CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Elena Udrea iese la bataie

0 comentarii / 1776 vizualizări / 12 februarie 2013

In fine. Evenimentul pe care l-am anticipat, cu multa vreme in urma si in mod insistent, s-a produs. Elena Udrea iese la bataie pentru sefia PDL. Intra in competitie unul dintre cei mai experimentati lideri politici nu numai ai acestui partid, ci al Romaniei in general. Il infrunta pe Vasile Blaga. Pisicuta contra buldogului. Dar daca buldogul are falci puternice, pisicuta are gheare. Va fi o lupta. Cine va castiga? Udrea sau Blaga?
In acest moment, este improbabil ca altcineva sa se inscrie cu sanse reale in lupta pentru sefia PDL. E clar ca avem de-a face cu doi competitori care sunt, in acelasi timp, si doua centre de putere. Sa vedem ce avantaje si ce dezavantaje are fiecare, inainte de a face vreun pronostic.
Indiscutabil, intre Elena Udrea si Vasile Blaga, Traian Basescu isi va exprima preferinta pentru ghici ghicitoare mea cine! Nu se gandea cat se poate de serios Traian Basescu, inca din 2005, ca la incheierea celui de-al doilea mandat al sau sa o propulseze pe juna Elena pentru cea mai inalta functie in stat? Nu a trimis el chiar si un emisar la consulatul din New York, cu sarcina de-ai incropi Elenei Udrea o biblioteca politica? Urmand ca ea sa-si toceasca coatele invatand? Si oare nu s-a intamplat acest lucru? Nu tot Traian Basescu a impins-o la conducerea de departe a celei mai importante organizatii, PDL Bucuresti? Nu acelasi Traian Basescu, facand si desfacand multiplele guverne Boc, a propulsat-o la sefia Dezvoltarii, oferindu-i pe tava si un urias tort? Bugete de miliarde de euro, pe care doamna le-a impartit cu socoteala, largindu-si continuu si consecvent grupul de interese politice? Nu in acest fel si-a creat ea o uriasa retea de aliati printre dregatorii locali PDL? Adica chiar printre cei care acum vor vota la Congres?
Probabil ca nu exista tot atatea argumente in baza carora sa tragem concluzia ca Traian Basescu il descalifica in mod sistematic pe Blaga, pe masura ce o califica pe Udrea. Dar este cert ca Blaga ii sta in gat. Pozitia lui Basescu va conta enorm in jocul de putere din PDL. Dar nu numai.
Dar ce exista, dincolo de Traian Basescu, in aceasta ecuatie? Cum spuneam, o Elena Udrea extrem de consecventa, incapatanata chiar, si avida in mod cat se poate de transparent de putere. Politica si financiara. Bizuindu-se de acum pe o retea inca puternica de aliati, pentru ca nu imi imaginez ca toti pedelistii sunt tradatori. Toate cele de mai sus sunt calitati indiscutabile ale unui politician.
Dar Blaga? Fix aceleasi calitati minus sprijinul lui Traian Basescu si, intr-o masura ceva mai greu de demonstrat, posesor si beneficiar, la randul sau, al unei vaste retele de interese economice si politice.
Unul va musca cu siguranta. Altul, cu siguranta, va zgaria. Labuta poate fi uneori mai periculoasa decat falcile. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998