CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Elena Udrea declanseaza operatiunea ”eliberati ziaristii de sub jugul mogulilor”

0 comentarii / 1452 vizualizări / 14 martie 2010

Ministrul Turismului, pedelista Elena Udrea, si-a descoperit menirea: demararea unei miscari civice pentru “insanatosirea presei”. Blonda de la Guvern anunta, pe blog-ul propriu, ca ii solicita in instanta tinerei pesediste Lia Olguta Vasilescu plata sumei de 100.000 de lei, cu titlul de despagubiri civile, pentru prejudiciul moral pe care acesta i l-ar fi adus cand a sustinut, in doua emisiuni televizate, ca Elena Udrea s-ar afla in spatele arestarii primarului craiovean, Antonie Solomon.

Udrea vrea sa salveze presa
“Prin acţiunea pe care am iniţiat-o cu privire la acuzaţiile mincinoase formulate de Olguţa Vasilescu, am cerut instanţei să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, pentru prejudiciul moral pe care aceasta mi l-a adus. Ce voi face cu aceşti bani? Aşa cum am anunţat, voi sprijini înfiinţarea unei fundaţii care să militeze pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România. Banii vor ajunge, de la Olguţa Vasilescu, în conturile acestei fundaţii”, afirma Elena Udrea, anuntand ca vrea sa joace un rol mesianic pentru jurnalistii din Romania. Pentru a sublinia justetea demersului pe care il pritoceste, Udrea il citeaza pe Goebbels, ministrul nazist al Propagandei Publice.

“Goebbels avea dreptate!”
“Mă număr printre cei care cred, fără rezerve, că una dintre dimensiunile esenţiale ale democraţiei este garantarea dreptului la exprimare şi informare. Cred însă că rostogolirea, în mod intenţionat, de minciuni, prin intermediul mass-media, până când aceste minciuni ajung să aibă, în percepţia publică, valoare de adevăr, este nocivă pentru democraţie. ”O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”, spunea Goebbels, Ministrul Propagandei Publice în timpul regimului nazist”, citeaza Elena Udrea declarind, apoi, ca informatiile de presa privitoare la costul perdelelor de la Ministerul Turismului si cele cauzate de scandalul Catalin Tolontan i-au sifonat puternic imaginea. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998