CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Egiptul propune mutarea palestinienilor în deșertul Negev

11 comentarii / 2242 vizualizări / 18 octombrie 2023

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi este de părere că ideea relocarii palestinienilor din Gaza în Sinai ar însemna atragerea Egiptului într-un război cu Israelul și a propus o soluție alternativă.

La o conferință de presă cu omologul său german, Olaf Schulz, în această dimineață, el a subliniat că Egiptul refuză soluția mutării palestinienilor în Egipt. „O astfel de mișcare va fi urmată imediat de mutarea palestinienilor din Cisiordania în Iordania”.

El-Sisi a mai adăugat: „Dacă vorbim de mutare, de ce să nu relocați palestinienii în Negev pe durata războiului?” Potrivit președintelui egiptean, citat de Israel.info, dacă palestinienii din Gaza sunt relocați în Sinai, aceasta se va transforma imediat într-o „bază pentru lansarea de operațiuni teroriste împotriva Israelului”, atragând astfel Egiptul în această confruntare.

Deșertul Negev se află în sudul Israelului, la vest se continuă cu deșertul Sinai, la nord-vest ajunge până la Marea Mediterană, la sud – la Marea Roșie, la nord – este mărginit de o linie virtuală care unește Gaza cu oaza și kibuțul Ein Ghedi, dincolo de care se întinde regiunea Iudeea. Deșertul Negev este un platou deșertic stîncos, care se află la 800 m deasupra nivelului mării. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Mult, mult ii iubesc ciuhapii pe rupții în cur din Palestina. Frați frați da sărăcia costa. LOL.

  • dar este vorba despre altceva. Egiptul refuza sa faca jocul Israelului, al scoaterii din tara a palestinienilor, jocul epurarii etnice in „statul iudeu”.

 2. Din care “tara”? Când a existat o țară numită Palestina cu granițe conducere etc? Sau erau niște purtători de cearșaf care o frecau pe aici și pe acolo și nimeni, da nimeni dintre ai lor, nu-i vrea? Oare de ce Arabia Saudită da vize cel mai ușor creștinilor (pe 5 ani!) și cel mai greu spre deloc, purtătorilor de cearșaf din Iordania “Palestina” etc?

  • avortonule facut din impreunarea comunala

  • Sile! Ba, Sile! Ma-ta avea cearceafuri noi. Si i l-am murdarit, Sile! Vrea ma-ta cearceaful sau il vrei tu, ma Sile?

 3. Esti prost grămadă și somezi la greu, te plătesc muscalii la kilogram de borhot.

  • si sa vorbesti numai cu ule in gura.
   asa esti tu, bou

 4. In desertul Negev la complexul nuclear Dimona sunt fabricate bombele atomice ale Israelului.
  Faptul a fost dezvaluit in presa britanica de evreul marocan Mordehai Vanunu, fost tehnician la Dimona.
  Atras de o agenta Mossad la Roma, Vanunu a fost fost narcotizat si rapit cu un avion, dus in Israel si condamnat la 18 ani inchisoare.
  In 1986 a fost propus la premiul Nobel pentru pace – dar nu l-a primit el, ci Elie Wiesel,

  • Ca nu e loc in desertul Negev de 13.000 km din cauza unei fabrici de bombe? Era vorba de mere, iar tu servesti perje?

  • Centrul de Cercetare Nucleară din Negev, uneori denumit „nstalația nucleară din Negev”, este altceva. Este o instalație neoficială de reacție nucleară din Israel, altceva decat o fabrica de bombe.
   Ce suprafaţă are complexul de nu ar încăpea şi o populaţie palestiniană pe platoul Negev? Sau ce vrei să spui?
   Nu e nici o fabrică de bombe acolo. Dacă n-ai citit atent ceva, mai citeşte o dată pe wiki la link-ul de mai jos:
   https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Shimon_Peres_Negev_Nuclear_Research_Center?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=sc

  • E loc destul caci Negevul ocupă aproximativ 60% din teritoriul Israelului, desi aici trăiesc in prezent mai puțin de 8% din populația țării – peste 380.000 evrei și 175.000 arabi,
   Locul nu este mai rau decat Fasia Gaza, care este supra aglomerata.
   Desi e considerat „desert”, platoul are un potential imens.
   Agronomii au izbutit să creeze aici o agricultură performantă care necesită cantități reduse de apă, respectiv de apa locală deosebit de „dură” și cu salinitatea ridicată. Speciile locale de roșii cărnoase de iarnă si fructe exotice inundă piețele Europei în lunile de iarnă etc., iar in kibuțul Yotvata se produce cel mai bun lapte din Israel.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998