CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Duplicitatea. Si leacul

3 comentarii / 5836 vizualizări / 19 august 2014

Il cunosc suficient de bine pe Crin Antonescu. I-am studiat reactiile. De multe ori i-am putut anticipa gesturile. Iar acum stiu ce inseamna Crin Antonescu. Nu la modul general. Ci in aceasta campanie electorala. Ce va face el la prezidentiale. Antonescu va lovi naprasnic. Isi propune sau nu acest lucru, el devine cel mai eficient agent electoral al marelui Partid National Liberal. Nimeni nu-l va spulbera pe Victor Ponta cu forta cu care Antonescu va savarsi acest lucru. Si afirm acest lucru chiar daca el, consecvent fiind, va evita pana la capat sa afirme ca se va bate in prezidentiale.

Nu pierde cine este infrant. Pierde cine se retrage. Este un adevar afirmat si reafirmat de-a lungul istoriei de multi oameni politici. Din aceasta perspectiva, Crin Antonescu pare un mare jucator infrant. In definitiv, a condus consecvent, catre un punctaj spectaculos obtinut la alegerile locale si la alegerile prezidentiale, cel mai mare partid de dreapta. Nicicand dupa caderea lui Ceausescu si indiferent de cine a fost condus, nu a existat un PNL mai puternic decat cel al carui presedinte a fost Antonescu. Dar el s-a retras. Spectaculos. A facut singurul gest de onoare de o asemenea dimensiune al unui om politic din istoria recenta a Romaniei. Si-a asumat raspunderea pentru un scor slab obtinut la europarlamentare. Apoi, partidul sau, alegandu-l in calitate de presedinte pe politicianul pe care tot Antonescu l-a adus aici, a decis ca acesta, respectiv Klaus Iohannis, are sanse mai mari la prezidentiale. Si care a fost reactia lui Antonescu?

Crin Antonescu s-a tras elegant, discret, demn la marginea ringului. Nu sta la cotitura pentru a-si lua revansa in interiorul PNL, acolo unde a fost tradat de prea multi oameni in care a avut incredere si sutinut de surprinzator de multi dintre cei carora el nu le-a dat sau le-a retras increderea. Antonescu este unul dintre cei mai bine cusuti actori politici. Este un om cu o vasta experienta. Inca foarte tanar. Pana si cei mai inversunati adversari ii recunosc atat carisma, cat si statutul de cel mai bun orator. Dar omul care ii poate electriza pe ceilalti prin gesturi si cuvinte nu poate fi niciodata, in politica, un simplu actor. El asa gandeste. Asa construieste mental. Discursul sau nu este cauza, ci doar consecinta succeselor pe care le-a avut. El este un bun orator, pentru ca este unul dintre cei mai coerenti politicieni.

Cum ar putea un asemenea personaj sa se retraga la pensie? Sa stea, pur si simplu, pe tusa luand loc pe banca veteranilor sau a asa-zisilor intelepti retrasi din motive biologice? Dupa modesta mea opinie, Crin Antonescu se afla intr-un punct diametral opus. Intr-o pozitie de start. In ciuda afirmatiilor sale, care sunt tot consecinta unor rationamente facute de un mare jucator politic.

Nu este acum momentul sa spun ceea ce cred in legatura cu viitorul politic al domnului Antonescu din anul 2015. In schimb, voi face afirmatii despre acest an. Despre viitoarele cateva luni.

Ieri, Crin Antonescu l-a ingenuncheat literalmente pe Victor Ponta. Care s-a cerut in aceasta pozitie de ghiocel. Victor Ponta s-a comportat, din nou, drept ceea ce este. Un personaj duplicitar. A intervenit in direct, solicitand acest lucru, la Realitatea TV, acolo unde Crin Antonescu purta un dialog in direct cu realizatorul Rares Bogdan si in care, printre altele, fostul presedinte al liberalilor explica cum a fost tradat si inselat de Ponta si de ce nu-l va vota nici in ruptul capului. Crin Antonescu a facut, intre altele, o spectaculoasa demonstratie legata de dorinta lui Victor Ponta de a deveni mostenitorul oficial al regimului Basescu dupa inlaturarea actualului presedinte. Cu alte cuvinte, Ponta nu se lupta impotriva sistemului, ci pentru a prelua sistemul. Iar regimul sau, spunea Antonescu, daca va fi sa fie, va deveni mult mai nociv decat a fost regimul Basescu.

In acest moment intrevine telefonic Victor Ponta, cu partitura pregatita pentru un induiosator cantec de sirena. Aproape lacrimogen. Implorator. Nu numai nostalgic, ci facand chiar trimiteri in viitor. Victor Ponta a incercat sa-i transmita lui Crin Antonescu si sa transmita opiniei publice, in direct si la ora de varf, faptul ca el crede in continuare in prietenia care i-a legat candva. Si in soliditatea proiectului USL. Insistand pe acest ultim aspect.

Gudurandu-se”, cum spune despre el Traian Basescu, cu un glas aparent transfigurat de emotie, Victor Ponta i-a transmis lui Crin Antonescu ca dorea de mult sa aiba cu el o discutie si de aceea a intervenit in direct. Ciudat. Ar fi putut pur si simplu sa-l sune la telefon pe Antonescu. Sa-i ceara scuze pentru tot ce s-a intamplat in trecut si sa-i solicite o intalnire. Eventual lamuritoare. Aceasta ar fi fost o reactie corecta. Interventia pe un post de telviziune in plina dezbatere unu la unu a avut un alt scop. Pe de o parte, a fost un bruiaj. Pe de alta parte, Ponta nu a dorit, de fapt, sa discute cu Antonescu. Ci sa transmita o noua minciuna opiniei publice. Cum ca el este un lider conciliant, echilibrat, binevoitor, deschis colaborarii si in niciun caz contondent. Interventia sa de ieri face parte din campania electorala prezidentiala. Antonescu a fost politicos. Dar fem. I-a spus-o si lui Ponta. A repetat si dupa. Ii va fi adversar. Va lupta impotriva preluarii regimului Basescu de catre regimul mai rau al lupului tanar.

Ceea ce inseamna, cu subiect si predicat, ca domnul Crin Antonescu isi va folosi intreaga experienta si forta de care dispune pentru a-l pulveriza pe Victor Ponta si pentru a bloca accesul la Cotroceni al socialistilor. Si asta fara sa isi marturiseasca vreo iubire sau vreun atasament fata de Klaus Iohannis.

Domnilor de la PSD, feriti-va de Crin Antonescu, pentru ca este mai viu ca niciodata!

Aici ar fi trebuit sa inchei acest demers editorial. Nu o fac, pentru ca m-a surprins extrem de neplacut badarania cu care domnul Victor Ponta a refuzat invitatia politicoasa a lui Rares Bogdan de a veni intr-o zi pentru a raspunde unor intrebari grele in studiourile Realitatea TV. Ponta a spus ca nu se prezinta la televiziuni cu datorii la stat. In realitate, aceasta televiziune se afla in insolventa, o procedura perfect legala, si conform graficului de insolventa isi achita la timp toate obligatiile financiare. Rares Bogdan ar fi putut sa-i spuna de la obraz ca invitatia a fost o eroare. De ce ar invita o televiziune in studiourile ei un lider politic al carui partid datoreaza statului roman nu mai putin de 10 milioane de euro? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Domnule RSR, pana la urma ce votezi ? Crin sau Klaus ?

  2. Draga Andrei,Ce2nd spui TREBUIA, te referi la ce trebiua sa scrie pentru a place cititorilor, sau TREBUIA pentru că tu crezi că e mai bine să nu votezi cu nimeni dece2t cu Traian Băsescu?Noi doi, tu şi eu, avem privilegiul de a nu face parte din niciun partid şi de privi jocul politic ca spectatori. Dar, ca om politic ai de exprimat o opţiune, trebuie să faci o alegere eentre două rele. Nu poţi fi spectator ca orice alt cetăţean Noi doi, tu şi eu, ca simpli cetăţeni, putem sta pe bară, să comentăm de pe margine. Un politician trebuie să ia o decizie care presupune implicare, acţiune, vot.Din acest motiv cred că Remus a procedat corect. A ales eentre două rele şi a nominalizat răul cel mai mare: un nomenclaturist care a stat eentre , care een 1986 eei , pe care l-a prins Revoluţia een structurile guvernamentale ale M. Transporturilor een Guvernul Dăscălescu, se pretinde după 1990 mare luptător eempotriva comunismului şi ce2ştigă un al doilea mandat ca Preşedinte folosind acelaşi tertip. Celălat candidat: un prostănac care se dă de gol că se eente2lneşte cu oameni de afaceri (moguli pe care eei frecventează mult mai abil şi nomenclaturistul Băsescu), care eenainte de ’90 a fost un simplu membru PCR şi fiu de general de aramată (băiat de ofiţer este şi Băsescu, nu doar Geoană.)cen vreme ce despre omul din spatele lui Geoană (despre Iliescu) ştim că a fost een CC, despre Traian Băsescu şi relaţia lui cu Securitatea ştim prea puţin. Ştim doar că Preşedintele reales pretinde că nu ar avea prieteni een Securitate (numele Silvian Ionescu eeţi spune ceva?) şi că vezi-doamne e mare luptător după revoluţie eempotriva comunismului, dar een anii 80 ai comunismului ceauşist se bucura de un trai eembelşugat.centre un om care eenjură la TV, urcă băut la volan, face jurnalişti găozari sau ţigănci eempuţite , care nu explică cum de fetele sale au vile de sute de mii de euro şi care minte că el nu ar fi fost een structurile PCR eenainte de ’89 een vreme ce cei din spatele celuilalt candidat ar fi fost, eel prefer pe prostănacul mai pu’in abil care s-a dat de gol. De aceea, logica răului cel mai mic pe care politicianul Remus Cernea a adoptat-o, era singura lui soluţie pentru turul II. Zilele şi lunile următoare de mandat Băsescu vor confirma sau nu afirmaţiile mele.

  3. M-am uitat si eu aseara la show. Nu i-am mai vazut de mult .Intre timp Geoana da din miini ca o mrocsia .Cine dracu’ l-o fi invatat sa gesticuleze asa?Pe linga ca-i complet inadecvat, plicticos si cu o mimica de proasta’n tirg , acuma mai da si din miini pe alt ritm decit cel in care vorbeste.Iertati-mi uimirile , da’ nu m-am putut abtine. Iulian si eu daca n-as avea ceva mai bun de facut miine , as vota tot cu Antonescu .Ceea ce mi se pare normal , ca altfel ce sa caut pe blogul tau?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998