CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

După agresarea lui Goțiu, USR a lansat mare campanie contra violenței fizice. Acum tace mîlc

1 comentariu / 2668 vizualizări / 12 octombrie 2022

În septembrie 2017, sociologul Mirel Palada l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu într-un studio TV, ceea ce a provocat o reacție de maximă indignare a partidului său. Megînd pînă la cererea de modificare a Codului de conduită al parlamentarilor în sensul sancționării aleșilor agresivi. 5 ani mai tîrziu, USR face mucles după ce un senator de al lor a lovit un bărbat, iar filmarea a apărut în spațiul public.

Ce trîmbița USR în octombrie 2017, după incidentul Palada-Goțiu:

USR susține că este singurul partid care luptă deschis împotriva conflictelor de interese în Parlament, a promovării în funcții de conducere a parlamentarilor condamnați penal și a agresivității de limbaj și fizice. În acest sens, USR a propus mai multe amendamente pentru integritate și decență în Parlament la dezbaterea privind Codul de conduită al senatorilor și deputaților, amendamente care, spune USR, au înfuriat majoritatea PSD-ALDE. Acestea au fost respinse, iar USR a fost singurul partid care a votat pentru aceste minime cerințe de decență în viața politică, celelalte grupuri parlamentare votând împotrivă.

Extras din amendamentele USR:
– Comportament decent: Parlamentarii trebuie să aibă un comportament decent, să nu folosească în nicio împrejurare violența fizică sau verbală, să nu folosească expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase.

Senatorul Mihai Goțiu scria pe Facebook că alternativa PSD la propunerile USR este devoalată de acțiunile acestui partid și ale oamenilor săi: „Ce înseamnă pentru PSD și ALDE o ”conduită parlamentară decentă”? Să fii îmbrăcat bine, eventual cu părul de 2 mm. În rest, nu-i niciun bai dacă ești condamnat penal, în conflict de interese, că te exprimi mai ceva ca la ușa cortului ori că dai pumni în gură atunci când nu mai ai argumente. De ce ne-ar mira că parlamentarii PSD și ALDE au votat împotriva amendamentelor USR pentru integritate și decență, din moment ce au tăcut precum Ghiță în păpușoi când cu agresiunea lui Palada ori când Șerban Nicolae ne înjura în Biroul Permanent de la Senat.”

Cinci ani mai tîrziu, USR tace mîlc după ce senatorul Virgil Bob a lovit un bărbat și li-a recunoscut fapta.
Senatorul USR anunță că s-a autosuspendat din USR.
Un gest care nu are nicio semnificație, avînd în vedere că nu îi aduce niciun prejudiciu, și poate reversa oricînd decizia.

Nicio poziție critică pînă la această oră din partea partidului, ori măcar a vreunui membru al conducerii. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Bine i-a facut.Asta merita viermii si deviatii astia..Apropo intrebati metresa lui VV daca a stins lumina la 6.Niste bolnavi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998