CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Dragnea: SUA vrea să instaleze rachete nucleare în România, nu va permite coaliției să se despartă

53 comentarii / 9426 vizualizări / 22 iunie 2023

Fostul lider PSD Liviu Dragnea este de părere că actuala coaliție PNL-PSD va dăinui, pentru că cea care nu va permite ruperea ei, în numele propriilor interese, este SUA, iar între respectivele interese se numără amplasarea de rachete nucleare în România.

”Ei nu au voie, nu sunt lăsați să se despartă. America nu discută, America a stabilit că aici e o țară care e vasal 100% SUA pe primul loc și al UE pe locul doi, și au găsit aceste două formațiuni politice care execută orice și care nu au voie să se despartă. Trebuie să stea împreună, să fie ajutate să mai cîștige odata alegerile, păcălind românii, pentru că România a devenit de importanță crucială pentru SUA, vorbim de ceea ce se întîmplă în Ucraina.
Citeam azi un editorial al unui jurnalist american care cita la rîndul său niște interviuri în care se vorbea clar de informații despre decizia SUA de a amplasa rachete nucleare în Polonia și România. Aveți impresia că aici ar lăsa pe cineva de capul lui, să facă ce vrea? Și atunci nu pot lăsa (PSD și PNL n.n.) să se despartă, pentru că dacă pleacă fiecare de capul lui nu mai pot spera într-o majoritate care, oricum, e greu de realizat” a mai spus Dragnea, într-un interviu pentru DCNews. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

