CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Drama pe langa care plutim. Mai mult decat indiferenti

0 comentarii / 1759 vizualizări / 25 iulie 2012

Din nou ecranele televizoarelor s-au incins. Sticla a fost sparta. Dupa mai mult timp, Adrian Nastase a revenit. Intr-o sala de judecata. Scena a fost spectaculoasa. Si dramatica. E drama unui om celebru. Dar, undeva, aproape invizibil, o drama mult mai cumplita se petrece. A unei persoane cvasi-necunoscute. Aproape anonime. Marina Popovici.
Condamnat la capatul celei mai grave mascarade si erori judiciare deliberate din istoria recenta, Adrian Nastase este victima unui razboi politic. In care procurori si judecatori au fost tarati in pacat. Au avut loc o ancheta, un proces si o condamnare politica. Care vor ramane in analele Justitiei. La capitolul “asa nu”. Dar, simultan cu spectaculoasa mascarada judiciara, indreptata impotriva principalului inamic al Presedintelui Traian Basescu, au avut loc, in acelasi dosar, pe cat de voluminos, pe atat de fals, si alte condamnari. Si alte persoane au fost ciuruite. Ele se numesc victime colaterale. Cel mai impresionant caz este cel al Marinei Popovici.
Cine este Marina Popovici? O specialista de prima marime in design. In arta decorativa. O doamna care, desi nu mai este tanara, are aerul ca pluteste. Cautand frumosul. Ocolind tot ceea ce este urat. Incapabila sa faca rau unei muste.
Ei bine, Marina Popovici a primit si ea la pachet, fara sa stie vreo secunda de ce, dar asa ca sa fie, o condamnare la 5 ani de inchisoare cu executare. Carul triumfal al regimului Traian Basescu, in care capul de afis este Adrian Nastase, trebuia sa aiba un intreg alai. Si asa s-a trezit Marina Popovici in inchisoare. Dupa ce stiindu-se total inocenta, nici macar nu s-a aparat in proces. Cum putea sa fie pedepsita daca nu facuse nimic? Daca nu incalcase nicio lege?
Marina Popovici, despre care nicio televiziune nu relateaza nimic si niciun ziar nu scrie nimic, pentru ca ea nu a spart niciodata sticla, nefiind nici om politic, nici vreun om de afaceri si nici vreo preferata a presei tabloide, a fost aruncata ca o zdreanta in Penitenciarul Targsor. Intr-o celula de detentie. Aceasta are 8 paturi dar, in prezent, acolo stau 11 detinute. 2 dintre ele dorm pe jos iar Marina este “favorizata” impartind patul cu cineva. De 4 ani, zilnic, ia nitroglicerina si numai astfel isi poate mentine sub control tensiunea. Dar, de 2 saptamani, nu mai are tensiometru. Pur si simplu i s-a luat. In urma cu 2 saptamani, a facut o cerere pentru un scaun, pe care sa-si poata alina crizele de sciatica. Inca nu a primit aprobare. In fiecare zi, solicita sa aiba acces la lucrurile personale din magazia inchisorii. Nu a primit-o. De mai bine de o luna, se descurca cu 4 tricouri. Doua dintre detinutele din camera sunt condamnate pentru omor.
In urma nu cu multe zile, a trait o experienta la fel de socanta. S-a aflat, impreuna cu alte trei persoane detinute, intr-o camera de 7 metri patrati cu un WC deschis. Aceeasi celula care exista pentru detinutii politici in 1950.
Ziaristii, care viziteaza inchisoarea, sunt dusi in cateva celule de protocol. La fel, observatorii straini. Realitatea este insa in alta parte. Iar crunta realitate, cea din secolul XXI, iata, o traieste Marina. Dupa reforma Justitiei, initiata de Macovei. Si sub regimul Basescu. Daca ar fi numai Marina, si tot ar trebui demis!

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998