CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Economie bubuinda: Romania se imprumuta de 16 ori mai scump decit media europeana

1 comentariu / 2142 vizualizări / 29 octombrie 2021

Potrivit Eurostat, în luna august a acestui an, România avea un nivel al dobînzilor pe termen lung de 3,72% pe an la nivelul lunii august, în condițiile în care media europeană este de 0,23%. Ceea ce înseamnă că țara noastră plătește dobînzi de 16 ori mai mari decît media.

Deputatul PSD Vasilică Toma cere explicații guvernului pentru această anomalie, într-o interpelare parlamentară prin care vrea să afle ”Care este motivul pentru care România se împrumută masiv și cel mai scump din întreaga Europă. Cîte generații au fost afectate și cîte vor continua să fie afectate de incapacitate și iresponsabilitate?”
Deputatul solicită, în consecință, ministerului Finanțelor să îi prezinte date concrete privind situația tuturor împrumuturilor contractate de România în perioada ianuarie 2019 – octombrie 2021, defalcat pe tipuri, perioada de contractare, cuntumul dobânzilor și motivul contractării. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Creșterea economica se va simți mai ales în buzunarul firmelor care exporta din Romania. Ati ghicit, cele mai multe sunt cu capital occidental. Nu zice nimeni sa nu vina în România sa facă bani. Cum ramane însă cu câștigul muncitorului? Citu și smecherii din instituția unde urmează sa ajunga șef se asigura ca salariul muncitorului din Romania va rămâne mic. Si se mai asigura ca acel muncitor, oricum platit cu bani putini, va avea acces la credite scumpe și la preturi mari la utilități și la mâncare. Nu mai zic de inflație. Deci aproape 80% din populatia ocupata va pierde bani când bubuie economia în Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998