53 Comentarii

 1. Dacă ne dați de mâncare
  Și-o țuică de fiecare
  Vrem rachete nucleare!

 2. Cetățeni, gAURa vă cheamă !

  • fara sa te saturi deloc

 3. ,,Respectarea acordurilor între țări sau guverne datează de milenii și include civilizații precum sumerienii și egiptenii antici. Acesta a fost întotdeauna considerat un fel de test de turnesol al reputației unei anumite țări sau a unui conducător și a rămas foarte mult timp. În esență, această practică precede însuși conceptul de drept internațional și este în multe privințe predecesorul său direct. Cu toate acestea, s-ar părea că anumite țări nu au înțeles cu adevărat memoriul despre cât de importantă este respectarea tratatelor și ce consecințe dezastruoase pot urma dacă nu o înțeleg.
  Pe 17 iunie, în timpul unei întâlniri cu o serie de lideri și delegați africani care au venit la Moscova pentru a oferi o soluție care să pună capăt conflictului ucrainean, președintele rus Vladimir Putin a făcut o dezvăluire șocantă și chiar a oferit detalii despre un acord de pace din martie 2022 cu Regimul de la Kiev . Acordul, intitulat „Tratatul privind neutralitatea permanentă și garanțiile de securitate pentru Ucraina” (negociat cu medierea guvernului turc), a fost de fapt semnat de regimul de la Kiev.
  Cu toate acestea, junta neo-nazistă a decis să întrerupă respectarea tratatului de îndată ce Rusia și-a păstrat propriul capăt inițial al târgului.
  Pe lângă alte detalii mai tehnice, acordul includea o clauză care trebuia să fie unul dintre punctele cheie ale Constituției ucrainene și care ar garanta neutralitatea permanentă a țării. Însuși faptul că Rusia a insistat asupra acestui lucru face ca afirmațiile conform cărora Moscova ar fi vrut să „cucerească Ucraina” să fie discutate . În schimbul neutralității, armata rusă urma să se retragă și să pună capăt efectiv operațiunii militare speciale (SMO). Pentru a-și susține afirmațiile, președintele Putin a prezentat, de asemenea, documentația relevantă a acordului de pace eșuat delegaților africani.
  Merkel recunoaște că Acordul de la Minsk din 2014 a fost o înșelăciune
  „Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că, după cum știți, cu asistența președintelui Erdogan, a avut loc o serie de discuții între Rusia și Ucraina în Turcia pentru a elabora atât măsurile de consolidare a încrederii pe care le-ați menționat, cât și pentru redactează textul acordului. Nu am discutat cu partea ucraineană că acest tratat va fi clasificat, dar nu l-am prezentat niciodată, nici nu l-am comentat. Acest proiect de acord a fost inițiat de șeful echipei de negocieri de la Kiev. Și-a pus semnătura acolo. Iată”, a declarat Putin, apoi a prezentat documentele. (sublinierea adăugată)
  Documentele mai relevă că, în afară de Rusia, alți garanți ai acordului au fost Statele Unite, Regatul Unit și Franța. Singurul garant non-occidental a fost China .
  Acordul a precizat, de asemenea, dimensiunea viitoare a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), precum și ce tipuri de arme și echipamente ar fi permis să utilizeze. De așteptat, cifrele propuse de cele două părți au fost foarte diferite, deoarece Moscova a sugerat că AFU nu ar trebui să aibă mai mult de 85.000 de soldați, în timp ce Garda Națională ar trebui să fie limitată la 15.000. Pe de altă parte, regimul de la Kiev a insistat ca numărul să fie de 250.000.
  În ceea ce privește armele și echipamentele, Rusia a propus ca AFU să fie limitat la 342 de tancuri de luptă principale, 1029 de vehicule blindate, 96 de MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă), 50 de avioane de luptă și 52 de avioane de sprijin. Cu toate acestea, la rândul său, junta neo-nazistă a insistat să aibă 800 MBT-uri, 2400 vehicule blindate, 600 MLRS, 74 de luptă și 86 de avioane de sprijin. Acordul trebuia să includă, de asemenea, limitări ale numărului de ATGM (rachete ghidate antitanc), MANPADS (sisteme de apărare aeriană portabile pentru om), sisteme SAM (rachete sol-aer) cu rază medie și lungă de acțiune și alte câteva tipuri. de arme și echipamente militare.
  Pentru a arăta că scopul său nu a fost niciodată „cucerirea Ucrainei”, precum și pentru a-și demonstra disponibilitatea de a onora tratatul de pace, Moscova și-a retras chiar trupele din nordul Ucrainei, inclusiv de la periferia Kievului la care a ajuns în doar câteva zile . Evident, scopul real al SMO a fost de a desfășura o operațiune similară cu cea din Georgia în 2008, când Tbilisi a fost forțat să semneze un acord de pace după ce a atacat cu prostie trupele de menținere a păcii ruși în Abhazia și Osetia de Sud. Cu toate acestea, regimul de la Kiev s-a retras din discuții imediat după ce armata rusă a părăsit nordul Ucrainei, indicând în mod clar că junta neo-nazistă nu a intenționat niciodată să onoreze acordul.
  „După ce ne-am tras trupele de la Kiev – așa cum promisesem că vom face – autoritățile de la Kiev … și-au aruncat [angajamentele] la coșul de gunoi al istoriei . Au abandonat totul”, a declarat Putin, adăugând: „Unde sunt garanțiile că nu vor renunța la acorduri în viitor? … Cu toate acestea, chiar și în astfel de circumstanțe, nu am refuzat niciodată să ducem negocieri.”
  Într-adevăr, cum va avea Rusia vreodată încredere în orice acord oficial semnat de regimul de la Kiev, când acesta din urmă și-a demonstrat în mod repetat disponibilitatea de a rupe orice înțelegere de până acum?
  Mai rău încă, așa-numiții „garanți” din Occidentul politic au arătat că sunt la fel de nedemni de încredere, așa cum liderii lor (actuali și foștii) nu numai că au recunoscut, ci chiar se laudă deschis că „a dat timp Ucrainei” prin semnarea de contracte . că ştiau că va fi rupt . Acest lucru nu face decât să întărească noțiunea pe care fostul președinte rus Dmitri Medvedev (pe bună dreptate) insistă – negocierea unor acorduri cu Occidentul politic și vasalii și statele satelite ale acestuia demonstrează doar slăbiciune .
  De asemenea, trebuie remarcat faptul că, datorită acestei trădari, aproximativ 200.000 de ucraineni recrutați cu forța au fost trimiși la moarte sigură , în timp ce cel puțin de două ori mai mulți au suferit răni permanente, care le-au schimbat viața.
  Mai rău încă, acestea nu sunt cifre concludente, deoarece nu există niciun indiciu că ostilitățile se vor încheia în curând . Moscova a demonstrat clar că nu a vrut acest lucru, dar a arătat și de ce sunt capabile forțele sale armate . Oricum, Occidentul politic a trezit un gigant adormit care esteextrem de puțin probabil să se întoarcă la hibernare acum că adversarii săi și-au arătat adevăratele culori .’’

