CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

E falsă cearta cu Coldea, Stanciu și Koveşi?

7 comentarii / 4063 vizualizări / 8 aprilie 2015

După toate aparențele, Coldea, Stanciu şi Koveşi au întors armele. Și au pus tunurile pe familia prezidențială şi pe apropiații acesteia. Pentru a se pune bine cu noua stăpânire. Treabă românească. Dar dacă nu-i așa? Dacă asistăm la o manevră? Dacă are loc o diversiune? Nu ar fi plauzibilă oare și cealaltă variantă? Să vedem!
Evident, nu este de mirare să asistăm la trei trădări. Trei oameni aduși de Traian Băsescu, ridicaţi din iarbă și înălțați în cele mai înalte demnități, în trei domenii cheie. Cel mai important serviciu secret. Înalta Curte. Parchetul General ieri, și azi, DNA. În mod normal, Florian Coldea, Livia Stanciu și Laura Codruța Koveşi ar trebuie să-i fie loiali, până la capăt, lui Traian Băsescu. Unui demnitar în numele căruia au executat oameni și au făcut abuzuri. Mai mult decât atât. În mod normal, Traian Băsescu, așa cum îl cunosc eu cel puțin, și-ar fi luat garanții serioase. Legate tocmai de loialitatea acestora. Loialitatea de după. Și, totuși, din ce în ce mai insistent, se vehiculează tema unei despărțiri. A unei desolidarizări. A întoarcerii armelor. A trecerii celor trei în cealaltă tabără. Care e cealaltă tabără? Klaus Iohannis. Dar oare Klaus Iohannis le-a cerut așa ceva? Are el vreun interes, cât de mic, să genereze și să asiste la jalnicul spectacol al trădării? În definitiv, Băsescu și întreagă lui „familie” sunt oricum pe linie moartă, puși acolo de mersul implacabil al istoriei.
Dacă cineva a observat, nu a existat niciun moment în care, în analizele mele, să fi creditat teza conform căreia cei trei fac astăzi parte dintr-o altă tabără. Mi-am păstrat toate rezervele. Și, în cele ce urmează, voi explică de ce.
Traian Băsescu ştia perfect, cum știa o țară întreagă, că nu va mai fi președinte. Că, din acel moment, vor exista inevitabile trădări și inevitabile operațiuni de răzbunare. De revanșă. În consecință, dacă avea un elementar instinct de conservare, dacă era cât de cât un om politic, se pregătea temeinic pentru asemenea eventualitatea. Și, cred că nu se îndoiește nimeni de faptul că Traian Băsescu este unul dintre cele mai bine antrenate animale de pradă, animale politice pe care le-a dat România în ultimele decenii. Un personaj fără niciun fel de scrupule. Cum am putea, așadar, să ne imaginăm că a lăsat asemenea lucruri – cele trei „chei”, cum singur s-a exprimat – la voia întâmplării?
În mod normal, el a procedat astfel. A pus în cele trei funcții cheie persoane pe care le poate șantaja. Care au săvârșit fapte extrem de grave. Le-a obligat, în continuare, cât timp el a fost la butoane, să facă fapte și mai grave. Pentru a fi și mai șantajabili. I-a atenționat că în cazul unei trădări, îi va execută. Apoi, înainte de a părăsi Cotroceniul, s-a înţeles cu cei trei ca, aceștia să săvârșească, fiecare în parte, unul sau mai multe acte de diversiune, comportându-se ca și când au întors armele. Ca și când au pus tunurile pe el. Numai astfel putea avea, dacă nu garanția, dacă nu certitudinea, cel puțin o serie de condiții indispensabile pentru ca cei trei să rămână în post și să nu devină, imediat, ținte ale noi administrații prezidențiale. Și nu întâmplător, luni seară, la B1 TV, Traian Băsescu a vorbit despre procurorii și judecătorii care sunt șantajabili. De fapt, i-a mai atenționat o data, public, în singurul mod posibil, pe cei trei să nu calce cumva peste linia roșie.
Dar oare Klaus Iohannis se lasă păcălit? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. cu tot respectul dar rationamentul dumneavoastra este foarte complicat… prezinta o multitudine de variabile si se sprijina pe niste presupuneri.
  concret, eu cred ca ar trebui sa cautam miza in cei care s-au folosit de Basescu si acum se descotorosesc de el… nu uitati ca si Basescu este santajabil si mai ales pasibil de puscarie de dinainte sa ajunga presedinte… asadar mai degraba vad un sistem care l-a numit si pe Basescu si pe cei trei decat unul in care Basescu a actionat singur si de capul lui.
  intrebarea este cine il controleaza pe TB ? raspunsul zace undeva in trecutul lui militar prin vreo directie de informatii care il foloseste suficient de abil in continuare…

