CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Dr.Nicolae Ciucă: „Există o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere”

9 comentarii / 9370 vizualizări / 30 august 2022

Premierul dr.Nicolae Ciucă a participat, azi, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare pe tema pregătirii începerii anului şcolar, la care au participat, conform Agerpres, şi miniştrii Educaţiei şi Afacerilor Interne, Sorin Cîmpeanu şi Lucian Bode.

 

Principalele idei din discursul de mare anvergură intelectuală al premierului:

 

„Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere”.

„Să facem în aşa fel încât să diminuăm, aşa cum spuneam la început, această stare de fapt care de fiecare dată, la fiecare început de an şcolar, vine şi redă acel aspect anual al surprinderii cu problemele nerezolvate la începutul anului de învăţământ”.

”Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri şi să identificăm soluţiile şi modul în care putem să sprijinim începerea, debutul anului şcolar de săptămâna viitoare din data de 5 septembrie”.

„Am înţeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate, dar au fost şi unele care sunt în curs de rezolvare”.

„Din păcate, sunt încă şcoli care au toaleta în curte. Eu cred că putem, aşa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, să ne focalizăm atenţia şi resursele ca în următorii doi ani de zile să finalizăm odată această problemă, pentru că nu cred că este nevoie de altceva decât de voinţă şi coordonare cu autorităţile locale”.

”Chiar vă rog să avem un plan pe care să îl avem până la începutul anului viitor”.

„Nu admit niciun fel de scuză, nu este posibil ca în anul următor să intrăm din nou cu acelaşi subiect, aceeaşi discuţie sterilă, din punctul meu de vedere, pentru argumentele sau, nu ştiu dacă sunt argumente, pentru justificările care se aduc”.

„Să-i asigurăm pe părinţi că ai lor copii au asigurate condiţiile pentru a putea să beneficieze de condiţii corespunzătoare în şcoli”.

”Dacă învăţăm, dacă muncim, cu certitudine reuşim”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Ideile mele CIUCE le-am expus in marele meu doctorat !

 2. ipocritii!!!!! astia toti au „invatat”carte in sistemul comunist.unde totul era „gratis”WC la interior consuma apa,apa potabila in romania se plateste f scump,daca tot imprumuta modele ocidentale sa imprumute si 0 lei apa potabila, sunt multe tari unde nu se plateste,este o resursa naturala ,nu este fabricata,conductele etc ….sunt intretinute din taxele si impozitele pe care le platim noi cei insetati,sunt bani garla in romania dar,sunt cheltuiti de politicieni,primarii etc dupa cum sunt interesele lor,hingherii(avem politia animalelor)politia locala(gardienii sufletului)avem politie,infrastuctura comunista in toata splendoarea ei….

 3. Tipic unui general de armată ajuns PM. Se exprimă mai greoi pentru că el face, nu vorbește … corect românește. În decembrie 1989 se striga: „Armata e cu noi!!! Am învins”. Da, ei au învins România.

  • Ai limbariţă de ţaţă! De aia tuta.

 4. Ca proasta în târg.
  Ca idiotul la gară.
  Deşi nu ai absolut nimic de zis.
  Eşti ca o maimuţă sau ca un papagal!

 5. Tipul pedantului

 6. Să-l demită imediat pe sinistrul Cămpeanu!

  • Dar si pe Virgil Popescu, daca se poate.
   Daca nu, sa venim cu paru!

 7. Nu-i mai sariti la beregata lu’ (Ma)Ciuca, nu e el de vina!
  De vina e cine l-a pus!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998