CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9005 RON DOWN | 1 USD = 4.4823 RON DOWN | 1 GBP = 5.4945 RON DOWN

Elena Udrea se suie pe trambulina

0 comentarii / 1308 vizualizări / 22 iulie 2010

Nu stiu care sunt intentiile ei finale. Le pot doar presupune. In sensul informatiilor pe care le-am mai prezentat. Este vorba de proiectul mai vechi al lui Traian Basescu, de a o aduce in locul sau la Cotroceni la incheierea celui de-al doilea mandat. Ceea ce presupune, insa, o revigorare electorala dupa caderea din ultima perioada. Si cum ar putea avea loc un reviriment, care pare imposibil? O solutie ar putea fi construirea unei trambuline.
Trambulina electorala ar putea fi, pentru un PD-L reconstruit sau macar resapat, tot sub bagheta magica a lui Traian Basescu, victoria in alegereile pe Capitala. Bucurestiul este cea mai importanta reduta electorala. Folosita de multe ori ca trambulina pentru prezidentiale.
Daca acesta ar fi parcursul politic proiectat pentru Elena Udrea, daca nu intamplator acesteia i s-a incredintat conducerea organizatiei PD-L pe Bucuresti, atunci este cu adevarat interesant de vazut ce sanse are. Inainte, insa, sa vedem cum va fi daca ar fi sa fie. Daca Elena Udrea ar castiga alegerile pentru Primaria Generala a Capitalei, atunci ea ar putea prelua, ulterior, sefia unui PD-L cu un staff nou, mai credibil pentru populatie. Si de pe aceasta dubla platforma politica, cu sprijinul activ al lui Traian Basescu, Elena Udrea ar putea incerca – in definitiv, de ce nu? – sa castige viitoarele prezidentiale. Este scenariul in care ea nu s-ar bate pentru functia de prim ministru. Mai mult chiar, pentru mai multa credibilitate la prezidentiale, inaintea acestora, PD-L ar face un necesar stagiu in opozitie. Cedand, pur si simplu, celorlalti puterea.
Elena Udrea se pregateste nu numai politic, ci si cosmetizandu-si rapid imaginea pentru a sustine batalia pe Bucuresti. Din ce in ce mai insistent, aflam ca familia Cocos – Udrea a saracit. In curand, vom auzi chiar ca acest cuplu traieste extrem de modest. In realitate, dupa ce numai din Dalli familia a incasat circa o jumatate de miliard de euro – nefacand nimic altceva decat desenand cu creta locuri de parcare pe asfalt – o cauterizare, peste noapte, este imposibila. Ceea ce nu o va impiedica pe Elena Udrea sa circule, in viitorul apropiat, cu o masina mai ieftina si cu un pantof mai putin strident. In rest, ea nu numai ca va fi un candidat redutabil, dar beneficiaza si de o conjunctura buna.
Sa tinem cont ca liberalii nu pot alinia, in acest moment, niciun candidat cu sanse reale pentru a deveni primar general. Sa mai tinem cont de statutul, inca foarte puternic, al lui Vanghelie in PSD, de natura sa-i permita acestuia sa obtina nominalizarea partidului pentru alegeri. Numai ca imaginea lui Vanghelie nu este si nu poate deveni, in acest rastimp, suficient de buna pentru a avea sanse reale. Cu atat mai mult cu cat el s-a uzat ca primar al sectorului 5, neputandu-se lauda acolo cu vreo performanta, dupa nu mai putin de 3 mandate. In timp ce in cazul Elenei Udrea, pare ca nimeni nu baga de seama contraperformantele ei in turism ori jocurile politicianiste facute cu ajutorul fondurilor de dezvoltare. Ar mai ramane Sorin Oprescu. Care va candida, din nou, ca independent. Este singurul adversar real al Elenei. De aceea, in curand, va fi declansata o virulenta campanie impotriva sa.
Inchei aceasta scurta analiza, facand precizarea ca nu am fost, nu sunt si nu voi fi vreun partizan al Elenei Udrea. Doamne fereste! Dar nu pot sa nu observ traiectoria si ascensiunea ei politica. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998