CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Echipa Traian Basescu dispare. De tot

0 comentarii / 1615 vizualizări / 1 mai 2012

Asa cum este si firesc, colaboratorii regimului Traian Basescu trebuie sa-si faca bagajele. Sa predea gestiunea in vederea unui audit si sa plece. Orice speculatii, orice alegatii privind ramanerea in functie a unora dintre acestia au fost spulberate de presedintele PNL, Crin Antonescu. De ce este necesar acest proces? Si cum s-ar putea desfasura el?
In Romania nu vorbim acum despre o simpla preluare a stafetei politice de catre un guvern democratic de la un alt guvern democratic. Regimul Traian Basescu a fost certat cu democratia. S-a facut vinovat de derapaje dintre cele mai grave si mai periculoase. A incalcat, in repetate randuri, Constitutia, legile statului, regulile vietii parlamentare si a viciat mecanismele liberei concurente. A generat traume de neimaginat pentru toate segmentele populatiei. Guvernul Ungureanu, nasit de Presedintele Traian Basescu, a cazut la scurt timp de la instalarea sa de catre o ditamai coalitie de partide, tocmai fiindca Romania nu ar mai fi putut fi salvata decat prin obstescul sfarsit al regimului. S-a creat, astfel, o situatie speciala si extrem de dificila. In care, pana la suspendarea sau demiterea sau, de ce nu, demisia sa, Presedintele Traian Basescu trebuie sa coabiteze cu USL iar USL trebuie sa coabiteze cumva cu Traian Basescu. Si asta in conditiile in care urmeaza trei procese electorale dificile. Localele, parlamentarele si prezidentialele. Ce sanse are Guvernul Ponta?
Victor Ponta si-a asumat cu indrazneala nu numai conducerea Executivului, ci si un mare risc. Sa spunem ca vreo doua luni populatia va avea rabdare. Si, eventual, se va delecta – daca asta poate fi o placere – auzind ce grozavii au facut fostii guvernanti. Dar apoi? Apoi Guvernul Ponta va trebui sa performeze. Sa-si indeplineasca angajamentele. Ceea ce, in conditiile unor campanii electorale si ale crizei teribile in care coalitia a lasat Romania, este extrem de dificil. Care este conditia, daca nu singura, in orice caz obligatorie, pentru o sansa de reusita?
Conditia este ca echipa Executivului sa functioneze unitar. Convergent. Fara niciun fel de imixtiuni. Fara presiuni externe. Din directia grupurilor de interese legitime sau nelegitime. Si, mai ales, fara interventia directa ori intermediata a Presedintelui Traian Basescu. Si cand spun echipa, ma refer in sensul cel mai larg al termenului. La intreaga administratie centrala si locala numita de Guvern. Si la tot ceea ce inseamna deconcentrate. Daca PDL si-a asumat in mod explicit politizarea deconcentratelor si a consiliilor de administratii, USL trebuie sa procedeze pe dos. De aceea, toti cei numiti politic trebuie sa-si faca bagajele. Traian Basescu nu trebuie lasat sa utilizeze nici in administratia centrala, nici in administratia locala cozi de topor.
Nu este o vanatoare de vrajitoare. Este pur si simplu o operatie chirurgicala pe o tumoare deschisa. Este un proiect de revenire la o situatie cat de cat normala. In care provocarea Guvernului Ponta va fi sa inlocuiasca persoanele numite de catre regimul Traian Basescu pe criterii politice sau racolate politic cu persoane numite pe criterii de competenta. Ceea ce inseamna ca nici cei care vin nu ar trebui sa fie cetateni USL. Ci doar functionari buni.( Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998