CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

E oficial: Kovesi da piept cu revocarea

3 comentarii / 3460 vizualizări / 22 februarie 2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat azi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

”În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, la MJ.

În opinia ministrului, conform Agerpres, DNA nu se identifică cu procurorul şef al acesteia, Laura Codruţa Kovesi, ”ale cărei acţiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituţia pe care o conduce, prin excesul de autoritate, comportamentul discreţionar, sfidarea autorităţii Parlamentului, a rolului şi competenţelor Guvernului, contestarea deciziilor Curţii Constituţionale şi autorităţii acesteia”.

”Numai respectul reciproc poate duce la stabilirea unor practici mutual acceptate care sunt în conformitate cu patrimoniul constituţional european, care permite unei ţări să evite şi să depăşească crizele posibile – a reţinut Comisia de la Veneţia, în unul dintre avizele pe care le-a dat. Atât prevenirea, cât şi combaterea corupţiei trebuie să continue. Statul de drept este statul în care acţiunea fiecărei autorităţi publice este reglementată prin lege, se supune legii, este în spiritul valorilor democratice şi respectarea drepturilor omului. Nimeni nu este mai presus de lege. Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele”, a spus Toader.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] 0 comentarii / 9 vizualizări / 22 februarie 2018 […]

  2. Trebuie ca ministrul justitiei sa ceara si revocarea lui taica lazar pentru acoperirea faptuitorului. Nu este el seful cucuvelei? Este la fel de vinovat ca ea.

  3. aparent, e o situatie fara iesire pt anticoruptie. pe termen lung, daca d-na K ramane in fonctie, va deveni fff toxica pt. butaforia numita anticoruptie. va dati seama inca o prescriere si pt EADS? ar fi catastrofala. pe de alta parte, Johanu nu o poate demite. ar fi o recunoastere ca dna ul are probleme grave si multe. plus ca i ar sari rezisti in cap. asta ar insemna sa se sacrifice el pe viitor pt urmatorul mandat. asa ca, singura solutie decenta pt toata lumea este evident o fonctie la brusel pe orice. asta va salva aparentele, va recredibiliza lupta anticoruptie si va musamaliza greselile lulutei facand o o eroina pt rezisti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998