CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Elena Udrea absoarbe un dosar penal

0 comentarii / 1661 vizualizări / 16 mai 2012

Doamna Elena Udrea este buna de plata. Va plati penal. Dar va plati oare si altfel? Politic? Financiar? Departamentul de Lupta Antifrauda – DLAF – al Uniunii Europene a descoperit ca puterea de absorbtie a fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului este profund viciata. Faimoasa gala de box in care a concurat si a castigat Lucian Bute a fost finantata ilegal. Ca atare, nu va mai plati Uniunea Europeana, ci amaratul de cetatean roman. Este vorba de 2.239.000 de euro, la care se va adauga si TVA. TVA marit de regimul Basescu. Care sunt consecintele?
Atunci cand se ofera cu generozitate bani, pe care guvernele regimului Basescu au fost incapabile sa ii acceseze, dincolo de un prag rusinos de sub 4 la suta, se solicita, asa cum este normal, si respectarea unor reguli. Tocmai ca banii sa nu fie “sifonati”. Adica furati de catre oameni de afaceri necinstiti in complicitate cu demnitari corupti. Si pentru a supraveghea corectitudinea accesarii de fonduri a fost creat, intre altele, DLAF. Departamentul pentru Lupta Antifrauda de la Bruxelles declanseaza investigatii de cate ori exista indicii ale hotiei de bani europeni. Asa s-a intamplat si in cazul celebrei gale de box, din care Elena Udrea a incercat sa-si faca un capital politic. Dar a sfarsit prin a fi huiduita. Demnitarul PDL, protejata Presedintelui Traian Basescu, si mult prea laudata ministresa, mai ales pentru puterea ei de absorbtie, a fost, tot atunci cand s-a intamplat gala, tinta a unor scandaloase dezvaluiri de presa. Din care reiesea ca, dincolo de dorinta de a se mediatiza din bani europeni, doamna Elena Udrea a savarsit, in buna colaborare cu societatea particulara organizatoare a galei de box, si o serie de ilegalitati. Din care probabil – asta ramane de dovedit – si-a tras si foloase materiale necuvenite. Adica spagi.
Ce s-a intamplat de la declansarea scandalului de presa pana zilele trecute? In tara, absolut nimic. Ca de obicei, institutiile regimului Traian Basescu au pus batista pe tambal. Directia Nationala Anticoruptie, altfel extrem de zgomotoasa si de agitata, nu a reactionat in niciun fel. Nu au alergat pe strazi indivizi cu cagule, agitand catusele si fugarind-o pe jos si din dube pe Elena Udrea. Nu a fost deschis nici macar in mod discret, daca nu profesionist, macar de forma, vreun dosar de cercetare penala.
In schimb, s-au sesizat procurorii europeni. Care au descoperit si au documentat frauda. Prima consecinta este ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului nu mai poate accesa contravaloarea uriaselor cheltuieli facute cu prilejul galei Lucian Bute. A doua consecinta este ca, pana la urma, cei peste 2 milioane de euro, din care, asa cum constata DLAF, o mare parte a fost sifonata, adica absorbita in stil Elena Udrea, vor fi platiti de cetateni. De pensionari, de bugetari si nebugetari, de someri si de nou nascuti. A treia consecinta este ca, de aceasta data, DNA este silit sa deschida un dosar penal impotriva Elenei Udrea si sa-l instrumenteze.
Cercetarile impotriva Elenei Udrea incep fiind pastorite de Daniel Morar dar vor sfarsi sub un alt sef al DNA. Pentru ca mandatul procurorului politruc a ajuns la capat. Ma framanta o intrebare legitima. Pana la urma, acesti bani fraudati nu ar trebui platiti de cel responsabil? Adica din posetuta doamnei Elena Udrea? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998