CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Drum fara intoarcere: Coldea isi scrie demisia din SRI

3 comentarii / 5756 vizualizări / 13 ianuarie 2017

Probabil e o chestie de ore, maxim de zile pînă cînd generalul Florian Coldea își va anunța demisia și trecerea în rezervă, fără să mai aștepte finalul anchetei interne declanșate în SRI. Un gest făcut la înțelegere cu mai-marii statului și ai serviciului și care va avea drept scop o ieșire relativ onorabilă din schemă a puternicului șef operativ al SRI, după mega-scandalul amorsat de Ghiță.

Că soarta lui Florian Coldea e deja stabilită o dovedește halucinanta ieșire de azi a purtătorului de cuvînt al președinției, Mădălina Dobrovolschi, care a furnizat presei ce stătea în sală cu sufletul la gură informații ”de avizier”, adică pur și simplu agenda președintelui din următoarele zile.

Un singur element a făcut notă discordantă în noianul de vești plate, care se pun de obicei pe siteul instituției: e vorba de informația că Florian Coldea a urcat ieri dealul Cotrocenilor, pentru o discuție cu Klaus Iohannis, mai înainte de a se anunța suspendarea sa din funcție.

Prin ieșirea purtătorului său de cuvînt și respectiva informație, președintele a ținut să transmită din timp publicului că el a avut cuvîntul cel mai greu în plecarea inevitabilă a lui Coldea, chiar dacă lucrurile sunt departe de a sta așa, în realitate, și să-și consolideze imaginea de dur care l-a ”mîncat” și pe Maior.

Că ancheta internă a SRI e o simplă perdea de fum o dovedește și un alt element pe care mulți îl vor fi observat deja: din comunicatul instituției lipsește orice referire la investigarea celui de al doilea general care a fost cu Ghiță în Seychelles ori la Disneyland, e vorba de soția lui Coldea, șeful departamentului psihologic al SRI. Ori, în această situație, generalul Dorina Coldea e supusă acelorași norme și restricții și trebuie să dea socoteală în mod egal cu generalul Florian Coldea cu privire la problemele ridicate de dezvăluirile lui Ghiță. Absența doamnei din ecuație relevă că ancheta se va termina în coadă de pește, îngropată mediatic de vestea demisiei lui Coldea, și că va concluziona, cel mult, că fostul nr.2 din serviciu s-a făcut vinovat de unele încălcări ale eticii profesionale pentru care, odată plecat, nu mai e cazul să fie sancționat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] finalul anchetei interne declanșate în SRI. Este opinia domnului Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics. Acesta consideră că este un gest făcut la înțelegere cu mai-marii statului și ai serviciului […]

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. Dar ce a cautat personajul la Cotroceni?El nu are un sef care il poate demite pe loc , fara nicio „discutie” cu presedintele?!Mi se pare ca nu e deloc normal faptul ca o astfel de discutie a avut loc!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998