CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dumitru Costin: ”Dupa noul Cod al Muncii, muncitorii vor fi folositi ca lautarii la nunta”

0 comentarii / 1558 vizualizări / 10 martie 2011

Noul Cod al Muncii este ”o creație toxică” care va îngroșa, rapid, numărul șomerilor și care condamnă România la subdezvoltare, afirmă, pentru Inpolitics, liderul Blocului Național Sindical(BNS), Dumitru Costin, care susține că premierul Emil Boc este ”ori răuvoitor, ori, ceea ce este la fel de grav, foarte prost informat”.

”Codul lui Boc va îngroșa numărul șomerilor!”
Liderul BNS trece în revistă, pentru Inpolitics, o serie de ”prevederi absurde” ale noului Cod. ”Când citești ce legiferează guvernanții realizezi că premierul Boc este ori răuvoritor, ori, ceea ce este la fel de grav, foarte prost informat. Noul Cod al Muncii este o creație toxică, un document care condamnă România la subdezvoltare. Boc i-a transformat pe muncitori în simple unelte și, drept urmare, numărul șomerilor va fi din ce în ce mai mare. Guvernanții au acreditat ideea că noi, sindicaliștii, am fi împotriva statuării unor indicatori de performanță în relația dintre angajator și angajați. Nimic mai fals. Ei trebuie să existe! Problema reală este cine îi stabilșește. Dacă sunt stabiliți de angajatori, așa cum vrea Boc, este clar chiar și pentru cei mai înfocați fani ai primului ministru că lucrătorul devine o simplă uneltă în mâna angajatului. El va spune că dacă nu vă convine, puteți pleca oricând. Astfel, se ajunge la afectarea drepturilor salariale ale angajaților ceea ce este cel mai toxic lucru din Codul ăsta asumat de Boc”, explică Dumitru Costin.

Pe de altă parte, liderul BNS susține că regimul de funcționare a așa-ziselor agenții de muncă temporară este străin de orice directivă europeană. ”Angajatorul te poate da afară mult mai ușor. Va spune că va semna contract cu o agenție de muncă temporară, că ia de acolo mâna de muncă. După ce te folosește te aruncă. În România, regimul agențiilor de muncă temporară nu are nici o legătură cu directivele europene în domeniu. Muncitorii vor fi folosiți ca lăutarii la nuntă, doar atât”, concluzionează Costin. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998