CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9297 RON UP | 1 USD = 4.6851 RON UP | 1 GBP = 5.7419 RON UP

După Kazahstan vine la rând Transnistria (Republica Moldova)

5 comentarii / 1351 vizualizări / 12 ianuarie 2022

Pe căi ocolite ne parvine încă o ştire bubuitoare: se pune în mişcare blocada economică a Transnistriei. Iată ştirea: „Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, s-a deplasat discret în Ucraina la început de ianuarie. A mers pe linia frontului din Donbas şi a discutat cu funcţionarii de la Misiunea de Asistenţă a Uniunii Europene de la graniţele Moldovei şi Ucrainei (European Union Border Assistance Mission to Moldova and Ukraine – EUBAM) pentru a institui blocada economică asupra Transnistriei. Oficial, UE este o putere pacifică. În fapt, ea pregăteşte teatrele de război pentru NATO” („Josep Borrell organise le siège de Donbass et de la Transnistrie”, voltairenet.org, 11.01.2022).

Pe acelaşi site, Réseau Voltaire, celebrul editorialist Thierry Meyssan dezvoltă ştirea în finalul articolului său despre Kazahstan: „Conform planului RAND, după Kazahstan îi va veni rândul Transnistriei. Statele Unite au mobilizat Uniunea Europeană pentru a opera blocada economică a acestui stat nerecunoscut, a cărui populaţie s-a separat prin referendum de Moldova în momentul dizolvării URSS. Funcţionarii de la Misiunea de Asistenţă a Uniunii Europene de la graniţele Moldovei şi Ucrainei (European Union Border Assistance Mission to Moldova and Ukraine – EUBAM), sub conducerea lui Stefano Sannino (fostul reprezentant al OSCE în Serbia), supraveghează vămile moldoveneşti şi ucrainene (ale unor ţări care nu sunt membre UE) pentru a purcede de la 1 ianuarie 2022 la blocarea ţării. Rusia se va vedea obligată să amenajeze fosta bază spaţială sovietică şi să organizeze un pod aerian pentru a-i hrăni pe cei 500 000 de locuitori ai acestei enclave. Cetăţenii Uniunii Europene au uitat, dar în 1992 Statele Unite au încercat în zadar să zdrobească militar Transnistria (azi, Republica Moldovenească Nistreană) folosind o armată recrutată în închisorile româneşti. Curajul acestei populaţii fidele modelului sovietic, mai ales curajul femeilor, a făcut să capoteze proiectul CIA” („Washington poursuit le plan de la RAND au Kazakhstan, puis en Transnistrie”, voltairenet.org, 11.01.2022).

Dar ce este planul RAND ? RAND Corporation (Research ANd Development) este un faimos think tank („laborator de idei”) american fondat în 1948. RAND Corporation produce „the papers” (documente, studii, evaluări) pentru Pentagon, alte armate şi instituţii occidentale. Proiectul iniţial RAND a aparţinut, din 1945, lui US Air Force, contractat cu Douglas Aircraft Company. Într-un raport din 2019 de cca 350 de pagini, RAND îi face Pentagonului sugestii care până azi par să fi fost urmate la virgulă şi în ordine (vezi www.rand.org). Astfel, RAND a recomandat: furnizarea de arme letale Ucrainei ; ajutor suplimentar acordat rebelilor sirieni ; promovarea schimbării de regim în Belarus ; exploatarea tensiunilor din Caucazul de Sud ; reducerea influenţei Rusiei în Asia Centrală (vezi Kazahstanul – n.n.) ; provocări la prezenţa rusă în Moldova (Transnistria, dar nu numai – n.n.) („Extending Russia. Competing from Advantageous Ground”, www.rand.org, 2019, p. 136, tabelul măsurilor geopolitice + despre Moldova/Transnistria pp. 130-134).