 2. Toti au fost si mai sunt (unii mai rezista, deh, contractul are termene si conditii, chiar de la Constitutie date) ANGAJATI ai Statului Roman.
  Asa as incepe o discutie pertinenta, domnilor. Altminteri, putem doar discuta despre ceea ce Sir
  A.C.Doyle ar fi numit banal.
  Banal se zice ca este sinonim cu generalitate. Dar eu va provoc sa faceti mai mult, sa incercati sa iesiti din acest mediu `banal` si sa ganditi, diacronic, la ce ar fi putut face Sarin daca nu ar fi fost condamnat?
  Va raspund tot eu, mai nimic despre acest subiect. Daca avea ceva de facut, fiind patriot, ar fi facut-o atunci cand trebuia sa o faca.
  De unde vine si a venit puterea lor? 16-26- XII 1989. Si 6 ianuarie 1990 + FRICA noastra + FORTA KGB/STASI/Securitate.
  Revenind la ale noastre, acei angajati despre care vorbim au avut sau au inca cel putin doua dintre aceste izvoare ale puterii, FRICA de Jupanu si forta NEDISIMULATA.
  Concluzia de bun-simt este ca suntem prea darnici atunci cand aranjam lucrurile in societatea democratica, dandu-le unora sau altora `dezlegare si intelegere`, drept pentru care sper sa vedem timpul dupa adevarata sa folosinta, sincronica. Ati fost suine, Mbube va veni si chiar vine sa va pape…Ce ati fost si sunteti voi? Angajatii NOSTRI! Veti plati.
  Atunci, vom pune pe altarul Tau vitei.

 3. Alaturat gandurilor deja impartasite, am un altul – acel gand care este insetat de cinste, corectitudine si iubire intre oameni, ca Fii ai aceleiasi constructii (ne)firesti (statul-natiune) – si anume, iubiti-va Fratilor! Firesc!

 4. DIAVOLE, nu am raspuns la chestiune!
  Pai, aia nu e interogatiune Sarine! Pe mine era sa ma pacalesti, dar altfel m-au invatat cucoanele. Si mi-au atras intelegerea a ceea ce vor sa transmita.
  Spun, IUBITILOR, ca nimic din INIMILE voastre nu se va schimba!
  Avem urmatoarea intrebare, adicatelea e cearta falsa sau…
  Nu cucoane, NU avem urmatoarea intrebare, avem in continuare un imberb (imatur) SAU un GOLAN caruia ii place sa se certe cu colegii.
  SARINE, nu ne certam cu suinii.
  Stima, Dragos

 5. Joianis K oricum este un pacalici.

 6. Ce minte brici are SR Stanescu, acesta sa fie si motivul pentru care gestapovistii mafiotului Basescu Traian de la DNA l-au bagat la inchisoare?

 7. Nicolae esti drogat ,sdau ti-a dat de baut betivul Basescu? Tu cu cine te „iobesti”cu tarfele mafiotului Basesuc traian.ZTT

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998