CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Efectul gumei de mestecat

1 comentariu / 1779 vizualizări / 6 august 2014

Ce legatura exista intre doamna Monica Macovei si guma de mestecat, ne explica chiar proaspatul candidat prezidential. Care s-a lansat miercuri, 6 august 2014. Spre stiinta tuturor. Elegant, seful ei de partid, domnul Vasile Blaga, i-a tele-transmis – pentru ca au ajuns sa vorbeasca prin intermediul micilor ecrane – ca, daca va candida, practic ea se autoexclude din PDL. Logic. Si iata ca doamna nu se da exclusa.

Asa se intampla uneori si cu guma de mestecat. Daca faci imprudenta sa o scoti din gura cu mana si sa vrei sa o arunci, se intampla ca guma sa se lipeasca. Si sa tot faci miscari zadarnice de a te lepada de ea. Din ce in ce mai nervoase. Dar guma se intinde, se rasuceste, se intoarce si nu se da dusa. Iar acum ma incearca sentimentul, cand ma uit la doamna Monica Macovei, ca am de-a face cu efectul gumei de mestecat.

In PDL, cu mai multa vreme in urma, a avut loc o competitie interna. Cine a vrut s-a inscris. Candidatii la prezidentiale s-au batut in toate judetele tarii si, la capatul unor alegeri interne, a fost desemnat castigator Catalin Predoiu. A fost, dupa stiinta mea, singurul caz in care s-a organizat asa ceva. Monica Macovei era si ea in partid. Membru cu drepturi depline. Mai mult decat atat, facea parte chiar din structura de conducere la varf a PDL. Nu a candidat. Nu a dorit sa participe la o confruntare interna, pentru a afla daca se bucura sau nu de sustinerea membrilor propriului partid. Desigur, e treaba ei. Si dreptul ei. Exista si dreptul de a nu candida. Mai mult decat atat, la capatul cursei electorale interne, Monica Macovei l-a votat pe Catalin Predoiu. Totul era clar.

Pana cand a fost totul clar? Pana in momentul in care s-a decis fuziunea PDL cu PNL, in vederea crearii marelui Partid National Liberal. Atunci, din nou, chestiunea candidaturii la prezidentiale a fost pusa pe tapet. Pentru ca urma sa se decida si se va si decide, in cadrul Aliantei Crestin Liberale – structura politica care va functiona in scrutinul din acest an -, cine va da, in final, candidatul. Luni, vom afla. Va fi Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu. Cele doua partide au aprobat cu o larga majoritate, daca nu cumva in unanimitate, aceasta procedura. Si, cu toate acestea, doamna Monica Macovei s-a dat de trei ori peste cap si a decis sa inoate impotriva curentului.

Dupa ce se incheiase de mult competitia interna din PDL, Monica Macovei a solicitat insistent sa fie introdusa in cursa. Sa fie masurata. Alaturi de Klaus Iohannis, care, la randul sau, a invins intr-o competitie interna de partid, si de Catalin Predoiu. Cum era si firesc, bulldogul s-a zburlit. Domnul Vasile Blaga a refuzat-o. Politicos si ferm. Dar doamna nu s-a lasat. S-a lipit cumva de cursa prezidentiala. Candideaza ca independent. Dupa ce a facut cateva valuri pe internet. Candideaza impotriva propriului partid. Si impotriva partidului care a rezultat din fuziunea cu PNL. Si impotriva Aliantei Crestin Liberale, care este vehiculul electoral al liberalilor unificati. Doamna Monica Macovei a luat-o haiduceste.

Intrebat daca o va da afara din partid pentru aceasta nevazuta – inainte cu cateva ore ca nevazuta sa se petreaca –, domnul Vasile Blaga a raspuns politicos ca, din PDL, de cand se afla domnia sa la conducere, nimeni nu a fost data afara. Iar doamna Macovei, daca va candida impotriva propriului partid, nu trebuie data afara. Ea se autoexclude.

Dar surpriza, doamna nu se autoexclude. Doamna nu este o doamna. Doamna are comportamentul tipic al gumei prea mult mestecate. Asa ca ne vedem in alegeri. Si nu cred ca mai avem prilejul sa ne vedem la partid. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Newsnext
    cares nothing but accurancy

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998