Negocierile de la Geneva au eşuat, după declaraţiile foarte tranşante ale negociatorului-şef rus, Serghei Riabkov, citate de analistul politic senior Paul Craig Roberts după Russia Today. Nici nu se putea altfel, atât sunt de greu de satisfăcut cererile ruşilor (mai mult un act de propagandă pre-război) şi atât de dezinteresat de negocieri şi de concesii este actualul establishment politic de la Washington:
„Americanii, scăldându-se în hubris şi în iluziile lor de atotputernicie, au aruncat în aer întâlnirea cu ruşii, aşa cum m-am aşteptat. Ministrul de Externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, a exprimat pierderea răbdării Kremlinului: „Nu avem încredere în cealaltă parte. S-a terminat, ajunge.” Americanii „subestimează gravitatea situaţiei” şi n-au reuşit să arate înţelegere pentru cum ar trebui rezolvate chestiuni-cheie. „Ne-am săturat de discuţii dezlânate, de promisiuni cu jumătate de gură, de interpretări eronate. E absolut obligatoriu să ne asigurăm că Ucraina nu va deveni niciodată membră NATO.” Riabkov a spus că se va hotărî pe 13 ianuarie dacă mai continuă întâlnirea. Riabkov a spus că, dacă militarizarea frontierei Rusiei de către Washington nu încetează, armata rusă va răspunde într-un mod care „va dăuna în chip inevitabil şi de neeschivat securităţii SUA şi celei a aliaţilor lor europeni”. „Le cerem SUA să demonstreze un maximum de responsabilitate în acest moment. Riscurile legate de o posibilă escaladă a confruntării n-ar trebui să fie subestimate”, a spus Riabkov, adăugând că s-a făcut un efort „semnificativ” pentru a-i convinge pe americani că nu e în interesul lor „să se joace cu focul”. Departamentul de Stat, dezinvolt, a răspuns că NATO nu-şi va opri expansiunea” („Americans are a non-serious people „playing with fire”, paulcraigroberts.org, 11.01 2022).

Vom asista la lovituri de la distanţă, „chirurgicale”, ale ruşilor asupra unor baze americane din Ucraina, Polonia şi România ? Acestea sunt pronosticurile mai multor comentatori occidentali avizaţi, în primul rând americani. Va fi vizată doar baza americană de la Deveselu sau toate bazele americane din România ? Războiul va începe foarte curând şi se va încheia la fel de repede ? Nimeni nu ştie. La fel ca în ciocnirile dintre două maşini pe o şosea, în majoritatea cazurilor, cei doi participanţi la trafic sunt vinovaţi în egală măsură.

În Kazahstan situaţia pare că s-a stabilizat. Preţul ? Sute de morţi, mii de răniţi şi mii de arestaţi (8 000). Printre cei arestaţi figurează şi fostul şef al serviciilor secrete, adjunctul său şi un număr de ofiţeri de rang înalt, apropiaţi ai fostului dictator şi „părinte al patriei” Nursultan Nazarbaiev. Trupele de „revoluţionari coloraţi” (vreo 20 000 de oameni, după oficialii din Kazahstan), bine antrenaţi, veniseră din Siria, Irak, Afganistan (abandonaţi de CIA) şi din alte „stane”. Finanţarea operaţiunii pare să fi fost asigurată de un fost ministru kazah al Energiei, bancher, refugiat mai întâi în Marea Britanie şi de curând în Franţa, asociat cu un nepot al lui Nazarbaiev. Trupele ruse vor asigura în continuare stabilitatea Kazahstanului. Cu alte cuvinte, „revoluţia colorată”, lovitura de stat a eşuat şi configuraţia terenului s-a răsturnat în favoarea Rusiei, chemată în ajutor de preşedintele legitim al Kazahstanului, Tokaiev, şi care a adus imediat peste 3 000 de militari din trupele de elită la faţa locului. (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Nene, esti dus rau de tot cu pluta.

