CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dragoste si ura: Ludovic Orban si relatia cu Securitatea

4 comentarii / 3793 vizualizări / 16 iunie 2020

Duminică, 4 iunie 2006
Ludovic Orban: ”Orice om care a ascuns colaborarea cu Securitatea timp de 16 ani este perfid, mincinos, ipocrit și nu poate deţine o funcţie publică într-un sistem democratic”

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Buzău, că va cere demisia tuturor liberalilor care au ascuns timp de 16 ani că au colaborat cu Securitatea, adăugând că declasificarea dosarelor MApN va produce „un cutremur” pe scena politică românească.
„Vom găsi foarte multe lucruri interesante în arhiva MAPN”, a adăugat Ludovic Orban, precizând că va cere demisia tuturor liberalilor despre care se va descoperi că au colaborat cu Securitatea şi au ascuns acest lucru timp de 16 ani.
„Le voi cere demisia din funcţiile pe care le deţin şi sper că acest lucru se va întâmpla la nivelul fiecărei formaţiuni politice”, a spus liderul PNL Bucureşti.
El a apreciat că „orice om care a ascuns colaborarea cu Securitatea timp de 16 ani este perfid, mincinos, ipocrit, iar un astfel de om nu poate deţine o funcţie publică într-un sistem democratic”.
Liderul liberal a mai declarat că „lustraţia şi publicarea dosarelor de colaborare ale celor care deţin funcţii publice vor produce un cutremur pe scena politică românească şi vor asigura curăţirea scenei politice”.
Orban susţine că legea trebuie să se aplice tuturor persoanelor care deţin funcţii publice, „de la primar la preşedintele României, de la director la ministru, de la simplul procuror la şefii de parchete”. (Mediafax)

Miercuri, 20 septembrie 2006
Ludovic Orban: ”Mona Muscă să demisioneze din Parlament pentru colaborare cu Securitatea”

Conducerea PNL Bucureşti a decis, miercuri, să-i solicite deputatului Mona Muscă – exclusă din partid pentru colaborare cu Securitatea – să demisioneze din Parlament, a anunţat liderul filialei, Ludovic Orban. Potrivit lui Orban, liberalii bucureşteni au hotărât să-i solicite Monei Muscă – „dacă mai are o urmă de bun simţ”, de „decenţă” şi „onestitate” – să-şi dea demisia din Legislativ. El a apreciat că deputatul nu mai poate reprezenta aspiraţiile alegătorilor care au trimis PNL la guvernare. (Mediafax)

Miercuri, 7 martie 2007
Ludovic Orban: ”Dacă Mona Muscă nu demisiona din Parlament se crea un precedent periculos pentru democrație”

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că demisia Monei Muscă din Parlament reprezintă „un gest firesc”, cel care urmează să îi ia locul în Camera Deputaţilor fiind democratul Cristian Ilie. „Gestul Monei Muscă este unul normal. I-am cerut, la momentul la care a apărut dosarul, să-şi dea demisia. Sunt convins că gestul său este firesc, care denotă normalitate în viaţa politică românească. Dacă s-ar fi cramponat de poziţia publică, ar fi generat un precedent periculos pentru democraţia românească”, a declarat Orban. (Mediafax)

Miercuri, 2 noiembrie 2011
Ludovic Orban: ”Nu putem accepta ca securiștii să ne ancheteze direct”

Deputaţii au decis, miercuri, cu 193 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 6 abţineri, ca joi, la ora 09.00, Camera Deputaţilor să înceapă dezbaterea în plen a proiectului de lege iniţiat de Cezar Preda privind securitatea naţională.
Lucrările Camerei Deputaţilor au fost suspendate, miercuri, după ce reprezentanţii opoziţiei s-au certat cu preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), nemulţumiţi că acesta nu a permis dezbaterea proiectului de lege iniţiat de Cezar Perda pe tema securităţii naţionale.
Liberalul Ludovic Orban l-a acuzat pe Oltean că a încălcat Regulamentul Camerei. Deputatul PNL a ameninţat că nu pleacă de la tribună până când preşedintele de şedinţă nu începe dezbaterea proiectului lui Preda.
„Să acceptăm un asemenea comportament înseamnă să fim complici la încălcarea democraţiei, să-i lăsăm pe domnii Cezar Preda, Traian Băsescu să legifereze şi să acceptăm ca securiştii să ne ancheteze direct”, a adăugat Orban. (Mediafax)

Luni, 15 iunie 2020
Ludovic Orban: ”Colaborarea cu Securitatea nu e criteriu de schimbare din funcție”

„Asta e un lucru foarte rău, în jurul meu nu stau astfel de oameni…Pe de altă parte, nu poți să te duci pe toate funcțiile, mă uit că unele dintre ele sunt ocupate prin concurs, în baza legii, și să schimbi oameni din funcții. Ăsta nu e criteriu de schimbare din funcție faptul că a avut colaborare cu Securitatea în perioada comunistă”. Întrebat cum comentează cazul guvernatorului BNR, deconspirat ca fost colaborator, Orban a răspuns, cu voce scăzută: ”Isărescu a fost votat de parlament”. (Newsweek) (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. NUCLEARA din trecutul lui Orban – legătura cu ADOPȚIILE internaționale de COPII

    ONG-ul la care Orban a fost director s-a ocupat cu adopțiile internaționale de copii – sute de dosare, multe în SUA, și miliarde de lei – blocând inițiativa premierului Năstase și a raportorului UE, baroana Emma Nicholson.

    BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Când citești CV-ul lui Ludovic Orban constați că istoricul său profesional este unul politic. Actualul premier a ocupat funcții pe baza calității sale de politician, iar din punct de vedere liberal și al funcției actuale îi lipsește o caracteristică esențială – nu a avut legătură cu afacerile – nici ca întreprinzător, nici ca director de firmă.

    Și, totuși… În CV-ul său apare o funcție de ”Director”, dar la o fundație.

    În toate CV-urile sale apare că în iunie 2001 devine ”Director de program, Fundaţia „Copiii Speranța Lumii””.
    Nu se precizează până când a deținut acea funcție

    • Parca…vine de se leaga…tot ce se intampla in ultimii ani, aproape oficializarea exporturului de carne vie, complicitatea institutiilor (justitie, interne, Protectia copilului…) in aberantele adoptii internationale, lipsa de reactie a statului in umilitorul exprort de sclavi pe plantatiile (unele sexuale) vestice…fara acceptul (ori dijmuirea) securist nu se ajungea aici…totusi, prea mare implicarea in adoptiile internationale a liberalilor de azi, daca-i amintim numai Iohanis, Valeriu Stoica si Orban…
      P.S. Am o banuiala, ca Orban a fost doar sinecurist intr-o insailare de-asta, el e vesnicul atarnator de firmele colegilor, nu cred sa fi fost „activ” in vreo afacere…el doar „stie”, e acolo unde e nevoie de el, in functie de cum bate vantul politic si directia in care i se intoarce cheia…

  2. Dar ce a fost tatal lui Ludovic?!

  3. ha,ha,ha, un proces nuremerg poate ar face putina liniste,,ce viermuiala grotesca,nu au anvergura presedintelui trump

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998