CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dr.Florin Tudose: “Violenta din Romania are legatura cu reprezentarea mediatica a crizei financiare”

0 comentarii / 1629 vizualizări / 15 aprilie 2010

Violenta despre care ne vorbesc jurnale de stiri nu are legatura cu criza financiara din Romania, ci cu reprezentarea mediatica a crizei, avertizeaza psihiatrul Florin Tudose, in exclusivitate pentru Inpolitics. El da drept exemplu SUA, unde exista analize care nominalizeaza mass-media drept unul dintre criteriile de accentuare a crizei financiare.

“Presa ar trebui sa aiba o platforma anti-criza”
“Violenta nu are legatura cu criza financiara, are legatura cu reprezentarea mediatica a crizei. Este vorba despre bombardarea mediatica a individului cu stiri negative. Violenta nu este generata, insa, de lipsurile financiare. Marea majoritate a soferilor care au comis gesturi violente nu conduceau Dacia, ci masini scumpe. Unul venea de la cazino. Nu te duci sa joci sume mari de bani pe vremuri de criza. Am pacienti din toate categoriile sociale, foarte rar unii dintre ei acuza lipsurile financiare. Nu spun ca media trebuie sa dea numai stiri pozitive sau trebuie sa sustina Puterea. Spun ca daca politicienii nu sunt apti sa faca o platforma anti-criza, o poate face mass-media, prin modul de rasfrangere a crizei in stiri”, explica psihiatrul Florin Tudose.

“Media accentueaza criza”
El invoca situatia din SUA unde autoritatile au facut presiuni asupra mass-media pentru a rasfrange corect criza financiara in stiri asfel incat sa nu mai accentueze doar aspectele negative. “O serie de analize elaborate in SUA demonstreaza ca printre cauzele accentuarii crizei se numara si media. Autoritatile chiar au facut o serie de apeluri si presiuni asupra mass-media pentru a rasfrange corect, informational, criza financiara”, adauga Florin Tudose. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998