CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

E oficial: PSD a sesizat Curtea de Conturi in cazul datoriilor TVR

0 comentarii / 1477 vizualizări / 19 decembrie 2011

Senatorul PSD Lia Vasilescu a sesizat azi Curtea de Conturi, în vederea declanșării unui control, în urma dezvăluirilor Inpolitics privind nivelul istoric al datoriilor la care a ajuns televiziunea publică, de peste 100 de milioane de euro.

”Avand in vedere datoriile uriase facute de SRTV, in ultimul an, de circa 100 de milioane euro, va rog sa efectuati un control, rezultatele urmand a fi folosite si de Parlamentul Romaniei, atunci cand se va discuta raportul SRTV pe anul 2011. Intrucat datoria SRTV este exorbitanta, cam cat plata salariilor a 21 000 de functionari publici sau a 28 000 de profesori, va rog, domnule presedinte, ca, in afara Parlamentului Romaniei, sa sesizati si celelalte organe abilitate, in cazul in care constatati incalcari ale legislatiei in vigoare. Mentionez ca raportul SRTV, institutie aflata sub control parlamentar, nu s-a dezbatut anul acesta in Parlamentul Romaniei, din motive care imi scapa, desi am cerut in nenumarate randuri acest lucru, asa cum am cerut d-lui Lazescu, presedintele SRTV, in cadrul comisiei care exercita controlul parlamentar, sa imi raspunda cate persoane s-au angajat in ultimul an la Directia de stiri si pe ce criterii, care este salariul lor, cati directori si consilieri ai acestora au salarii peste 2000 de euro, cate emisiuni cu rating zero au cheltuieli de zeci de mii de euro, care e datoria reala a SRTV, daca s-au platit sumele datorate statului pentru angajati etc. Intrucat dl. Lazescu nu a fost in stare sa dea niciun raspuns, desi conduce sedintele CA, iar din stenograma reiese ca e la curent cu situatia financiara, astept cu mare interes rezultatele controlului dvs.
De asemenea, va rog sa verificati daca suma cu care se achizitioneaza un meci, aproximativ 250 000 de euro, este cea corecta, daca suma de 1 milion de euro pe an pentru benzina este justificata sau un cotidian are dreptate cand afirma ca realizatorii tv merg in interes personal cu masina de serviciu, daca s-au achitat sumele datorate statului pentru angajati sau avem de-a face cu infractiunea de stopaj la sursa” se arată în sesizarea senatoarei pesediste.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998