CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Elena Udrea, dezvaluiri cu dedicatie. Al cui cap va cadea?

5 comentarii / 4982 vizualizări / 19 decembrie 2014

Presa de ieri a vuit, la capitolul ”picanterii”, în legătură cu niște așa-zise dezvăluiri în premieră ale Elenei Udrea despre începuturile relației cu Traian Băsescu. O memorie mai bună ar fi ajutat jurnaliștii să nu încadreze declarațiile în cauză la categoria premiere (cu mici excepții); nu sunt potrivite, însă, nici la categoria picanterii, pentru că, în opinia noastră, ele ar putea ascunde un joc pe viață și pe moarte, într-o perioadă extrem de încordată.

Mai precis, e foarte probabil ca ”amintirile” Elenei Udrea să fie un nou avertisment dintr-o serie deja începută și despre cam mai scris, unul prin care transmite că și-ar putea da drumul la gură zdravăn dacă e băgată în corzi.

Într-un interviu dat ”Adevărului”, Udrea a relatat, ieri, despre cum o scotea Băsescu, acum un deceniu, noaptea, în Cișmigiu, unde îl asculta vorbind cu orele, fascinată de personalitatea sa.

”Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până în târziu în noapte. Atunci aflam cât de mare era Traian Băsescu în marina comercială. Eu ce puteam să povestesc? Ce puteau colegii să spună? Îl ascultam ore în şir. Am înţeles cât de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile în viaţă şi în politică, şi mi-am spus că dacă există un astfel de om în politică, trebuie să rămâi şi să lupţi pentru lucrurile în care crede”.

A relatat și despre cum l-a cunoscut la un eveniment privat, în 2003, în fine, despre cum a decis că acesta e idolul pe care îl va urma în politică. Ea a mai anunțat, în treacăt, că se gîndește chiar să scrie o carte pe aceste teme.

Nostalgie indusă de apropierea Sărbătorilor?

Sau mult mai mult de atît?

Să o luăm metodic.

Teoretic, peste cîteva zile, Băsescu se va înscrie, așa cum a anunțat public, în PMP-ul condus de Udrea. În care vor avea o relație de tip instituțional, colegial ori șef-subaltern, nu contează, dar una în care trebuie să prevaleze profesionalismul, seriozitatea și interesul pentru binele public.
A te apuca să vorbești exact în această perioadă despre nopți pierdute prin parcuri și despre fascinații personale nu dă deloc bine, la capitolul imagine.

Mai mult de atît, însă,”Cișmigiul” tandemului Băsescu-Udrea nu e o dezvăluire cîtuși de puțin nouă.
Prima oară cînd Udrea s-a pus pe scotocit în sacul cu amintiri și a vorbit despre nopțile în Cișmigiu a fost în octombrie 2005, într-un moment exploziv.
Mai precis, după ce în presă apăruseră articole în serie care relevau afacerile cam neortodoxe ale soțului Cocoș, și care au dus la demisia Elenei Udrea de la Cotroceni.

Un moment crucial al carierei sale.

Imediat, Elena Udrea și-a aranjat minuțios, cu ajutorul unei reputate firme de consultanță politică, doi ieșiri la rampă, în două interviuri. Unul dat ”Jurnalului Național”, altul Antenei 3, la emisiunea lui Ion Cristoiu.
În interviul dat J.N., Udrea a vorbit, între altele, despre sucul din Cișmigiu băut în nopțile sus pomenite alături de Băsescu: ”La acel moment a inceput relatia noastra de incredere, de loialitate din partea mea, cand, in discutiile de dupa sedintele de Consiliu General, dl primar Traian Basescu ne mai scotea pe consilierii Aliantei la un suc in Cismigiu si stateam de vorba pana noaptea tarziu. Cand a ajuns presedinte, am vrut sa fiu parte din echipa sa”.

Dezvăluri rapid sancționate de tabăra adoratorilor băsescieni. Traian Ungureanu scrie, la Hotnews, pe 1 noiembrie 2005, că:

”Desi vin de la o femeie-spectacol, declaratiile Elenei Udrea nu sint frivole. Declaratiile Elenei Udrea nu apartin unui om de stat, dar cea care le-a rostit cunoaste totul sau aproape totul despre mersul masinariei de stat.
Inainte de a cintari afirmatiile Elenei Udrea e bine sa razuim glazura. Citeva dintre lucrurile amintite de Elena Udrea sint, pur si simplu, neserioase. Nu putem banui, de pilda, nici indopati cu droguri, ca Elena Udrea mergea, impreuna cu Primarul Basescu, „la un suc, in Cismigiu”, unde discuta harnic, pina in zori, treburile municipiului.
Cit suc, atita peltea! Urmatoarea gogoasa platinata: cine poate crede in idila juridica din care aflam ca Dorin Cocos, sotul din acte al Elenei Udrea, a facut afaceri cinstite, tot in acte, cu niste oameni, despre care a aflat, apoi, ingrozit, ca sint pe mina cu Adrian Nastase?”

