CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

E groasa – Isarescu: ”Se contureaza conflicte sociale”

0 comentarii / 1712 vizualizări / 21 iulie 2010

Finanţarea deficitelor structurale ale României întâmpină dificultăţi din ce în ce mai evidente, tendinţele acestor dezechilibre ridică îngrijorări şi se conturează conflicte sociale, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a arătat că în prezent bugetele sunt „în suferinţă”, nu numai în România, şi se conturează conflicte sociale.
„În România vedem aceeaşi situaţie. Nu facem deloc excepţie, chiar dacă unele dintre cifre, cum sunt cele legate de datoria suverană, nu sunt deloc dramatice prin mărimea lor (…) şi aceste cifre, inclusiv datoria suverană, ridică îngrijorări în ceea ce priveşte tendinţa”, a spus guvernatorul băncii centrale.
El a arătat că îngrijorarea nu este legată numai de mărime, chiar dacă aceasta este mare, dar şi de structura deficitelor.
„Sunt deficite structurale, de durată, greu de corectat. (…) Simpla creştere economică nu corectează un deficit structural”, a spus Isărescu.
El a arătat că apar dificultăţi din ce în ce mai evidente legate de finanţarea acestor deficite, dând ca exemplu creşterea dobânzilor.
„Şi toate acestea pot să fie preludiul unui cerc vicios, care se manifestă prin neîncrederea şi reţinerea pieţelor de a finanţa anumite costuri şi, în ultimă instanţă, poate să apară şi evitarea finanţării”, a mai spus Isărescu, citat de Mediafax.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998