CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

UPDATE – ”Economii” de criză: primăria lui Boc s-a ales cu 8 milioane de euro popriți de justiție

3 comentarii / 3281 vizualizări / 13 august 2023

La vremuri de criză și de măsuri grele, primarul PNL al Clujului, Emil Boc, a găsit o metodă inedită să economisească bani: 8 milioane de euro din conturile primăriei au fost popriți de justiție, ceea ce amenința să blocheze complet activitatea primăriei. Boc a primit o păsuire pînă în toamna care bate la ușă, dar situația nu se prezintă deloc roză pentru edil.

Un executor judecătoresc a pus o poprire de 8 milioane de euro pe conturile Primăriei Cluj-Napoca, relatează publicația Gazeta de Cluj. ”Datoria administrației locale provine de pe urma unui proces imobiliar judecat la Tribunalul Argeș. În luna martie, Judecătoria Cluj-Napoca a suspendat procedura de executare silită pe motiv că dacă executarea silită ar continua, administrația locală clujeană ar rămâne cu activitatea blocată. În mod normal, Tribunalul Cluj ar fi trebuit să dea o decizie la sfârșitul acestei săptămâni, dar judecătorul dosarului a amânat pronunțarea dosarului la toamnă. Până atunci, primarul Emil Boc are timp să tragă o gură de aer”.

”În 2007, Primăria Cluj-Napoca a semnat un contract cu firma Impact Developer&Contractor pentru construirea unui cartier de locuințe sociale. Perioada respectivă a coincis cu criza imobiliară, care a pus la pământ compania privată. Însă, până când firma Impact să intre în insolvență, administrația locală clujeană a faultat consecvent proiectul pentru că afacerea era dedicată lui Arpad Paszkany, în virtutea relației strânse de la vremea respectivă între fostul finanțator al CFR Cluj și administrația condusă de Emil Boc. Primăria clujeană a refuzat constant să pună la dispoziție terenul pentru construirea cartierului invocând diverse motive. Ulterior, cei de la Impact au dat în judecată Primăria Cluj Napoca și acum au câștigat procesul care va lua din bugetul administrației locale aproape 8 milioane de euro. Nu este nici primul și nici ultimul proces cu miză de câteva milioane de euro pe care administrația clujeană îl pierde” mai scrie Gazeta de Cluj.

De menționat că Impact e controlată de miliardarul Gheorghe Iaciu, fondatorul Doraly, unul dintre regii de business ai Ilfovului, cu afaceri în toată țara. (B.I.)

UPDATE: Primăria Cluj precizează

Ca urmare a apariției în publicația dumnevostră a articolului intitulat „ECONOMII” DE CRIZĂ: PRIMĂRIA LUI BOC S-A ALES CU 8 MILIOANE DE EURO POPRIȚI DE JUSTIȚIE”, pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Cluj-Napoca face următoarele precizări:

În baza unei sentințe pronunțate de Tribunalul Argeș în iunie 2022, societatea Clearline Development a încercat executarea silită a autorității publice în cursul lunii decembrie 2022. Autoritatea a formulat contestație la executare, a obținut suspendarea și ulterior anularea executării silite. Totodată, în luna martie 2023 Curtea de Apel Pitești a admis apelul autorității publice și a respins cererea de chemare în judecată desființând astfel titlul executoriu. Decizia poate fi atacată cu recurs de către reclamanta Clearline Development, însă la această dată, ca urmare a demersurilor procedurale făcute, sumele poprite au fost recuperate.

Biroul mass-media

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Justiția e cu Boc !

  2. pe domnul Boc

  3. Boc sluga a lui Basinescu,cel mai mare pitic care in poza se ridica pe varful picioarelor sa para mai inalt.Oare ce e in capul clujenilor? de au ales a” n”” a oara pe acest” pazitor”” de gaste in copilarie dupa cum il lauda tatal lui,Probabil ca acelasi lucru ca si la sibienii lui Onanis.Boc se pare ca se vrea si presedinte in 2024.Asa ca HAI ROMANIA””

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998