  In Kazahstan a fost o agresiune comuna america + turcia + israhell + uk.
  Drept dovada , intr-o locatie din capitala Kazaha au fost arestati americanci + turci + 6 jidani.
  Russia si Kytaya au discutat situatia din Kazahstan, iar chinezii au fost de acord cu crearea podului aerian rus.

  In aproximativ 12 ore mii de militari din trupele de elita ale CSTO au ajuns in Kazahstan, totul a fost ca la carte. Rusii au stiut dinainte ca va urma un atac terorist al nato + israhell, de aici si reactia stupefiant de rapida a trimiterii parasutistilor cu zeci de avioane pentru a asigura revenirea la normalitate si pacea.

  Dupa Byelorussia iata ca si in Kazahstan americancii si jidanii si-au rupt gitu, iar o eventuala incercare de destabilizare a Transnistriei locuita majoritar de Rusi, s-ar solda cu acelasi rezultat.
  Sint nebuni si psihopati astia din nato / Noul Wehrmacht, dar nu intratit de nebuni incit sa nu-si dea seama ca Transnistria nu e un HUB ECONOMIC cum este Kahastan pentru Kytaya, cit despre partea ruseasca a zonei, orice incercare de blocare a Transnistriei inseamna genocid impotriva populatiei ruse de acolo si atunci …
  GOD FORBID.

 2. Lectia Kazaha :

  – Russia si Kytaya trebuie sa formeze „de Jure” alianta militara pentru a se ajuta in fata agresiunii americancilor / nato; implicit Mareata China trebuie sa renunte la statutul sau de tara nealiniata.

  – interzicerea oengeurilor ( in kazahstan actioneaza peste 16 000 de oengeuri subversive) oengeuri care sint cam intotddeauna paravan pentru serviciile de spionaj Cia / Mi6 / Mossad etc. Valabil si pentru Tara Noastra !!

  – sprijin acordat Georgiei si Azerbaidjanului in a iesi de sub dominatia nato/turcia si atragerea acestora de partea Russiei si Kytaya.Astfel intreg flancul sudic al Russiei este asigurat.

  – DISTRUGEREA TURCIEI, un stat intemeiat pe genocid prin inarmarea masiva a Iranului in special cu aviatie militara ( utila si necesara si impotriva subumanilor sionisti recte Israhell ), inarmarea Kurzilor pentru a-si crea propriul stat prin farimitarea teritoriului turcesc care se viseaza Un Nou Imperiu otoman, sprijinirea Syriei pentru reconstructia economica ( din partea Kytaya ) si militara ( din partea Russiei ), atragerea Iraqului ca parte a unei coalitii impotriva Turciei, alaturi de Iran si Syria care sa termine odata pentru totdeauna puroiul islamist terorist Turcia, ASTFEL organizatia terorist-sionista nato / Noul Wehrmacht e ingropata in Sud. SI EVIDENT SPURCACIUNEA ErdoGay, in teapa cu el. La propriu, pentru a servi drept exemplu , si pentru ca merita subumanu turcit

  Cit despre Moldova, sa nu uite ce au patit cei care au instituit blocada Leningradului / actual Sankt Petersburg in WW2. Daca cei de peste Prut se baga in blocada Transistriei , va izbucni un razboi civil in Moldova, si Muia Sandu pocnitoarea Beslegei Imputite soros cu siguranta nu va sfirsi in teapa ( e prea dureros pentru o femeie ) dar cu siguranta va sfirsi pe un scaun asezat intr-un camion care porneste , cu funie in jurul gitului ..asa cum au patit bestiile naziste vinovate de barbaria asupra Leningradului.

 3. 22 americanci , 16 turci imputiti si 6 jidovi au fost arestati deocamdata fiind coordonatori ai actiunilor teroriste din Kazahstan. Sigur sint mult mai multi; citeva mii de teroristi au fost de asemenea arestati, cam 170 de teroristi au fost ucisi acesta e bilantul atacului barbar terorist initiat de America , Turcia, Israhell, Uk.

