CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Drula se pregateste de razboi: USR cere mobilizarea si instruirea de urgenta a rezervistilor

12 comentarii / 3125 vizualizări / 7 martie 2022

Printr-o interpelare parlamentară a deputatului Marian Lazăr, USR atrage atenția că „Instruirea efectivelor de militari în rezervă reprezintă o necesitate în actualul context geopolitic din proximitatea teritoriului României” și cere luarea de măsuri imediate în acest sens.

”Ultima concentrare a efectivelor de militari în rezervă, alţii decât rezerviştii voluntari, a fost în anul 2006(…) În ceea ce priveşte avansarea în grad a militarilor în rezervă, după anul 2006 a scăzut semnificativ numărul de avansări a militarilor în rezervă, ca urmare a condiţiilor cumulative pretinse de actualul cadru normativ aplicabil în domeniu”. USR îi solicită ministrului apărării naţionale ”să întreprindă cu celeritate toate măsurile legale care se impun, în vederea creării cadrului legal necesar concentrării prin instrucţie a rezerviştilor, ţinând seama de actuala criză geopolitică din proximitatea teritoriului României” se arată în interpelare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. De abia aștept sa ii vad pe neomarxisti cu arma în mana! Sa facă mânuiri de arma! La umăr tanc! La picior tanc! Sau toți au handicap și sunt ca Dj Stelica ala de a luat o casa de la anl pe motiv de retard?

  • Nuuuu. Rezerviști sunt cei care au stagiul militar satisfăcut, adică născuți înainte de 1986 și care ar avea deja peste 35 de ani. Îi protejează pe ceilalți, votanții lor, că nu sunt rezerviști, să stea la computer și să combată de acolo virulent

 2. Cine a votat USR sa isi faca valiza si sa mearga pe front.

 3. Bivolul se tradeaza singur. In fapt durerea mare e ca majoritatea sunt soldati simpli in caz de ceva si le tremura chilotii de frica. Ei vor sa fie ceva sefi catusi de mici da sa fie ceva mai mult decat soldat. Acu nu mai desfiinteaza pensiile militare? Cum e sa bata razbelu la usa? Nasol?

  • Pt. pensiile alea militare – cu pensionari la 39-52 ani, ca maCiuca, i-as trimite pe beneficiari plus famiile lor – la sapat transee si santuri antitanc, cu un pumn de orez si o cana de apa/zi…

 4. Mobilizare… ca la „10 August”!?
  Să-l pună pe R.B. „responsabil”; doar a dovedit că, „la gură”, se pricepe. Aș spune că, cel mai potrivit ar fi să-i organizeze în „#divizia muie#”; cu drapel, și cu însemne specifice…
  Ce „panică” ar stârni în rândurile „mucoșilor lui Putin”!
  Tineri pregătiți pentru luptă, s-a văzut că că avem. Măcar haidamacii ăia, ce o „scuturau de praf” pe biata fată, polițista (bine, în „focul luptei”, ei chibzuiau „să-i scoată mațele” – dar nu era decât o figură de stil).

  Alta-i însă problema: cum să le asiguri, celor din diaspora, egalitatea de șanse în exercitarea „dreptului de a lupta”?
  Singura soluție: urgent, o legie care să le dea dreptul de a lupta „prin corespndență”…

 5. Românii plătesc rata la NATO și la armata profesionistă. Se pare că vă apropiați de un prim audit. :))))))))))))))))

 6. @Florin
  -maxtor a evitat incorporarea
  (ei au vazut ceva in testele alea).

 7. au vazut ca maxtor e destept,
  ajunge comandant suprem,
  le pune zabala si-i bate cu biciu,
  ii trimite la porumb sau la re-impaduriri.

 8. au vazut ca maxtor e pacifist
  si i se rupe-n bashcheti.

 9. @ Ăștia de la unitățile militare nu au predat bă arhivele, ? Au rămas să-și păzească funcțiile, ?

 10. Pai USRistilor le convine, persoanele cu handicap mental sunt scutite de mobilizare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998