  • Cu siguranta Putin e un om de mare caracter, îți recomand să ai încredere deplină in el

 4. f16 in Romania

 5. Cine gAURa votează
  România o salvează !

  • Tot un avorton prost a fatat

 6. Nimic nu dureaza o vesnicie.

  Nici chiar vasalitatea Romaniei la nato Mue si cacamerica

  Cum nici dualitatea CioCiu nu dureaza la nesfirsit

 7. Bomba zilei (și a deceniului): Evgheni Prigojin demască vinovații pentru invadarea Ucrainei și distruge “operațiunea specială“ a lui Putin!
  Urmează un război civil, sau o lovitură de stat?

  • Altceva spune Prigojin. Acuza conducerea armatei ruse ca nu e mai razboinica impotriva Ucrainei.

  • Mick Ryan, general-maior în retragere și cercetător al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a explicat pentru Insider că, deși nu este foarte clar ce se întâmplă pe teren în Rusia, „acesta este genul de lucru în care nimeni nu câștigă – toată lumea pierde ceva”.

 8. …demiterea și arestarea lui Șoigu !
  Stay tuned.

  • dar ce-ti pasa, vita si porcul sunt nesimite

 9. Prigojin aruncă în aer Kremlinul !

 10. Tronul lui Putin se clatină după acuzațiile explozive ale gangsterului care cândva îl servea la masă!

  • si puti o trol de la o mila.

 11. Evgheni Prigojin a declanșat lovitura de stat!

  • mancand cacat, sobolane?

 12. Are dreptate Dragnea:iata interviul la care face referire si-n care sa afirma ca Romania si Polonia devin teren de lupta.Nucleara.

 13. Prigozhin pornește războiul civil la Rostov. Wagner înaintează spre Moscova. Putin și Șoigu se ascund în subsolurile Kremlinului. E sfârșitul!

  • Soarta lui Prigojin e pecetluita daca vrea Putin, si nu invers.

 14. Putin a căzut. Dragnea rămâne fara sponsor :)

  • si pe al lui Zelenski

 15. Se pregătește intrarea armatei române și a aliaților in Basarabia și în Transnistria, pe fondul războiului civil din Rusia.

 16. Este iminentă cererea oficială a intervenției militare românești în Rep. Moldova de către președinta de la Chișinău.

  • sau vorbeste starpitura de mostenitor.

 17. Reunificarea și securizarea definitivă anti-Rusia vor fi beneficiile României ca efect al succesului NATO și schimbării de regim de la Moscova.

  • NATO nu e armata Romaniei, ci a colonistului stapanitor al Romaniei,
   sobolanilor mizerabili, slugi la straini.

 18. Ucraina a răpus goliatul rus și a lichidat amenințarea barbară. Slavă Ucrainei!

  • Mick Ryan, general-maior în retragere și cercetător al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a explicat pentru Insider că, deși nu este foarte clar ce se întâmplă pe teren în Rusia, „acesta este genul de lucru în care nimeni nu câștigă – toată lumea pierde ceva”.
   Iar Prigojin va face prapad total asupra Ucrainei daca ia puterea in Rusia.
   Nu vor mai exista deloc manusi si diplomatie, ci doar macel impotriva ucrainenilor.