  Ma gindesc la citi tradatori si spioni ai americancilor si nato avem in RO:
  Cioaca tradator la americanci, Boul Oligofren si Heringu tradatori pentru Bnd, Ciocolos tradator pentru DGSE etc plus cuiburile de gindaci sorosisti , mossadisti, Mi6 din servicii, loji francmasonice , presa etc.

  DE-ASTA TREBUIE REINTRODUSA PEDEAPSA CAPITALA IN RO, pentru genocidari, tradatori , criminali in serie gen a’rahat, Jorjita , Limbric, Muista, Jumara , Malaria etc toti colaborationisti ai Vaxxxinarii.

  CHIT CA O SA NE TREBUIASCA MULTA FRINGHIE PENTRU EI….

 4. When President Tokayev was referring in code to a “single center,” he meant a so far ‘secret’ US-Turk-Israeli military-intel operations room based in the southern business hub of Almaty, according to a highly placed Central Asia intel source.

  In this “center,” there were 22 Americans, 16 Turks and 6 Israelis coordinating sabotage gangs – trained in West Asia by the Turks – and then rat-lined to Almaty.

  The op started to unravel for good when Kazakh forces – with the help of Russian/CSTO intel – retook control of the vandalized Almaty airport, which was supposed to be turned into a hub for receiving foreign military supplies.

  The Hybrid War west had to be stunned and livid at how the CSTO intercepted the Kazakh operation at such lightning speed. The key element is that the secretary of Russian National Security Council, Nikolai Patrushev, saw the Big Picture eons ago.

  So, it’s no mystery why Russia’s aerospace and aero-transported forces, plus the massive necessary support infrastructure, were virtually ready to go.

  Back in November, Patrushev’s laser was already focused on the degrading security situation in Afghanistan. Tajik political scientist Parviz Mullojanov was among the very few who were stressing that there were as many as 8,000 imperial machine Salafi-jihadi assets, shipped by a rat line from Syria and Iraq, loitering in the wilds of northern Afghanistan.

  That’s the bulk of ISIS-Khorasan – or ISIS reconstituted near the borders of Turkmenistan. Some of them were duly transported to Kyrgyzstan. From there, it was very easy to cross the border from Bishek and show up in Almaty.

  It took no time for Patrushev and his team to figure out, after the imperial retreat from Kabul, how this jihadi reserve army would be used: along the 7,500 km-long border between Russia and the Central Asian ‘stans’.

  That explains, among other things, a record number of preparation drills conducted in late 2021 at the 210th Russian military base in Tajikistan. Pepe Escobar

 5. Toata isteria creata si intretinuta in numele megainselaciunii C19 si mai nou omicron, ca si minciunile repetate si intretinute obsesiv cum ca „RUSSIA intentioneaza sa atace Ukropistanul”, desi in realitate pactul teroristo-zionist nato / Noul Wehrmacht intentioneaza sa cucereasca Russia, pentru imensele bogatii naturale de acolo, adica un plan BARBAROSSA 2.0, nu sint altceva decit PSYOPS, operatiuni psihologice de terorizare si infricosare a lumii, a popoarelor pentru ca acestea sa ramina tot timpul ocupate cu false subiecte si sa nu poata reactiona la adevaratele probleme cauzate de sionism: razboaie, foamete, saracie, confiscarea proprietatilor, SI IN CELE DIN URMA UN GUVERN MONDIAL, AL CAMATARILOR EVREI, prin care noi toti sa devenim sclavii lor.

  Nenea asta care scrie articolul, Petru Romosan, de pe situl rusofob si chinofob Activenews face parte din acei teroristi media care intretin groaza despre o plandemie sau despre un razboi care vrea sa i se puna in circa Russiei desi aducatorii distrugerii ori poarta kippa ori sint de peste Oceanul Atlantic

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998