CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9445 RON UP | 1 USD = 4.3401 RON UP | 1 GBP = 5.9102 RON DOWN

Drona cui e „rectorul rectorilor”?

2 comentarii / 1560 vizualizări / 11 ianuarie 2021

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu nu știe nimic. Sau se face că nu știe. Nici când reîncep școlile în regim normal. Nici dacă se vor urni mai întâi cele din mediul rural. Nici când pornesc universitățile. Absolut nimic. E incapabil să răspundă la toate întrebările legitime pe care cetățenii i le pun. Sau doar se preface. Dispune de toate pârghiile necesare pentru a lua decizii. Dar nu le ia. Poate că decizia e în altă parte. Iar el e doar o dronă. A cui?
Încredințarea domeniului Educației în aceste momente extrem de dificile pe mâna unei personalități politice este o treabă cât se poate de serioasă. Și era de așteptat, pentru unii, nu și pentru mine, ca Sorin Câmpeanu să facă față. În definitiv, este „rectorul rectorilor”, cum afirmă Ludovic Orban, pornind de la realitatea că acesta deține poziția de președinte al Asociației Rectorilor din România. A mai fost o dată ministru al Educației sub Guvernul Ponta. Ba chiar și prim-ministru interimar. Este un politician experimentat. În traseism. A sărit din barca Pro România în barca PNL în 2020 cu abilitatea unei feline. Este un om de bază al președintelui Klaus Iohannis. Care, în 2019, l-a decorat cu Steaua României în grad de cavaler. Și pentru ce? Pentru contribuția de excepție adusă marelui proiect național prezidențial intitulat „România educată”. Finalizat printr-un răsunător eșec.
Pentru toate aceste motive, cărora li se pot adăuga multe altele, Sorin Câmpeanu, în vremuri de furtună, pe care nu le-a mai cunoscut școala nici măcar în timpul războiului, a ajuns, grație PNL, ministru al Educației. Poziție din care nu face nimic.
Personajul mi-a stârnit un viu interes din două motive. Asaltat fiind din toate direcțiile de presă cu sute de întrebări legitime pe care și le pun părinții, nu s-a dovedit capabil să răspundă la niciuna cât de cât concludent. Exemplele din introducerea la această analiză sunt doar câteva. Această neasumare aproape încrâncenată, în condițiile în care omul dispune în calitate de ministru de toate instrumentele necesare pentru a evalua situația și pentru de decide ce e de făcut, îmi sugerează faptul că este doar o dronă. Mânuită de cineva plasat mai sus. Care, în acest caz, nu poate fi decât personajul care își asumă paternitatea „Românei educate”. Președintele Klaus Iohannis. Dar până când a ajuns favoritul acestuia, domnul Sorin Câmpeanu a fost favoritul cui? Și cum a ajuns în definitiv el o dronă? Răspunsul la această întrebare îl aflăm deschizând fie și numai parțial dulapul cu scheletele domniei sale. Dar asta mai la vale. Până atunci, să expun pe scurt al doilea motiv care mi-a trezit interesul. Pare banal. Dar nu e. Inspectoratul Școlar Tulcea a decis printr-o adresă oficială o formă de colaborare științifico-fantastică cu Asociația Numerologilor din România. Vezi Doamne, nivelul educație poate crește într-un mod decisiv, dacă învățătorii și profesorii devin numerologi. Și analizează din această perspectivă fiecare copil în parte. Și a avut loc prima dezbatere de acest fel organizată pe zoom. Au participat 600 de dascăli. Și au aflat lucruri teribile. Ca de exemplu – și acum citez aproape cuvânt cu cuvânt – că un spermatozoid a scăpat, a ieșit un copil, iar părinții nu mai știu ce să facă cu el. Sau că – și mă voi opri aici cu exemplele – fiind obligați de sistem, profesorii educă niște ciumpalaci, care nu sunt buni de nimic. Așa că, stimați cititori, am fost silit să pun puțin lupa pe acest Sorin Câmpeanu. Care se dovedește a fi un fel de Gheorghiță numărul doi.
El a jucat cât de mult a putut în echipa lui Victor Ponta. A jucat atât de bine, încât a reușit chiar să scoată o ordonanță de urgență, prin care plagiatorii erau absolviți de orice răspundere penală. Astfel a scăpat Victor Ponta cu fața curată, după ce s-a dovedit că a săvârșit un furt grosolan, beneficiind de un doctorat fals. Dar și de toate avantajele decurgând din titlul de doctor. Tot el l-a făcut scăpat și pe Gabriel Oprea, acuzat pe bună dreptate că, la rândul său, și-ar fi falsificat doctoratul. „Rectorul rectorilor” este de fapt absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. S-a lansat în politica la vârf alături de PSD, unde, așa cum arătam, ajutat de Victor Ponta, a ajuns ministru al Învățământului și apoi chiar premier interimar. A întors spatele PSD-ului, pentru a i se alătura lui Ponta la Pro România. Înainte ca Pro România să se scufunde de-a binelea în abisul alegerilor parlamentare din toamna anului trecut, s-a dat de trei ori peste cap și s-a transformat în liberal. Un liberal de frunte. De astă dată împins de la spatede către Klaus Iohannis. Care a preluat practic comanda unui personaj șantajabil transformat de către sistem într-o dronă.
Pe mâna acestui personaj este dată soarta copiilor noștri. În aceste condiții, reporterii greșesc. Nu pe Sorin Câmpeanu trebuie să-l întrebe una sau alta, legat de ceea ce urmează să se întâmple în Educație. Ci pe Klaus Iohannis. Care de fapt conduce Guvernul României. Și îl conduce cu mână de fier și pe Sorin Câmpeanu. Acesta fiind doar pe post de paravan. De simplă marionetă. „Rectorul rectorilor”. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Pe klaun trebuie sa-l intrebam multe, dar el fiind din fire „foarte vorbaret” o sa ramanem cu intrebarile.

  2. Scolile vor incepe, probabil in format fizic din 8 februarie. Exista prea multa presiune in acest sens din toate partile.
    Totusi, exista o rezerva….depinde ce vor globalistii care conduc lumea legat de covid sau alte posibile viitoare pandemii….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *