CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Duta: Politica sanitară a Romaniei, o imensa minciuna criminala. Bolnavilor li se refuza tratamentele

17 comentarii / 8779 vizualizări / 24 octombrie 2021

”Înțeleg frica de a vorbi. Chiar foarte bine pentru că o simt demult. Dar uneori frica de a tăcea este mai mare. În cartea “Jurnalul fericirii”, tatăl marelui Steinhardt îl îndeamnă să nu-și denunțe prietenii chiar dacă trebuie să meargă la închisoare. Pentru că, spune el, dacă o faci s-ar putea să ai zile mai bune, dar nopți înfiorătoare. Iar dacă ești corect și nu pactizezi cu sistemul vei avea zile grele, dar nopți liniștite” scrie, pe Facebook, fostul președinte al CNAS, Lucian Duță.

”Medicina nu este o știință exactă, iar capacitatea ei de a da răspunsuri complete la cauze de boală și mai ales de a oferi tratamente este de multe ori limitată. De aceea, orice faci în meseria asta trebuie să fie bazat pe dovezi extrem de solide și să te ferești cât mai mult de a face rău. Răul în medicină îl faci prin incompentență sau, și mai rău, prin tăcerea determinată de frică.
Te vaccinezi sau nu te vaccinezi este cam la fel când te întâlnești cu virusul. Adică te poți infecta în ambele situații, transmiți boala și poți dezvolta simptome specifice. Care trebuie să fie tratate. Dacă ai cu ce, pentru că în România NU există tratamente disponibile nici acum. Și DA, în celalalte țări europene aceste tratamente există și se dau bolnavilor, vaccinați sau nu, încă de la primele simptome, pentru că sunt depistați timpuriu printr-o campanie de testare agresivă și gratuită.
NU este corect să vaccinezi bolnavi cu istoric de boală recentă sau, și mai rău, bolnavi infectați. De aceea, este corect să ne testăm înainte de vaccinare.
Politica sanitară a României este o imensă minciună și aproape criminală prin incompetență și nesimțire atâta timp cât nu există TESTARE gratuită în masă și izolarea pacienților pozitivi (indiferent dacă sunt vaccinați sau nu) dar, mai ales, prin lăsarea bolnavilor fără acces la tratamente eficiente. De aceea, îi atenționez pe apostolii vaccinării: vedeți că dacă vă îmbolnăviți și voi veți avea nevoie de tratament. Nu mai credeți minciunile propagate că toți veți face forme ușoare pentru că nu e așa. Cunosc cel puțin două cazuri de medici vaccinați cu trei doze: unul a murit, iar celălalt se zbate între viață și moarte. Și le cunosc și colegii mei, dar tac! Care, dacă sunt atât de convinși de necesitatea vaccinării, ar trebui să fie la fel de fermi și de nevoia legitimă de a oferi pacienților tratamente eficiente, dar care nu există la noi. Și îi invit să fie la fel de persuasivi și fermi. Pentru că altfel nu mai sunt corecți cu meseria pe care și-au ales-o și mai ales cu pacienții !
Știu că mă repet, dar o fac conștient până când lucrurile se vor îndrepta, pentru că nu vreau să fiu complicele unui sistem criminal și mai ales pentru că sunt medic:

1. EXISTĂ tratament specific cu anticorpi monoclonali în fazele inițiale ale bolii. Te faci bine în 24 de ore cu o singură perfuzie. România refuză să cumpere tratamentul.
2. În faze mai grave există tratament cu un înalt grad de eficiență: Tocilizumab. România nu-l cumpără.
3. În fazele incipiente, depistate prin testare masivă, este eficient Favipiravir (Ungaria și-a construit trei fabrici) iar România refuză accesul neîngrădit la acest medicament. La fel și cu Arbidol.

Când vi se mai spune că nu există soluții pentru oamenii care mor aveți curaj și ripostați. Pentru că aveți dreptate!” mai scrie chirurgul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. @ Ăsta face dezvăluiri și din perioada când conducea CNAS, ?

  • Mai contează? Ce e important e ca are dreptate. Foarte multa dreptate..