În al doilea interviu, Elena Udrea aruncă pe tapet bomba legendarului, de acum, bilețel al lui Tăriceanu către Băsescu, prin care i se cerea o intervenție la Parchet în favoarea lui Patriciu. Ea a acuzat, de asemenea tandemul Patriciu-Tăriceanu că orchestrase sarabanda dezvăluirilor din presă împotriva sa și a lui Dorin Cocoș. Același Cocoș care, în contextul dezvăluirilor împotriva sa, declara cinic, într-un interviu dat pe 14 octombrie, ”Evenimentului zilei,” despre Băsescu: ”Este genul de om care ma face pe mine sa dorm linistit noaptea”.
Adică gaz pe foc.

Scandalul a atins, cum se știe, cote amețitoare.

Elena Udrea a jucat tare, la rupere, și și-a salvat cariera, băgîndu-i pe alții în corzi.
De unde părea inițial, să împărtășească destinul Stanei Anghelescu – afară în șuturi de la Cotroceni, apoi neantul – Udrea a revenit spectaculos, în 2006, înscriindu-se în PLD și reîncepînd urcușul politic, pînă la cote spectaculoase.

”Uraganul Elena”(TRU), ”Am subestimat-o pe Elena Udrea” (Ioana Lupea), ”Doamna Cocoș nu e găină”(Ion M.Ioniță), ”Blonda cu pricina nu-i deloc proasta” (Victor Ciutacu), iată doar cîteva din formulările presei vremii.

În prezent, Udrea nu are doar probleme politice, ci, mai ales, juridice.
În jurul ei pare să se strîngă lațul, fostul soț e deja în arest, la fel prietena Bica, anchetele lovesc tot mai aproape.

E ca o cetate asediată.

Unica apărare care i-a mai rămas e atacul.

Și recursul la sertarul cu amintiri, de unde poate extrage noi scandaluri cu bilețele.
”Sucul din Cișmigiu” ori cartea de memorii pe care intenționează să o scrie (cam devreme, la nici 40 de ani), nu sunt decît avertismente tăioase că, odată cu ea, ar mai putea cădea vreun cap, ori mai multe.
Al/ale cui să fie, oare? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Cu cat cad mai multe astfel de capete patrate, cu atat mai bine pentru capetele ovale din Romania.

  2. InPolitics sa faca oare parte din corul latrataorilor care pun zilnic paie pe foc tresaltand cu emotie ori de cate ori citesc sau aud numele Elena Udrea? Fiindca incercarea de analiza facuta de ziaristul (?!) BTI este una care se bazeaza de la inceput la sfarsit pe rationamente false…este ca intr-o problema de matematica unde rigurozitatea e obligatorie : daca incepi rezolvarea cu o formula gresita, adio nota de promovare!!! Nu inteleg de ce BTI nu-si incepe analiza de la fireasca prezumptie de nevinovatie, fiindca de banuieli suntem satui, ca sa nu mai vorbim de partizanatul politic…pentru a contribui cu ceva la un previzibil viitor articol al domnului jurnalist, ii recomand sa porneasca de la situatia reala : Elena Udrea NU este implicata in nicio poveste penala despre care se calca pe bataturi mass-media sa indruge aiureli zilnic!!!

  3. Tot timpul cade in picioare. NU s-a gasit cineva sa o rastoarne, doar protectorul ei.Sta si mai bine de cand este divortata ca are relatia de inima cimenta ( pe fata) cu politicul la pmp(pzda ma-tii la patrat).Bani are o gramada.Sa vedeti ce o sa iasa de acum incolo.Mai bine i-ati face un film biogafic si statuie, ca merita,dupa atatea scandaluri de presa. Mie mi se pare ca are si masurile perfecte la bust pentru statuia secoluli 21.Doar trebuie gasit noul Fidias.

  4. Leonard Damian,

    „Elena Udrea NU este implicata in nicio poveste penala”, cum tu nu esti un postac PMP-ist, platit sa albeasca chilotii patati ai divei din Plescoi. Dar amandoi stim, ca si o tara intreaga, ca Nutzi a ta este o coarda penala.

  5. Vai, dar cum n-ai ce povesti? Sunt atat de multe povesti despre felul in care ai imbrobodit pe unii sa-ti tragi foloase materiale si sa le pui la adapost…
    Eh si nu numai asta!Dar, daca ne crezi prosti e doar vina ta, o sa vedem noi cum stau lucrurile…..inca putin si se afla tot fara sa te straduiesti sa faci pe visatoarea nevinovata!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998