CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Dragnea: ”Ciolacu a venit cu ideea Ordonantei 13, in 2017”

7 comentarii / 3188 vizualizări / 18 octombrie 2021

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, afirmă, într-un dialog cu Marius Tucă și Ion Cristoiu, la Aleph News, că ideea legendarei Ordonanțe 13 privind modificările codurilor penale, care dezincriminau, între altele, abuzul în serviciu, a aparținut actualului lider Marcel Ciolacu și lui Marian Neacșu, fostul secretar general.

”La două zile după ce s-a instalat guvernul Grindeanu am plecat mai mulți colegi la o vînătoare în week-end și chiar atunci a început o ninsoare” a relatat Dragnea.

”Acolo, cred că în prima seară, Marian Neacșu și Marcel Ciolacu mi-au propus să discutăm cu Sorin Grindeanu să se adopte ordonanță pe amnistie de către guvern. Eu le-am zis un lucru foarte simplu, eu nu am avut cu Sorin Grindeanu vreo înțelegere atunci cînd i-am zis că o să-l propun și o să-l susțin pentru prim-ministru, i-am zis doar să gestioneze bine programul de guvernare și să avem o relație bună la partid. Cum să-i spun eu asta? Eu aș fi de acord să discutăm despre amnistie, eu și acum consider că trebuie să discutăm despre tema asta, pentru că s-ar elimina mult puroi. Deci cei care au venit cu ideea au fost Ciolacu și Neacșu, eu nu vorbisem cu nimeni despre amnistie. Luni sau marți am venit la București, am discutat cu Sorin, i-am zis că băieții ăștia au venit cu niște idei, decizia e la tine, gîndește-o bine, el mi-a a doua zi că nu ar vrea ca pe mîna lui să scape nu știu ce personaj politic (din închisoare n.n.). Ulterior, peste cîteva zile, ei trei, și mai era și Ionel Arsene, s-au întîlnit și au zis că vor să dea o ordonanță care să aducă în limitele constituționale prevederile neconstituționale din codurile penale, printre care inclusiv cea cu celebrul abuz în serviciu. Și au tot venit cu discuții pe tema asta și le-am zis să o gîndească la guvern și să o aplice, le-am spus că ei voi fi cel vizat și demonizat, dar nu am dat înapoi. Și au ieșit cu ordonanța respectivă” a mai afirmat Dragnea.
Întrebat de ce nu s-a opus ulterior ordonanței, după ce s-a produs imensul scandal în societate, Dragnea a explicat: ”Nu mai puteam să mă opun la vremea aia, am aflat ulterior că acea prevedere era foarte folositoare pentru mulți”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Si? Dacă e adevarat de ce a tăcut până acum? Trebuia atunci sa iasă și sa ii dea în primire! Acum e doar o caterinca lipsita de vlaga!

 2. Intr-o tara saraca, furata și prostita, niciun lider politic inteligent nu i-ar fi permis presedintelui sa se dezlănțuie cu naratiunea ,,,penalilor”. Cu OUG 13, Dragnea i-a ridicat mingea la fileu lui Iohannis, dar si ,,societății civile”. Adica unor indivizi și instituții asupra cărora PSD nu avea niciun fel control. Rezultatul s-a văzut. Ca Dragnea nu vrea sa-si recunoască decizia e de înțeles. Problema e ca Daddy e mult mai putin abil politic decât pare. Nu te lupți cu instituțiile de forta din Romania si cu capitalul strain cu tactici aplicate in Teleorman. Fiindca o sa pierzi.

 3. Asa sunt aproape toate scarbele astea de politicieni. Ii auzi ca nu mai pot de grija „poporului”, dar de fapt au „grija” doar de ei si familionul lor. Cea mai spurcata categorie sociala, ca deocamdata nu este profesie.

  • De asta crăpați ca proștii-n drum. Vă aruncă ăștia cadavrele pe trotuar până vă îngroapă.

   Ce cretin s-ar ocupa de politica în nația asta imbecilă unde te caută Securitatea în cur 10 generații, I M B E C I L U L E ?!?

 4. Individul asta vrea sa pozeze in Scufita Rosie.Rramane sa spuna ca de fapt rolul lui de Presedinte PSD, nu a fost decat sa se asigure ca se stinge lumina in sediu. Golan!

 5. Liviu Dragnea Ciolacu are idei?Imposibil altfel nu ar fi carpa politruca a nazistului Iohannis!

 6. Poate ca da, numai ca pe Iordache nu l-a numit Ciolacu ci Dragnea si oricum, Ciolacu doar a propus, el fiind mult prea mic pentru a impune o astfel de abordare.
  O noua smecherie de frizer de provincie marca Liviu Dragnea, sluga de Craciun nebagata in seama de SRI.
  De aici vine si supararea lui, unul mai prost ca el, Ciolacu, e bagat in seama de SRI iar el, Mustacila Maximus, nu numai ca e ignorat dar mai e si trimis la locul lui (la mititica).
  Mai lasa-ne bah repetentule ca te-am vazut cu totii ce esti in stare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998