CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

După Macron, și Berlinul se ”predă” chinezilor: ”Germania nu e dispusă să se decupleze de China”

11 comentarii / 4553 vizualizări / 15 aprilie 2023

Ceea ce unii oficiali europeni și americani sperau să fie o vizită de punere la punct a Chinei după neașteptatul episod Macron – ne referim la periplul ministrului german de externe Annalena Baerbock – s-a dovedit, în fapt, un nou pas european hotărît spre strîngerea legăturilor cu Beijingul.

China a numit ieri cooperarea comercială drept „ancora” legăturilor sale cu Germania, spunând că cele două țări sunt mai degrabă parteneri decât rivali.

Ministrul de externe Qin Gang, adresându-se la o conferință de presă comună cu omologul său german, Annalena Baerbock, a declarat că frânarea artificială a cooperării economice și comerciale normale ar fi contraproductivă, relatează China Daily.

Integrarea dintre China și Germania în lanțul industrial este un rezultat inevitabil al globalizării și cea mai bună opțiune conform regulilor pieței, a spus Qin.
„Atâta timp cât ambele părți rămân deschise, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la așa-numita dependență excesivă”, a spus el.

China a fost cel mai mare partener comercial al Germaniei timp de șapte ani, în timp ce Germania rămâne principalul partener comercial al Chinei în Europa.
Comerțul bilateral a reprezentat aproape 30% din volumul total al comerțului dintre China și UE de mult timp, a spus Qin, adăugând că cele două țări ar trebui să se concentreze pe cooperare și să evite confruntarea.

El a adăugat că cheia dezvoltării unor bune relații bilaterale este realizarea comunicării pe toate fronturile, consolidarea încrederii reciproce strategice și evitarea judecăților greșite.

Ca răspuns, Baerbock a spus că Germania nu este dispusă să se decupleze de China, deoarece comerțul dintre China și Germania a crescut de aproape 50 de ori de la sfârșitul Războiului Rece.

Ea a cerut, de asemenea, tratament egal al întreprinderilor din ambele țări și mai multă cooperare în domeniul tehnologiei ecologice și combaterea schimbărilor climatice.

Germania își dezvoltă independent relația cu China și așteaptă cu nerăbdare să reia cât mai curând posibil schimburile bilaterale și dialogul în diverse domenii, a spus ea.
În timp ce Baerbock și-a exprimat îngrijorarea cu privire la problema Taiwanului, Qin a spus că principala cauză a tensiunii în strâmtoarea Taiwan constă în activitățile separatiste ale forțelor „independenței Taiwanului” și ale forțelor externe care le susțin, iar ””independența Taiwanului” și pacea nu pot coexista”.

Qin a reiterat, de asemenea, dorința consecventă a Chinei de a ajuta la găsirea unei soluții pașnice a conflictului din Ucraina, adăugând că China nu va face niciodată nimic pentru a alimenta focul.
El a spus că țara nu furnizează nicio armă părților în conflict și că nu va face acest lucru în viitor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Caci razboiul din Ucraina toaca la greu Europa, nu America.

  • Atunci când vor vrea chinezii, se va încheia pacea cu Rusia. Americanii oricum nu vor vrea pace.

   • Chinezii, rusii si americanii nu au niciun interes pentru a incheia pacea. Doar Europa are un interes real pentru a incheia acest razboi, dar Europa a fost luata ostatica cu tot cu streangul la gat si cu mainile intoarse pe la spate de licurici.

 2. Iar prostii si ticalosii de guvernanti romani au intors spatele Chinei, cu care aveam relatii excelente, la cererea Licuriciului. Am ajuns cea mai dispretuita colonie dintre colonii, murim de grija interesului economic al stapanilor, in timp ce stam in subdezvoltare, interesul economic romanesc e „nationalism anti european”. In halul asta am ajuns.

 3. in jur de 30% din pib-ul Germaniei e legat de China.

 4. CHINA TREBUIE DISTRUSA!

  • Americanii sunt de vina, cu prea multele lpr fronturi deschise aiurea in intreaga lume.

  • Începe tu distrugerea Chinei!!!

  • Succes! :))

 5. Americanii sa nu fie suparati- le ramane alaturi partenerul strategic- colonia Romania. Ai nostri nu se duc in China., pentru ca noi nu avem interese; nu mai avem nimic.

 6. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998