CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EBA si Traian – pozitii diferite fata de interventiile militare in forta

0 comentarii / 1320 vizualizări / 7 februarie 2011

Diferențe de viziune: europarlamentarul român Elena Băsescu salută decizia armatei din Tunisia de a nu interveni în forță asupra opozanților regimului Ben Ali, la doar cîteva luni după ce tatăl său a condamnat, la București, neintervenția în forță a Poliției și Jandarmilor contra angajaților MAI care scandau lozinci anti-prezidențiale la mitingul din 24 septembrie.

EBA semnează o rezoluție, alături de alți colegi, prin care solicită ”aplicarea imediată de către UE a deciziilor de blocare a bunurilor achiziţionate în mod necuvenit de către familia Ben Ali şi de apropiaţii acesteia”. Ea salută, totodată, salută proiectul de lege privind amnistia generală, care trebuie să permită eliberarea prizonierilor politici, întoarcerea în ţară a opozanţilor regimului, recunoaşterea tuturor partidelor de opoziţie, precum şi posibilitatea organizaţiilor neguvernamentale de a se înregistra”.

Interesant de remarcat, Elena Băsescu are o cu totul altă viziune decît tatăl său în ce privește rolul și modalitățile de acțiune ale organelor de ordine. Astfel, în rezoluția amintită, fiica președintelui salută comportamentul de care au dat dovadă forţele armate tunisiene care au refuzat să intervină în forță contra manifestanţilor anti-prezidențiali. Ne amintim că, toamna trecută, Traian Băsescu a reproșat dur ministrului de Interne Vasile Blaga și capilor Poliției și Jandarmeriei tocmai faptul că nu au intervenit în forță la mitingul polițiștilor, atunci cînd aceștia au încălcat traseul aprobat pentru deplasare și au strigat lozinci anti-prezidențiale. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998