CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Elena Udrea starneste entuziasm

0 comentarii / 1457 vizualizări / 2 februarie 2011

Intoarsa din Valea Jiului dupa o plimbare victorioasa cu telegondola, Elena Udrea se uimeste, pe blogul personal, de entuziasmul pe care l-a starnit in zona. Se intelege, entuziasmul popular. Si asta in timp ce televiziunea unui mogul, daca nu cumva a ambilor moguli, o prezinta intr-o ipostaza ceva mai putin fericita. Zgaltaita verbal de o cetateana exasperata de mizeria in care a fost adusa de cel mai slab guvern din trecut, prezent si viitor.
Care o fi adevarul? Este doamna Elena Udrea o persoana care merita sa fie huiduita alaturi de ceilalti reprezentanti ai regimului Basescu? Sau, dimpotriva, Elena Udrea este exceptia care confirma regula? Este ea sau nu este populara printre romani?
Este extrem de greu sa raspund la aceasta intrebare, in conditiile in care cercetarile de piata nu ne spun absolut nimic in legatura cu popularitatea sau impopularitatea doamnei Elena Udrea. Faptul ca mie nu-mi este simpatica nu reprezinta nimic. Cata vreme este vorba de gust. Eu nu gust acele personaje care incearca sa o ia inaintea propriei desavarsiri. Poti pleca de la talpa vacii si poti ajunge departe in orice tara, inclusiv in Romania. Si poti sa fii aplaudat pentru meritele tale. Cu singura conditie de a castiga, in mod loial, o competitie. Prin valoare. Prin cunostinte. Prin comportament. Prin putere de sacrificiu, in cazul unui om politic. Nu am sentimentul ca doamna Elena Udrea se inscrie in aceasta liga. In schimb, circula mult prea multe informatii legate de resorturile intime ale fulminantei sale cariere politice.
Doamna Elena Udrea are, insa, o calitate indiscutabila si care poate constitui o valoare adaugata si in ceea ce priveste popularitatea unui personaj in randul romanilor. Doamna Elena Udrea este tenace. Este extrem de consecventa in ceea ce priveste mesajele politice pe care le lanseaza. Si trece, cu mult curaj, netulburata, peste obstacole. Peste contestatii. Cum zic romanii, doamna Udrea o tine pe-a ei orice s-ar intampla. Ceea ce ii poate acorda, la limita, un plus de punctaj.
Se pune problema – si este bine ca se pune – construirii, pe teritoriul Romaniei, a unei cai ferate speciale. Care sa lege Estul de Vest. Pentru trenuri marfare de mare viteza. Este o investitie in infrastructura care poate depasi un miliard de euro. Legat de acest proiect necesar si important mai ales acum, intr-o perioada de criza, doamna Elena Udrea a purtat o ciudata convorbire, in prezenta reprezentantului investitorului, cu “marele jupan”. Reprezentantul investitorului a crezut ca marele jupan este ministrul Transporturilor, doamna Anca Boagiu. “Nici vorba – a precizat ministrul Udrea – cum sa fie Anca marele jupan?”. Cand a vorbit cu marele jupan, ii spunea acestuia “mami”. Invitata de “mami” la biroul sau, doamna Udrea a replicat, cu fermitatea-i bine cunoscuta: “Nici vorba, mami. Nu vin la Cotroceni. Ne intalnim in alt loc. Stii tu”.
Ei bine, punand cap la cap obsevatiile pe care le-am consemnat mai sus si aceasta informatie de tip dezvaluire, declar cu mana pe inima ca inca nu pot sa raspund la intrebarea daca Elena Udrea starneste “entuziasme” sau se indreapta, in mare viteza, spre zona “huo”. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998