 19. In NATO e democratie de n -nteles pentru troll ul kuzmin{se scrie numai în ROMÂNEȘTE) așa că kuzmin fa ți valiza, democratic ești sub escorta la noi .la voi d – zeu cu mila.

  • nici nu te simte puturoasa cand te vari in ea si mai chitai pe aici ca limbricu lesinat.

 20. Dragnea vorbește numai L ,,moldoveneasca”(necunoscuta pe Terra = marțiană?)

 21. 13.24 ai excrementat o băsină putinila

  • si mananci din curul lui Zelensky

 22. Războiul civil va duce la dezintegrarea federației ruse. Regiunea Rostov și zonele nord-vestice până la Sankt-Petersburg se vor separa de Moscova, republicile caucaziene vor fi independente iar extremul orient rus va deveni un stat satelit al Chinei.
  E momentul ca România să-și afirme tranșant drepturile în Basarabia.

  • ???????????????????????

  • Maia nu e de acord, ca asculta de banda Soros.

   • Basarabia (vechea denumire a Buceagului, teritoriul dintre sudul republicii Moldova si Romania) face parte din Ucraina in prezent, care mai revedndica si alte parti din Moldova. Biden, Soros si Israelul tin cu Zelensky, nu cu Romania.

    • În documentele rusești anterioare lui Stalin tot teritoriul dintre Prut și Nistru e numit… Basarabia. Însuși Lavrenti Beria îl numește așa în chiar Biroul Politic al PCUS după moartea lui Stalin.

     • Moldova de est e impropriu si gresit numita Basarabia, inclusiv de orice prost numit de tine. Unul tot ca tine, care faci pe dasteptul, fiind un prost gramada.
      Ucraina vrea si revendica Transnistria. Ucraina a vrut mereu Moldova. Zelensky e seful politic al Maiei in alianta lor „Patriot”, iar clanul iudaic Soros e seful politic al amandoura. Basarabia a fost Buiceagul, ocupat acum de Ucraina. Restul e rahatul prostiei impratiata imputit peste tot.

  • adică regiunile din componența Ucrainei de azi, care, la un moment dat, au intrat sub dominaţia turcilor. Ruşii au extins denumirea de Basarabia asupra întregii provincii moldoveneşti pe care au anexat-o în 1812.
   Teritoriul actualului Bugeac (~13.200 km pătrați) a făcut parte din vechiul regat Dacic al lui Burebista.
   Vorbiţi cu Zelensky şi vedeţi dacă e de acord să-l retrocedeze României, dar acolo şi-au făcut şi canulul navigabil cu care ne distrug Delta Dunării. Putin ar fi fost de acord să ne luăm Buceagul, ca să slăbească Ucraina.

 23. si chiar si la noi, si astfel toti nebunii il vor
  regreta pe Putin, pe care l-au vrut mort.

 24. Îl vrem pe dreapta

  • si ciori la frigare. Pofta buna.

 25. Sub talpa rușilor stau zeci de popoare

  • sub talpa carora stau romanii.
   Jigodie bolnava ce esti!

 26. Marele James Bond sovietic și-a băgat singur gâtul de babalâc senil în lațul pregătit de Prigojin. I-a dat miliarde ca să-și organizeze pe cont propriu cea mai puternică armată din Rusia. Când s-a văzut cel mai tare, Prigojin l-a belit.
  Pune-te în genunchi, Putin! Poate Jenia e milos, îți cruță viața, te scopește și te trimite într-o mânăstire.

  • bulangiule de cacat.

  • şi că se întoarce cu Wagner la bazele din Ucraina să lupte împotriva lui Zelensky al mă-tii, curva sifilitică a satului trolilor..

 27. la lucașcienco.boule

  • Bolnavule

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998