CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

După Belgia, Kovesi preia și ancheta spaniolă a achizițiilor din pandemie

0 comentarii / 1594 vizualizări / 31 mai 2024

În martie, Parchetul European (EPPO) din Madrid a inițiat o anchetă cu privire la o posibilă fraudă care vizează contractele publice atribuite de autoritățile sanitare din Insulele Baleare și Insulele Canare unei singure companii, pentru achiziționarea de echipamente medicale, inclusiv măști de protecție, în perioada pandemiei de Covid-19.

Având în vedere că și Curtea Centrală de Investigație nr. 2 a Spaniei investiga acea companie pentru contracte atribuite de alte autorități din domeniul sănătății și, întrucât unul dintre aceste contracte a fost cofinanțat de UE, EPPO a solicitat informații suplimentare pentru a stabili dacă dosarul se încadrează în competențele sale. După ce a primit informațiile și le-a examinat în detaliu, EPPO a luat decizia de a prelua ancheta judiciară, pentru a cerceta toate contractele atribuite de diferitele autorități publice aceleiași firme într-un interval scurt de timp, se anunță într-un comunicat difuzat pe siteul EPPO.

Reamintim că luna trecută, parchetul Laurei Kovesi a preluat o altă anchetă cu achiziții din pandemie, în Belgia de astă dată, susținînd că dosarul este de competența sa, însă procedura penală belgiană susține la rîndul ei că dacă presupusele infracțiuni sunt comise pe teritoriul său, intră în competența sa. Situația a rămas în dezbatere purmînd a fi tranșată în luna decembrie a acestui an. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998