CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Dupa PD, Basescu ii spune adio si Elenei Udrea

4 comentarii / 3087 vizualizări / 11 februarie 2015

Judecînd după cîteva vorbe meșteșugite lansate azi, Traian Băsescu o ține în brațe pe Udrea, pe mai departe, în ciuda problemelor sale severe cu legea. Presa se grăbește, deja, să interpreteze astfel spusele sale, numai că faptele fostului președinte arată clar exact contrariul, iar între vorbe și fapte, noi le-am cam alege pe ultimele.

„Justiţia este corectă şi eu nu voi discuta despre justiţia pe care am susţinut-o în independeţa ei. Convingerea mea e că în instanţă va fi capabilă să-şi dovedească nevinovăţia. Cred în omul ăsta indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine că nu o abandonez. Nu pot să abandonez un om care mi-a fost loial. A fost partenerul meu, singurul rămas din foştii lideri ai PDL. Se va bate să-şi dovedească nevinovăţia. Singurul moment in care aş putea să-mi schimb poziţia este dacă judecătorii vor decide că e vinovată”, a declarat Traian Băsescu, azi, jurnaliștilor.

Un mesaj aparent fără echivoc, care arată că deputata se bucură, încă, de sprijinul său moral.

Să nu scăpăm, însă, din vedere contextul, foarte important de astă dată.
Traian Băsescu a făcut declarațiile la ieșirea din sediul PMP, unde s-a deplasat azi pentru a-și lua, în fine, în primire, biroul pregătit de mai multă vreme.

Fostul președinte a refuzat să meargă la PMP în 22 decembrie, cînd i se întinsese covorul roșu și se organizase o întreagă ceremonie în onoarea sa, în timp ce Elena Udrea și alți lideri îl așteptau pregătiți de aplauze.

El a venit, în schimb, la sediul PMP exact în ziua în care Udrea nu l-a mai putut întîmpina, fiind după gratii. Pentru el, faptul că Udrea se autosuspendase din partid cu zile în urmă nu a fost suficient ca să onoreze invitația popularilor. A așteptat un moment mult mai potrivit. Care a sosit, în fine. Probabil nici la congres nu ar fi participat, dacă nu ar fi primit asigurări că Udrea va fi absentă.

Trăgînd linie și adunînd, Băsescu una spune (sprijin pentru Udrea) și alta arată.
Ruptura nu s-a produs, acum, ci, mult mai probabil, încă de anul trecut, atunci cînd deputata l-a forțat pe alesul lui Băsescu, Cristian Diaconescu, să iasă din cursa prezidențială în favoarea ei, un subiect despre care am mai scris, la acea vreme. Sau chiar mai înainte.
Ceea ce contează este că, de acum, în ciuda asigurărilor verbale ale fostului său protector, Udrea e pe cont propriu, în timp ce Băsescu va încerca să-și relanseze cariera pe structura partidului pritocit de fosta sa apropiată. Poate nu e departe ziua cînd între foștii aliați ar putea apărea chiar scîntei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Gestul cu mana la nas cred ca a fost pentru el; de aceea s-a speriat si a iesit astazi cu aceasta declaratie. Numai ca de spus spune una, dar realitatea este alta.

  2. Astia doi au impartit nu numai puterea, ci si patul. Spre sfarsitul anului trecut aparusera niste zvonuri privind despartirea iminenta dintre Traian si Maria Basescu si ca fostul presedinte se va insura cu Udrea. Este posibil ca Ioana sa-l fi determinat pe Basescu sa ramana alaturi de familie. E greu de crezut ca barbatul Traian Basescu a putut rupe legaturile cu femeia Elena Udrea doar din cauza lui Cristian Diaconescu, care oricum nu avea sanse de a ajunge in turul doi, mai ales ca tiganca umbla pe la vrajitoare. Degetul la nas a lui Udrea semnifica faptul ca aceasta nu l-a turnat. Deoarece este foarte posibil ca Plescoaica sa scape, vom vedea revenirea acesteia in forta pe prima scena a politicii dambovitene.

  3. Base Fat Frumos trebuia sa o ia de nevasta pe Fata Babei ,cum a promis: dar deja fiind de genul neutru la barbatie,iar frumoasa deja surprinsa cu altul la chilotzi,familia lui contra la ( mai ales nepotii aia noi fiind foarte contra), .. saracul Fat Fuumos .nu avea o alta solutie avantajoasa, pe moment .Tziganca nu o sa strapunga bariera gratiilor inchisorii prea usor.Asta a mai ajutat ca trebuia si niste gargara si praf in ochii presei sa se ascunda negocierea cu FMI, etc

  4. Iohanica Fara Frica si Partenera lui (Gorgona) in lucrarea fabricarii viitorului mamaligarilor valahi profita fain de necazurile Fetei Babei ca trebuie sa imbarlige pe la Parlament sa ii dea afara pe sefi si sa nu iasa la presa lucratura (presa fiind ocupata cu norul de praf emanand din fusta tzigancii care este tavalita pe jos de Fat Frumos si Pasari Latzi Lungila (?)asociatul lui intru fapte de vitejie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998