CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Dulce coabitare: Ciolacu, Iohannis si strategia tip stingu-n dreptu’

5 comentarii / 2692 vizualizări / 17 februarie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se face din nou de rîs în direct la TV, dîndu-și cu stîngul în dreptul, dar reușind să transmită, în același timp, vestea minunată că social-democrații nu vor mișca un deget în fața derapajelor anti-constituționale ale președintelui. Altfel spus, ne-a anunțat o dulcea coabitare cu Klaus Iohannis, care îi va permite acestuia să zburde ca un miel șturlubatic pe pajiștile Constituției.

Chestionat ieri, în emisiunea România 9 a TVR, de Ion Cristoiu asupra șanselor declanșării unei proceduri de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, măcar pentru a da un semnal politic, Ciolacu a respins categoric teza:

”Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari. Ca să ai și un demers care să meargă pînă la capăt trebuie să ai și o majoritate. În acest moment PSD-ul și formațiunea AUR n-au această majoritate. Ca și oportunitate îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis(…)

Ar însemna să inițiem un demers care nu are finalitate, pentru că nu există o majoritate.

Dacă avem o majoritate i-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură, să dăm acest guvern jos, al pierzătorilor. Mi se pare mai oportună schimbarea guvernului, chiar după 50 de zile, dar mai ales după ce-am văzut cu ce buget doresc să vină, decît suspendarea președintelui. Cred că este o temă falsă. Nu există nici o șansă de inițiere din punctul meu de vedere.”

El a mai precizat că nu va permite parlamentarilor PSD să semneze pentru o eventuală asemenea inițiativă.

De ce spunem că liderul PSD și-a dat cu stîngul în dreptul cu raționamentele sale?

Simplu: și pentru suspendarea președintelui, și pentru moțiunile simple ori de cenzură e nevoie de o majoritate în parlament, ceea ce înseamnă, conform lui Ciolacu, faptul că PSD ar trebui să abandoneze complet lupta politică în parlament neavînd respectiva majoritate.
Ori, chiar azi se supune la vot moțiunea simplă contra lui Vlad Voiculescu, inițiată de PSD?
De ce a mai făcut-o, dacă nu are majoritatea necesară? (B.TI.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. coruptia politicienilor a permis chinei sa devina jucator mondial,toti se folosesc de pandemie sa prosteasca in alegeri in toate tarile de pe glob a viitorilor lideri politici regionali/presedinti,senatori,deputati ….
  care promite cel mai mult,avem exemplu si in romania ala este votat e castigator ca au pus „botul”si au crezut …..sa invete din experianta SUA,statelor din G7 toate in recesiune…

 2. Problema lui Ciocalu nu e numai cu suspendarea Boului Oligofren.

  CIOCALU nu face nimic din ce ar trebui sa faca cineva din opozitie.
  Mai miraie din cind in cind, ca sa para ca se lupta,sa nu zica votantii ca e lesinat las si securete,,

 3. Dupa arestarea lui Dragnea, PSD nu mai exista. Asta a fost si scopul priponirii lui Dragnea.

 4. Oricat te-ai stradui, nu vei putea niciodata sa descrii un prost mai exact decat o reuseste Marcel Ciolacu cu propria sa faptura in evolutie publica.

  • Made in SRI, autentic românesc. :)))))))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998