CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Dubla masura

0 comentarii / 1448 vizualizări / 3 septembrie 2013

Avem din nou in fata un caz spectaculos: doi ministrii care au indeplinit de mai multe ori in ultimele doua decenii aceasta calitate, reprezentand partide diferite, chiar ostile, sunt pusi sub ancheta. Videanu al PDL si Vosganian al PNL. Nu de catre DNA. Ci de catre DIICOT. Informatia este de natura sa convinga opinia publica asupra faptului ca nu numai DNA face dosare cu dedicatie, ci si o alta institutie care crease pana acum mai putine suspiciuni in acest sens. Si oricum, aparent ce aflam? Ca plutonul de executie isi indreapta armele un numai catre PNL, ci si catre PDL.

In acelasi timp avem cazul Dragnea. Un alt inalt demintar, de asta data din PSD. Achetat de DNA. La celalalt capat, exista situatii repetate la indigo, dar fara sa fi ajuns vreodata in stadiul de ancheta penala: un prezumtiv grup infractional organizat, in asa-zisul caz ALRO, si indemnurile repetate ale presedintelui Traian Basescu ca, la referendumul pentru demiterea sa, cetatenii sa nu se prezinte la vot. Cat de sanatoasa sau nesanatoasa este situatia in care, in ipostaze relativ identice, statul se apara prin procurori intr-un mod cu totul si cu totul diferit?

DIICOT-ul a ajuns la concluzia ca, in perioada decembrie 2006 –decembrie 2008 si decembrie 2008 – septembrie 2010, Varujan Vosganian – PNL si Adrian Videanu – PDL, in calitate de ministrii ai Industriilor, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern sase ordine si trei memorandumuri pentru ca, in final, grupul industrial apartinand lui Ioan Niculae sa beneficieze de un pret mai ieftin la gaz, prejudiciind astfel societate furnizoare. In consecinta, impotriva lor s-au deschis dosare de urmarire penala, iar Parlamentului i se solicita dezlegare pentru ca acestia sa poata fi cercetati, perchezitionati sau arestati. O noua situatie in care daca poporul nu beneficiaza de paine, se poate bucura de circ. Din motive asupra carora nu are rost sa insist, in vremuri de mare criza, saltarea unor demnitari este de natura sa aduca satisfactie unor oameni necajiti si mai putin avizati.

Nu a trecut suficient de mult pentru ca amnezia sa-si spuna cuvantul. In urma cu mai multi ani si reluand de mai multe ori asemenea dezvaluiri, presa a prezentat documente oficiale, multe dintre ele existente intr-un dosar deschis si apoi inchis de procurori, din care rezulta ca a avut loc o operatiune asemanatoare si in ceea ce priveste ALRO Slatina. Unul dintre cei mai mari consumatori de curent electric care a primit, pe filiera Elena Udrea -Dorin Cocos – ALRO Slatina – Guvern, tot in baza unui memorandum si a unor decizii luate la nivelul Executivului, un pret mai scazut la energie electrica care, cumulat, a insemnat sute de milioane de euro. Mai mult chiar, in anumite perioade, ALRO Slatina si-a diminuat dramatic sau chiar intrerupt productia, devenind vanzator, chiar exportator, de curent. Adica unul dintre “baietii destepti din enegrie”. Dar nu s-a intamplat nimic. Dupa o cercetare sumara, dosarul penal a fost inchis.

Dragnea isi citeste rechizitoriul si urmeaza, in calitatea sa de vicepremier, sa raspunda in fata justitiei, eventual a unui pluton de executie de acolo, pentru ca i-a indemnat pe cetateni sa voteze la referendum. Traian Basescu si toti acolitii sai nu sunt dreanjati de nimeni, desi au procedat identic. In oglinda. I-au indemnat pe cetateni sa nu voteze.

Aceasta dubla masura nu face decat sa puna sub semnul intrebarii statul de drept. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998