CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Eduard Hellvig, postare ”periculoasă” pe Twitter, de Ziua limbii române

8 comentarii / 4195 vizualizări / 31 august 2023

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, a postat un mesaj interesant de Ziua limbii române, azi, pe Twitter, mai exact un citat din Eminescu în care se înfierează tendința unui stat de a se înclina în fața altora, mai puternice. O postare ”periculoasă” din perspectiva momentului, am spune, care pare să confirme virajul lui Hellvig către naționalism-suveranism.

”Ziua limbii române de ieri și de azi: “Nu elementele moi ca ceara, cari cedează fără murmură oricărei întipăriri, nu indivizi mânaţi de interese mici şi lesne de îndoit după vânt, nu capete cari se pleacă cu înlesnire ori în ce parte, numai puternică să fie, ci inima neînfrântă, rătăcită fie chiar, este temelia puterii unui stat.” (11 noiembrie 1877, Mihai Eminescu în ziarul Timpul)” a scris Hellvig pe Twitter.

Citatul eminescian este extras, trebuie spus, dintr-un articol extrem de dur al poetului jurnalist, în care înfierează arestarea de către regimul austriac – pe care îl numește ”coloniștii din Bucovina” – a unor studenți români patrioți de la Cernăuți, în Ucraina de azi. În același articol, Eminescu mai critică ”elementul evreiesc din Bucovina”, care ”a stăruit să facă serbarea de o sută de ani a întrupării Bucovinei cu Austria”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. 11 noiembrie 1877,

  11,11,18,77
  -mesaj masonic!
  (e adevarul adevarat
  dar EI au ales cand sa-l publice pe Eminescu,
  Hellvig a ALES refferintza asta)

  • asta cu bursa soros o sa va salveze. acum ca nu mai e pe post. tineti-va bine.

 2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 3. De notat că Eminescu, intelectual adevărat și artist al limbii române, nu s-a temut să scrie “ca ceara“.
  Azi toată România semidoctă suferă de paranoia așa-zisei “cacofonii“, boală mentală unică în Europa.

 4. Ba, gunoiul asta când a fost „director” sri nu a adresat niciun mesaj de Ziua limbii române. Acum când ii cauta stapanii serviciu la apucat dorul de Limba romana. Sictir, flegma!

 5. Îmi vine sa mă cac pe mine de râs! Omul lui Soros în România, s-a făcut naționalist-suveranist!!! Din ăla adevărat, care ține cu NATO și cu ue, nu cu România și cu Putin sau China.

 6. Domnul din poza mai trebuie doar sa învețe sa vorbească limba romana corect. Nu pare sa fi reușit pana la aceasta vârstă.

 7. Piticania este descrisa perfect in citatul eminescian, dar fiind cam „neprecaut”, a confundat pe „nu” cu „ci” de la CIA.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998