarie…daca traim contaminarea comunitara, nu vi se pare mai normal sa stam cu ocii pe infectie, acolo unde e detectata, nu pe infectabili si pe „vectori”?! Toata lumea cauta, in teste, anticorpi, pentru ca asta e cheia rezolvarii virale, numai noi alergam lumea cu potera si cu PCR(!!!)-ul…Pandemia de coronavirus nu ne-a facut raul pe cafre-l provoaca isteria izolarii copiilor…
  P.S. Ma uit pe strada plina de copii care vin de la padure si se pregatesc de o „miutza” (de vreo trei luni o tin intr-o distractie si nu i-a lovit nici gripa) si absurdul viitoarei izolari cu plexiglas, in salile de clasa ma izbeste ca un crivatz venit de la rusi…

  • Nu trebuie să fii specialist ca să compari mortalitatea gripei cu cea a COVID-19. Dacă ești fâșneț cu frânele blocate tot faci o conexiune cu rata de transmitere și distribuția infectărilor în lumea a treia.

   Specialiștii pot spune lucruri trăznite, doar forțează-te să nu behăi.

   • De covid, ca si de ebola, de ciuma, mai scapa omul, cu ticalosia e mai greu, mai ales ca se transmite si genetic si pe linie de partid…din urate maimutze se trag unii…

    • Este ticăloșie să afirmi că gripa și covrigul au mortalitate pe acolo.

 3. Peste noapte am devenit o tara de infectati.Nu de gripa,de prostie.In frunte se afla casta doctorilor care si-a vandut onoarea pe 500 de euro ai mutului.Si mai pretind sa fie si respectati.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998