CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

”Economii” la BNR: produse de lux și neapărat ecologice pentru restaurantele lui Isărescu

4 comentarii / 3029 vizualizări / 13 aprilie 2023

BNR a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 4,21 milioane lei pentru achiziția de pește proaspăt și congelat, fructe de mare și preparate din pește pentru restaurantele sale cu circuit închis din sediul central, Cumpătu Sinaia și Păltiniș. Cei mai mulți bani sunt alocați restaurantului-cantină de la sediul central din București, 3,1 milioane lei. În departajarea ofertelor, BNR pune punctaj suplimentar pentru livrarea de produse ecologice, scrie economedia.ro.

Contractul se întinde pe doi ani și este finanțat din bugetul propriu. Depunerea ofertelor are termenul limită pe 24 mai.

”Deschizând caietul de sarcini al licitației, aflăm că BNR are specificații foarte clare pentru ce-și dorește în materie de alimente. Astfel, iată câteva din specificații:
Butterfish, Calamar, conserve de pește ton Iska sau echivalent (ton bucăți în ulei), dar care nu trebuie să conțină pește capturat în Oceanul Pacific, în următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 şi 88; cozi de creveți, crap proaspăt, creveţi decorticaţi, dorada, file anșoa, file de şalău, file de somon cu piele, fructe de mare: calamar, sepie, creveți decorticați, carne de scoici, scoici venus, caracatiță; icre de ştiucă, icre negre de calitatea I, icre roșii de calitatea I, care trebuie să provină de la o singură specie de pește, boabele trebuie să fie individualizate, fără resturi conjunctive sau coaguli de sânge, cu o substanţă de legătură de culoare portocalie”, mai scrie publicația

„Contextul care a determinat achiziția – aprovizionarea unităților de tip restaurant-cantină cu produsele necesare realizării de preparate proaspete și asigurării unui meniu diversificat”, își fundamentează BNR achiziția.

Banca Națională este instituție a statului român, care, între altele, operează mai multe restaurante de tip cantină în mai multe amplasamente din țară unde pot servi masa doar angajații BNR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. ” dar care nu trebuie să conțină pește capturat în Oceanul Pacific,
  în următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 şi 88; ”

  -asa le-a spus maxtor acum 12 ani,
  „zonele” alea sint CONTAMINATE radioactiv de la Fukushima!

  (na, sa stie si B.I. „de ce nu”;
  e adevarat:
  chiar maxtor face abstractie, este pentru inarmarea personala chiar cu arme nucleare!)

 2. Din oceanul Pacific,
  Hop in plasa-un peste mic,
  Ce din coada tot dadea
  Si spre Mugur el canta:
  Ia-ma coane in camara,
  Ca sunt bun de pus in oala,
  Da, sunt toxic, se reține,
  Dar nu fur așa ca tine.
  Ia-ma Mugure si iti promit,
  Te voi face fericit!
  Os in gat iti voi propti,
  Mugure, de ce, tu știi!

  • Bune rime!

 3. BNR nu este nici de departe o institutie a statului roman!… tot asa cum nicio “banca nationala” NU ESTE NATIONALA, nici in Romania si niciunde!
  Plecati de la aceasta realitate si abia apoi trageti concluziile

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998