CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EBA nu e de acord cu rezolvarea fara cruzime a problemei maidanezilor

0 comentarii / 1357 vizualizări / 14 octombrie 2011

Mezina șefului statului, Elena Basescu, și fostul ministru Monica Macovei, nu sunt de acord cu rezolvarea fără cruzime a problemei câinilor maidanezi. Concret, EBA, Macovei, Theodor Stolojan, Csaba Sogor și
Laszlo Tokes sunt singurii europarlamentarii români care au refuzat să semneze o declarație în acest sens, susținută de pesedista Daciana Sârbu și liberala Adina Vălean, declarație adoptată ieri de Parlamentul European. Elena Băsescu a refuzat să susțină această plotformă în condițiile în care a avut și are câini.

„Parlamentul European a adoptat joi, in sesiunea plenara de la
Bruxelles declaratia scrisa a eurodeputatelor Daciana Sarbu (PSD) si Adina Valean (PNL) care solicita masuri eficiente si corecte, in plan european, pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Declaratia – initiata alaturi de eurodeputatii Elisabeth Jeggle, Raül Romeva i Rueda si Janusz Wojciechowski – indemna statele membre sa adopte strategii privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu sau fara stapamn, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.
Actiunea a pornit de la amenintarea reprezentata de cainii fara stapan la adresa sanatatii si a sigurantei publice, in mai multe tari membre UE, si precum si de la realitatea masurilor ineficiente, lipsite de rezultate si adesea marcate de cruzime la adresa animalelor, aplicate sau planificate de unele state precum Romania. Europarlamentarii urmaresc, prin initiativa lor, generarea de politici coordonate, eficiente, concordante cu legile comunitare si ferite de excese, la nivelul intregii Uniuni Europene (…) Comisia Europeana are acum obligatia sa propuna, pe baza recomandarilor noastre, un set de masuri valabile pe tot teritoriul UE, care sa se aplice uniform, sa duca la rezultate rapide si sa respecte spiritul legilor europene, inclusiv a celor referitoare la bunastarea animalelor”, se arată într-un comunicat remis redacției, semnat de Daciana Sârbu. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998