 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijcp.14515
  Pentru cei care pot citi un studiu medical, cititi despre un meta-studiu (adica o analiza a altor studii facute) despre eficacitatea aspirinei in tratamentul Covid. Sa fie limpede, nu a existat un studiu clinic dedicat acestui banal medicament esential pe lista OMS pentru ca toata lumea o ignora. Ii ignora cele trei efecte fundamentale: antiviral, antiinflamator si antitrombotic (TOATE TREI SUNT ESENTIALE in lupta anti-covid).
  Meta-Studiul din pacate nu este corect facut pentru ca datele compilate din studiile analizate nu sunt ajustate asa cum au sugerat autorii lor.
  Luati referinta celor 10 studii incluse in meta-studiu si evaluati. De exemplu, in studiul [Chow], grupul care lua aspirina in scop cardio-terapeutic, a avut mai putin spitalizari, mai putine ATI. Si a reusit sa aiba aceeasi rata de decese comparativ cu un grup cu 10 ani mai tanar si cu mult mai putine afectiuni ale sanatatii (de exemplu, foarte multi varstnici care luau aspirina aveau diabet si hipertensiune sau probleme cardiace, intr-o stare de sanatate mult mai precara decat cei din grupul de control, mai tineri decat ei).
  Vorbiti cu medicul de familie, spuneti-i ca vrei sa luati aspirina si sa va indrume cat si cum sa luati. Refuzati paracetamolul care nu are alt efect decat ceaiul de musetel.
  In rest, invatati sa iubiti igiena, sapunul, masca si distantare, igiena mucoaselor conform indrumarilor ORL-istilor.

  • Și evitați vaccinarea pentru că 75% dintre danezi s-au vaccinat fără să mai aștepte 28 de ani pentru evaluarea efectelor secundare.

   România, țara cu cea mai mică rată de vaccinare din UE (la braț cu Bulgaria), conduce clasamentul morților la hectar cu sistem sanitar blocat. Total!

   Citiți metastudiul să vedeți ce hal de prostovani își dau toată ziua cu părerea despre pandemie.

   Până și Duță ne spune că România nu are sistem sanitar, că nu sunt administrate tratamente, că nu se face testare, deci evitați vaccinarea cât să ajungeți în saci negri ca să vedeți că statul român este eșuat.

   • Desigur, luați o aspirină.

    Și un arbidol de pe OLX.

    Mergeți și la veterinar după ivermectină.

    Nu strică și o perfuzie cu anticorpi monoclonali.

    • Era să uit, e o simplă răceală, trece cu usturoi.

     • Don’t feed the troll, n-aveți tratament, e o simplă răceală, dar băgați soluție de perhidrol și vă albește și dinții din sacii negri.

   • Sau vaccinatica ca cacamare asta de mai sus…el si-a făcut perfuzii în cap și e și vaccinat. Si e ok omul…

   • Uite, eu sunt unul dintre prostovanii care își spune părerea despre lucruri medicale în pandemie.

    „Cercetătorii din Israel au concluzionat că încă este prea devreme ca să tragă o concluzie în legătură cu această aspirină și cu protecția pe care o poate oferi pacienților cu COVID-19. Studiile sunt încă în desfășurare. Însă au plecat de la ideea că îmbolnăvirea cu COVID-19 descarcă și eliberează acele citokine proinflamatorii, pe care deja le cunoaștem cu toții, numite furtună de citokine, și, în momentul în care ai un exces de inflamație, s-a plecat de la ideea că aspirina în primul rând este un antiinflamator, reduce inflamația. Pe de altă parte, sunt studii care spun că ar avea și efecte antivirale, prin faptul că scade nivelul de prostaglandină E2 și crește sinteza de interferon, care este o moleculă care ne protejează împotriva infecțiilor virale. Știm, de asemenea, că la pacienții cu COVID-19 apare o inflamație a vaselor de sânge, care favorizează agregarea trombocitelor formarea de cheaguri de sânge, aspririna fiind un antiagregant plachetar și având efecte anticoagulante.

    Plecând de la aceste trei idei legate de efectele aspirinei, cercetătorii din Israel au realizat un studiu observațional pe 10.000 de pacienți în perioada februarie – iunie 2020 și au observat că cei care luau cronic aspirină – vorbim de doze mici de aspirină, 75-100 de miligrame – au avut un risc mai mic cu până la 30% de a se îmbolnăvi cu COVID”, a declarat Radu Țincu la Digi24.

