CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Elena Udrea isi doreste Capitala

0 comentarii / 1555 vizualizări / 21 noiembrie 2010

Dupa modelul ei preferat, care este Traian Basescu, doamna Elena Udrea lanseaza pe piata declaratii soc. Ultima vizeaza Bucurestiul. Liderul PD-L, presedinta organizatiei de Bucuresti, declara, in mod raspicat, ca orasul trebuie salvat de “caracatita Oprescu”. Care, in viziunea doamnei, este de fapt o caracatita PSD. Si cum ar putea fi salvat Bucurestiul? Ne ofera o solutie simpla. Capitala trebuie sa fie cucerita de fortele de dreapta. Si care sunt aceste forte de dreapta? Doamna ne spune: fortele de dreapta sunt PD-L si PNL. Pai daca este atat de simplu, atunci merita sa ne punem si noi intrebarea “de ce nu salvam la primavara Bucurestiul?”.
Sorin Oprescu nu a fost cel mai rau primar pe care l-a avut Capitala Romaniei in ultimii 20 de ani. Dimpotriva. A fost cel mai bun. Doamna Elena Udrea sustine o afirmatie contrara. Ea afirma, fara a prezenta si argumente, ca doctorul Sorin Oprescu este o nenorocire pentru oras, in timp ce domnii Traian Basescu si Adriean Videanu au reprezentat o binecuvantare. Personal nu-mi amintesc, dincolo de uriasele scandaluri generate de fostul primar Traian Basescu, de vreun beneficiu al administratiei sale. Si afirm acest lucru cu tarie, in ciuda faptului ca la vremea respectiva, ingrijorat de pericolul pe care il reprezenta PSD, care se transformase intr-un partid – stat, eu unul l-am sustinut in ambele mandate pe Basescu. Chiar am trait cu speranta ca va face ceva. Nu a facut nimic pozitiv, din pacate, nici chiar dupa ce a primit de la populatie majoritatea in Consiliul Municipal. Cat despre Videanu, nu pot sa afirm altceva decat ceea ce am afirmat pe tot parcursul perioadei de 4 ani, in care el a condus primaria. A fost nu numai slab, ci si cel mai corupt primar. Chiar mai corupt decat a fost Halaicu.
Sa privim, insa, spre viitor. In proiectia doamnei Elena Udrea, Capitala ar trebui condusa, cum afirma, de fortele de dreapta. De PD-L si de PNL. Ceea ce ar insemna o alianta intre cele doua partide. PD-L la guvernare a esuat. La toate capitolele. Situatia este atat de vizibila, incat a fost omologata si de catre 90 la suta dintre cetatenii Romaniei. Asa se si explica prabusirea credibilitatii PD-L. Dar este adevarat, in timp ce PD-L nu se da plecat de la guvernare, PNL nu se da venit la guvernare. PNL nu da niciun semnal coerent ca doreste intr-o alianta, fie ea si temporara, cu PSD sa darame catastrofalul Guvern Boc, sa-l demita pe Presedinte si sa readuca Romania in randul tarilor eligibile. Pe de alta parte, acelasi PNL, in sondaje, a ajuns la o cota ametitoare. De 24 la suta. Ca sa nu mai vorbim de presedintele PNL, Crin Antonescu, care este pe primul loc in topul politicienilor pe care romanii i-ar dori in functia de presedinte. In timp ce unii canta la pian, ceilalti, liberalii, tin sub brat partiturile. Ar fi posibila o alianta? Aceasta perspectiva este mai indepartata decat oricand. Ce alianta poate fi facuta intre cineva, care se prabuseste de pe scara, si cineva care urca ferindu-se sa nu loveasca in cap viitorul accidentat.
Dar poate doamna Elena Udrea are totusi dreptate. In sensul ca ar fi foarte buna o alianta de dreapta, care sa-i sparga capul doctorului Sorin Oprescu si sa instaleze in jiltul Primariei Generale un om de dreapta. Pe cine? Pe Dorin Cocos. Si atunci, vom transforma intreg orasul intr-o uriasa parcare. Pe bani. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998