CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

E o dezinformare ca seful ANI e incompatibil?

0 comentarii / 1657 vizualizări / 12 decembrie 2013

Asa afirma presa scrisa si audiovizuala basista. Folosind chiar semnul exclamarii si adaugand ca dezinformarea este marca SRS. Este, asadar, vorba despre sesizarea insotita de documente pe care, impreuna cu senatorul Valer Marian, am adresat-o Consiliului National de Integritate de a-l demite, pentru conflict de interese si pentru fals in declaratii, pe domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate. Senzational este ca seful ANI, pentru a se apara, si la fel procedeaza si avocatii din oficiu ai acestuia, utilizeaza, asa cum singur recunoaste, chiar documentele pe care noi le-am facut publice. La randul nostru, in baza acelorasi documente, sustinem in mod categoric, fara nici un fel de ezitare, ca domnul Horia Georgescu este incompatibil. Sa incercam sa explicam acest aparent paradox.

Societatea comerciala OUTLOOK S.R.L. Brasov a fost, conform adresei scrise a Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 din 05.12.2013 pe care am facut-o publica, infiintata in 1999, avandu-l ca administrator pe Horia Georgescu. Pentru o durata neprecizata. Domnia sa nu a renuntat niciodata, prin demisie, la aceasta calitate. Conform aceleiasi adrese, pana la 12.11.2013, societatea a avut un singur administrator. Iar acesta a fost domnul Horia Georgescu. Acelasi care a detinut, intre 16.04.2008 si 18.04.2012, functia de secretar general al ANI, ulterior devenind presedinte. Acelasi Horia Georgescu care a completat, in tot acest interval de timp, mai multe declaratii de interese, omitand de fiecare data sa precizeze calitatea sa de administrator la S.C. OUTLOOK S.R.L.

Cum se apara domnul Horia Georgescu si cum il apara avocatii sai voluntari? In primul rand, in cursul zilei de ieri, a fost lansata ipoteza tulburatoare ca eu, impreuna cu senatorul Valer Marian, ne referim la o alta persoana. Pentru ca, nu-i asa, numele de Georgescu e foarte comun. Aceasta linie de aparare, extrem de subreda, a cazut in scurt timp. Dupa care a intervenit, pe mai multe canale de televiziune, insusi presedintele ANI, Horia Georgescu, invocand chiar documentul de la Registrul Comertului publicat de noi si sustinand, in baza acestuia, ca societatea a fost dizolvata in 2005. In consecinta, domnia sa nu mai putea fi administratorul ei.

Este total fals ceea ce sustine domnul Horia Georgescu. Si stie prea bine acest lucru, intrucat institutia pe care o conduce, atunci cand analizeaza o situatie de acest fel, o face in functie de litera si spiritul legii. Ce spune legea aflata in vigoare? Ca lichidarea unei firme are doua etape. Prima etapa este dizolvarea. Si, intradevar, asa cum noi insine am aratat, societatea al carei administrator a fost pana in urma cu o luna domnul Horia Georgescu a fost dizolvata in 2005. A doua etapa in ceea ce priveste lichidarea unei firme este radierea. Cat timp o firma nu este radiata, administratorul acesteia este in functiune si poate oricand reveni asupra hotararii de dizolvare. De aceea, si la Administratia Financiara si la Registrul Comertului, societatea respectiva continua sa se afle in evidenta cu administrator cu tot. Pentru ca administratorul firmei nu poate fi inlaturat din oficiu dupa dizolvare, iar pana la radiere societatea sa ramana fara vreun administrator.

In esenta, asa stau lucrurile. Sau mai bine spus asa au stat pana la data de 12.11.2013 cand, conform datelor de la Registrului Comertului, in fine, calitatea de administrator a lui Horia Georgescu a incetat, prin numirea in locul domniei sale a unui lichidator.

Pai daca pana la 12.11.2013 domnul Horia Georgescu a fost administrator si daca domnia sa detine o functie publica, nu se cheama ca a fost incompatibil? Ceea ce ANI constata in cazul altor demnitari sau functionari publici nu este valabil si in cazul sefului ANI? I se aplica acestuia o alta lege? Daca ANI, asa cum au afirmat zile trecute o serie de diplomati, este un garant al democratiei, pentru a dovedi acest lucru, nu ar fi cazul sa aplice legea si atunci cand ea este incalcata de propriul conducator? Sau domnul Horia Georgescu este mai presus de lege? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998