 3. Mai contează? Ce e important e ca are dreptate. Foarte multa dreptate..

 4. Vaccinati-va ca cacamicu (cacofonie intentionata). Pana și numele îl arata ca s-a vaccinat pe doi mici.

 5. „Eu am pățit-o și cu Vrăbioru, eram în teren, cu Ekeng, chiar am băgat o rugăciune repede… Nu l-a lovit nimeni, a căzut. Acum mi se spune că de două zile simte o durere în piept. El nu a spus”, a comentat Rednic cu privire la Răuță, jucătorul care a căzut în minutul 36 al meciului și a fost luat cu ambulanța chiar de pe gazon.

  „Nu dau sfaturi, că nu sunt eu specialist, dar nu înțeleg. M-am vaccinat și ce fac? Dacă sunt vaccinat și stau tot în casă și cu mască, ce vaccin e ăsta? Dacă nu reușește să mă protejeze, ce vaccin e ăsta? Dacă sunt vaccinat și trebuie să-mi fie frică că pot să mă îmbolnăvesc. P un și eu întrebări. Păi, m-am vaccinat și nu am voie în stadion, atunci de ce ne vaccinăm? Ne mai ducem și de două, de trei ori. Eu o dată, am ales cea mai bună soluție”, a declarat Rednic.

  De pe 21 oct, FRF a adoptat obligativitatea certificatului verde pentru toti jucatorii (adica vaccinat sau trecut prin boala). Deci devine foarte probabil ca Rauta era vaccinat si are miocardita de la vaccin. Dar nu asta vroiam sa comentez ci sa il ajut pe Rednic. Saracul de el, om in varsta, aproape 60 de ani, sa ia aminte la episcopul Devei si Hunedoarei care a facut tot vaccinul J&J (ca si Rednic). Ori statistica din Scotia ne arata ca cei peste 60 de ani, vaccinati cu o singura doza sunt la fel de vulnerabili in fata Covid (aceeasi rata de spitalizari si de decese) ca si cei nevaccinati. Dle Rednic, atentie maxima, nu sunteti bine protejat dar medicii refuza sa va spuna acest lucru. Bazati-va pe igiena fetei si a mainilor, masca, distantare si discutati cu un medic ORL despre cum sa va igienizati nasul de doua ori pe zi.

  • CNN titreaza asta:
   People vaccinated against Covid are less likely to die from any cause.

   Stiu despre ce vorbeste CNN, am facut si eu o astfel de analiza pe datele statistice ale Canadei si am ajuns si eu la un astfel de paradox. Mi-am facut cunoscute observatiile unora pe net si am concluzionat ca atunci cand ajungi la concluzii paradoxale, setul de date ales si mecanismele folosite sunt gresite. Ce face CNN insa este dezinformare crasa.

 6. Ascultați ce zice un spagar pușcăriaș care a luat șpagă 6,5 milioane de euro,iar acum este in temnița pentru 6 ani

 7. […] și presa mainstream nu a făcut cunoscute protocoale/rețete de tratament – lipsindu-i pe bolnavi de o intervenție promptă, decisivă în combaterea bolii -, deși ele existau și se aplicau în […]

 8. Cuvantul de ordine este ascultati si va supuneti fara sa cititi singuri si sa trageti concluzii! Atata timp cat specialisti sunt toti si nu gasesti 3 opinii identice tb sa analizezi si sa gandesti pt propria piele! Dc analizam putin si specialistii vremelnici, deoarece majoritatea de prin fruntile institutiilor care ne dau mainstreamul sunt numiti politic, deci nu ies din ordinea politica, atunci ce sa creada omenirea! Normal ca este lipsa de incredere oriunde intervine politicul! Vezi Fauci sub Trump, vezi Fauci sub Biden. La noi, vezi Mahler cu testarea, acu si-a dat seama dupa 2 ani, la inceput nu iesea din fluxul specialistilor! Si sa inchei in sfaturile de incredere ale specialistilor, mai tineti minte cu masca, cum ne spuneau de la Fauci la OMS , la Cercel masca sa poarte doar oamenii bolnavi, la cei sanatosi dauneaza! De aici concluzionezi ca specialistii stiu multe, dc spune unul o tampenie mondial, se aliniaza, nu conteaza ca au devenit ridicoli!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998